Secretele planetei Marte – interpretare astrologica

0
7
Secretele planetei marte Sursa: conscienciarepentina.blogspot.com

Marte ca si interpretare astrologica se poate defini simplu prin masculinitate si putere. Culoarea reprezentativa a planetei este rosu iar metalul prin care este simbolizat este fierul si nu in ultimul rand piatra sa este ametistul. Culoarea rosu alaturi de ziua de marti a saptamanii ne face sa ne gandim la aceasta planeta plina de mister, care guverneaza zodia Berbecului, avand in atentia sa si casele a I-a, respectiv casa Vietii si a Personalitatii, cat si casa a VIII-a, respectiv casa Mortii si a Regenerarii. Simbolul acestei planete este un cerc caruia i se centreaza spiritul, din marginea acestuia pornind o linie oblica, inspre dreapta in partea de sus, sfarsindu-se cu o sageata.

Secretele planetei marte Sursa: conscienciarepentina.blogspot.com
Secretele planetei marte
Sursa: conscienciarepentina.blogspot.com

Acest simbol exprima dorinta, este utilizat in domeniul biologiei si pentru a reprezenta sexul masculin, insa in mare centreaza nevoia de progres, virilitatea si impulsivitatea. Planeta Marte este o planeta de semn masculin, iar daca stam sa raportam la anticitate, semnificatia acestei planete se rezuma la razboi, deoarece Marte era zeul razboiului, fiind asociat cu ideea de agresivitate, de lupta intr-un mod deschis. Cei care s-au nascut sub semnul acestei planete sunt persoane foarte energice, impulsive in acelasi timp, tenace, darze, pline de rezistenta, voluntare, iar ca aspect fizic ele au privirea dura, parul este de regula inchis la culoare iar gesturile lor sunt mereu vii, mereu agitate, umbland foarte rapid. Nativii acestia au tendinte catre inaltarea spiritului, avand o energie puternica, insa care se arata intr-un fel deschis, prin intermediul agresivitatii ori prin placeri senzuale.

Majoritatea dintre acesti nativi nu vor ajunge niciodata bogati deoarece ei nu sunt deloc prevazatori, mai mult, au un suflet bun si nu prea reusesc sa stranga doar pentru sine. Planeta Marte simbolizeaza actiunea, forta, curajul, vitalitatea, instinctul, calitatile lor de baza fiind dinamismul, curajul, simtul practic, strategia, fiind caracterizati si prin spirit de competitie, abilitati de instruire a celor din jur. Cand planeta Marte este prost aspectata, nativii vor suferi de brutalitate, de razbunare, de gelozie excesiva, de nervozitate. Planeta reprezinta masculinul prin excelenta, fiind principala care are influente directe asupra vietii individului, Marte in acelasi timp fiind considerata si simbolul pasiunii, a energiei si a actiunii puse in lupta, fiind mai mereu un factor perturbator, in special cand planeta este aspectata intr-o perioada tensionata. Motivul este simplu si anume, oamenii prefera sa fie pasivi si comozi, iar in momentul in care Marte intervine nu se simt in apele lor sa lupte, sa isi asume diverse riscuri, sa fie indrazneti, pentru ca e mult mai simplu sa treaca prin viata fara sa depuna efort.

Vibratia planetei indeamna doar la activitate, la eforturi destul de mari, de o intensitate acuta, insa nu pentru perioade de timp foarte lungi, nativul fiind in stare sa faca fata unor confruntari cu persoane si situatii, care de regula le-ar tulbura viata si le-ar cauza nervozitate, insa in acest sens nu putem spune decat ca Marte le deschide noi perspective. Marte este si singura planeta care are orbita alaturi de soare, insa dincolo de orbita terestra, o planeta individuala, motiv pentru care ii trebuie o perioada de aproximativ 2 ani si patru luni pentru a-si completa un tur intreg al zodiacului. Pe langa toate acestea conjunctiile lui Marte cu Soarele se intampla cu regularitate la o perioada de aproximativ doi ani si o luna, din cauza ciclurilor zodiacale care se combina intre cele doua planete. Insa de mentionat este ca in tot acest interval Soarele va parcurge de doua ori zodiacul, iar Marte o singura data si de regula, intr-un an se intampla o opozitie a Soarelui cu Marte iar in anul urmator vom avea o conjunctie a acestor doua planete. Acest lucru nu va face decat ca Marte sa imprime o dinamica care se resimte cvasi – anual, asa cum se intampla si cu restul planetelor de foc.

Marte este guvernatorul a doua zodii ceea ce inseamna ca pe de o parte Scorpionul, semn feminin, il face pe Marte sa se manifeste discret si profund, devenind planeta dorintelor ascunse, a impulsurilor manifestate la nivelul subconstientului iar pe de alta parte este Berbecul, domiciliul masculin, care se explica prin autoafirmare, prin individualitate, independenta si o serie de porniri energice, care au la baza mai mult pasiune decat ratiune. In raport cu Venus, planeta femininului, Marte este planeta masculinului, iar ca o paralela intre acestea putem trasa coordonatele dintre relatii si partile sexuale, astfel incat avem: in tema feminina Marte va fi tipul de barbat care ii poate placea unei femei iar in tema masculina Marte va fi totalitatea nevoilor si a reactiilor pe care acesta le va avea in raport cu o femeie. Planeta in discutie se afla in exaltare atunci cand este in zodia Capricornului, mai ales daca tinem seama de faptul ca acesta este semnul autoritatii si al organizarii, loc in care actiunea energica va avea o forma dusa la extrem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here