Secretele planetei Marte – interpretare astrologică

0
430
Secretele planetei Marte – interpretare astrologica

Marte, ca și interpretare astrologică, se poate defini simplu prin masculinitate și putere. Culoarea reprezentativă a planetei este roșu, iar metalul prin care este simbolizat este fierul și, nu în ultimul rând, piatra sa este ametistul.

Planeta Marte, cunoscută ca simbol al curajului și al pasiunii, joacă un rol esențial în determinarea energiei și a comportamentului nostru. Cu o forță neegalată în sistemul solar, Marte este reflectarea puterii interioare și a voinței.

Dincolo de aspectul general, este fascinant să vedem cum aceasta influențează fiecare zodie în parte, conferind trăsături și caracteristici specifice. Dacă ești curios să afli cum se manifestă această planetă în diferite semne zodiacale, îți recomand să explorezi Marte în semnele zodiacale.

Culoarea roșie, alături de ziua de marți a săptămânii, ne face să ne gândim la această planetă plină de mister, care guvernează zodia Berbecului, având în atenția sa și casele a I-a, respectiv casa Vieții și a Personalității, cât și casa a VIII-a, respectiv casa Morții și a Regenerării. Simbolul acestei planete este un cerc căruia i se centrează spiritul, din marginea acestuia pornind o linie oblică, înspre dreapta în partea de sus, sfârșindu-se cu o săgeată.

Acest simbol exprimă dorința, este utilizat în domeniul biologiei și pentru a reprezenta sexul masculin, însă în mare centrează nevoia de progres, virilitatea și impulsivitatea. Planeta Marte este o planetă de semn masculin, iar dacă stăm să raportăm la antichitate, semnificația acestei planete se rezumă la război, deoarece Marte era zeul războiului, fiind asociat cu ideea de agresivitate, de luptă într-un mod deschis.

interpretare astrologica Marte

Cei care s-au născut sub semnul acestei planete sunt persoane foarte energice, impulsive în același timp, tenace, darze, pline de rezistență, voluntare, iar ca aspect fizic ele au privirea dură, părul este de regulă închis la culoare iar gesturile lor sunt mereu vii, mereu agitate, umblând foarte rapid. Nativii aceștia au tendințe către înălțarea spiritului, având o energie puternică, însă care se arată într-un fel deschis, prin intermediul agresivității ori prin plăceri senzuale.

Majoritatea dintre acești nativi nu vor ajunge niciodată bogați deoarece ei nu sunt deloc prevăzători, mai mult, au un suflet bun și nu prea reușesc să strângă doar pentru sine. Planeta Marte simbolizează acțiunea, forța, curajul, vitalitatea, instinctul, calitățile lor de bază fiind dinamismul, curajul, simțul practic, strategia, fiind caracterizați și prin spirit de competiție, abilități de instruire a celor din jur.

Când planeta Marte este prost aspectată, nativii vor suferi de brutalitate, de răzbunare, de gelozie excesivă, de nervozitate. Planeta reprezintă masculinul prin excelență, fiind principala care are influențe directe asupra vieții individului, Marte în același timp fiind considerată și simbolul pasiunii, a energiei și a acțiunii puse în luptă, fiind mai mereu un factor perturbator, în special când planeta este aspectată într-o perioadă tensionată.

Citește și:  Astrologia ezoterică

Motivul este simplu și anume, oamenii preferă să fie pasivi și comozi, iar în momentul în care Marte intervine nu se simt în apele lor să lupte, să își asume diverse riscuri, să fie îndrăzneți, pentru că e mult mai simplu să treacă prin viață fără să depună efort.

Vibrația planetei îndeamnă doar la activitate, la eforturi destul de mari, de o intensitate acută, însă nu pentru perioade de timp foarte lungi, nativul fiind în stare să facă față unor confruntări cu persoane și situații, care de regulă le-ar tulbura viața și le-ar cauza nervozitate, însă în acest sens nu putem spune decât că Marte le deschide noi perspective.

Marte este și singura planetă care are orbita alături de soare, însă dincolo de orbita terestră, o planetă individuală, motiv pentru care îi trebuie o perioadă de aproximativ 2 ani și patru luni pentru a-și completa un tur întreg al zodiacului.

Pe lângă toate acestea, conjuncțiile lui Marte cu Soarele se întâmplă cu regularitate la o perioadă de aproximativ doi ani și o lună, din cauza ciclurilor zodiacale care se combină între cele două planete.

Însă de menționat este că în tot acest interval Soarele va parcurge de două ori zodiacul, iar Marte o singură dată și de regulă, într-un an se întâmplă o opoziție a Soarelui cu Marte iar în anul următor vom avea o conjuncție a acestor două planete. Acest lucru nu va face decât ca Marte să imprime o dinamică care se resimte cvazi – anual, așa cum se întâmplă și cu restul planetelor de foc.

Marte

Marte este guvernatorul a două zodii, ceea ce înseamnă că, pe de o parte, Scorpionul, semn feminin, îl face pe Marte să se manifeste discret și profund, devenind planeta dorințelor ascunse, a impulsurilor manifestate la nivelul subconștientului, iar, pe de altă parte, este Berbecul, domiciliul masculin, care se explică prin autoafirmare, prin individualitate, independență și o serie de porniri energetice, care au la bază mai mult pasiune decât rațiune.

În raport cu Venus, planeta femininului, Marte este planeta masculinului, iar ca o paralelă între acestea putem trasa coordonatele dintre relații și părțile sexuale, astfel încât avem: în tema feminină, Marte va fi tipul de bărbat care îi poate plăcea unei femei, iar în tema masculină, Marte va fi totalitatea nevoilor și a reacțiilor pe care acesta le va avea în raport cu o femeie. P

laneta în discuție se află în exaltare atunci când este în zodia Capricornului, mai ales dacă ținem seama de faptul că acesta este semnul autorității și al organizării, loc în care acțiunea energică va avea o formă dusă la extrem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.