Secretele planetei Venus – interpretare astrologica

0
387
Secretele planetei Venus – interpretare astrologica

Venus, ca si interpretarea astrologica, se refera cu siguranta la frumusete, iubire, armonie in cuplu, insa secretele planetei in sine sunt mult mai mari fata de aceasta perceptie ampla. Astfel avem ca si simbol al lui Venus, peste crucea care simbolizeaza materia, un cerc, ce semnifica infinitatea spiritului, semnul aducand foarte bine cu cel al lui Mercur, insa nu are acea semiluna asupra sa, iar in glifa care simbolizeaza planeta de fata, cercul este de dimensiuni putin mai mari.

Interpretarea astrologica a lui rezumandu-ne la simbol poate sa fie imaginea oglindita a zeitei Venus, care insemna tot ce era legat de frumusete fizica, de vanitate, de placeri trupesti, efortul prin care se incearca ridicarea materiei fiind bazat pe lucrurile palpabile, concrete, pe emotiile ce reprezinta planul material, iar semnul in sine, daca ne uitam mai atent, vom observa ca este folosit si in domeniul biologiei pentru reprezentarea celulelor feminine, avand la polul opus semnul lui Marte, semnul masculin, infatisat de un scut, mai exact un cerc strapuns de o sageata, insa acolo vom ajunge in cadrul unui alt articol.

interpretare astrologica Venus

Venus are drept culoare galbenul, iar metalul sau reprezentativ este cuprul, piatra prin care este simbolizat fiind smaraldul ori agatul. Venus este guvernatoarea zodiilor Balanta si Taur, ambele fiind caracterizate prin frumusete si diplomatie, a caselor a II-a, respectiv a Valorilor si a Resurselor si a VII-a, respectiv a Colaborarii si Asocierii. Ziua saptamanii reprezentativa pentru aceasta planeta este desigur ziua de vineri si are o natura feminina. Asa cum spuneam simbolul lui Venus mai reprezinta si oglindirea chipului zeitei care aduce cu sine vanitatea, placerea, exaltarea.

Nativii nascuti sub semnul lui Venus iubesc foarte mult voluptatea, aceasta planeta fiind specifica curtezanelor si artistilor. Eforturile ce se fac pentru a se ridica asupra materiei simbolizeaza inainte de toate faptul ca iubirea este primordiala, chiar daca ea se revarsa asupra lucrurilor materiale. In aceeasi ordine de idei ne putem raporta si la faptul ca emotiile pornesc din planul material. Venus este reprezentantul frumusetii, a dragostei, a armoniei, artei, tandretii, luxului, avand la baza sa si cultura, valorile, amabilitatea, blandetea, sociabilitatea, talentul artistic, atractia fizica, bunul gust.

O culoare care mai poate defini foarte bine aceasta planeta este albastrul violet si culoarea cuprului. Planeta este aducatoare de spirit justitiar, de stiinte ale cerului, toate pornind din cunoasterea afectiva, iar organele cele mai sensibile ale nativilor care s-au nascut sub semnul acestei planete sunt organele genitale desigur, rinichii, indivizii fiind irascibili, indoielnici, gelosi, tristi adesea, independenti sau nepasatori, mai ales atunci cand Venus este prost aspectat.

Planeta in discutie este insa una benefica, feminina, facand parte din categoria planetelor care au o influenta directa asupra aspectelor vietii individului si in acelasi timp vibratia pe care o inspira inseamna romantism, simt estetic, al frumosului, inclinatie catre relatii cu cei din jur, cu apropiatii sau apropiere fata de straini, fata de prieteni, atasament pentru cei mai straini, pentru lucruri fine, conditii benefice, de unde rezulta si viata sentimentala la modul general, avand in vedere ca aceasta este legata intr-o oarecare masura cu ceilalti cat si cu mediul inconjurator.

Citește și:  Aspecte si orburi in interpretarea unei astrograme natale

Miscarea planetei in general in cadrul zodiacului tropic este foarte legata de miscarea Soarelui, de care nu se va indeparta niciodata mai mult de 48 de grade, deci Venus va fi mereu in acelasi semn ca si Soarele, ori intr-un semn invecinat, sau, in cazuri mult mai rare, la doua semne departare.

Din acest motiv avem in parte peste 60 de combinatii ale lui Venus cu Soarele, iar frecventa cea mai puternica este data atunci cand Venus se afla in acelasi semn ca si Soarele, ori intr-un semn vecin. Din cauza unor caracteristici afective – relationale, avand o foarte stransa legatura si cu sexualitatea, planeta ca si adesea un semnificator foarte important a ceea ce inseamna disponibilitate relationala cat si sexuala.

Insa acestea pot fi vazute total distinct atunci cand este vorba de sfera unei femei si atunci cand este vorba de sfera unui barbat. In cadrul unei teme masculine, Venus va reprezenta felul de femeie de care acesta va putea fi atras, iar in cadrul unei teme feminine, planeta va reprezenta reactiile afective ale femeii, nevoile pe care aceasta le are atat sexuale cat si sentimentale. Asa cum am precizat si la inceput, Venus are doua domicilii, adica Balanta si Taurul, primul fiind semn masculin, cel de-al doilea feminin.

Venus

Taurul este cel care reflecta atasamentul ce poate fi infiripat fata de lucrurile concrete, fata de mediul inconjurator, natural, fata de aspectul fizic material al vietii. Taurul este in acelasi timp si reprezentantul romantismului mai profund, ce se bazeaza pe relatiile ancestrale, pe emotiile traditionale si pe un tip de senzualitate bruta. Balanta pe de alta parte, in opozitie cu Taurul care este semn de pamant, este semn de aer, in el manifestandu-se disponibilitatile sociale, simturile artistice, estetice, relatiile fine si naturale in acelasi timp, spiritul de justitie.

Nu trebuie sa uitam nici de zodia Pesti in care Venus isi are exaltarea, aceasta zodie fiind cunoscuta ca o zodie a emotiilor profunde si a contradictiei in general. Cand se afla in aceasta zodie, planeta va lasa o puternica amprenta asupra trairilor mistice, asupra spiritualitatii, creandu-se relatii in raport cu unele entitati, punandu-se baza unor principii ce stau atarnate departe de granitele prin care este reprezentata aceasta lume.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.