Casele în astrologie

0
717
Casele in astrologie

Așa cum am putut observa în cadrul altor articole din această secțiune, casele în astrologie sunt de două tipuri, chiar dacă ele au practic aceeași numerotare.

Fiecare casă în astrologie poartă cu ea o anumită energie și reprezintă diferite aspecte ale vieții noastre. De exemplu, în timp ce una dintre case se poate axa pe relații, alta poate dezvălui detalii despre carieră sau aspirațiile noastre. Înțelegerea acestei energii ne ajută să navigăm mai conștient prin provocările și oportunitățile vieții.

Pe de o parte avem casele terestre sau casele pământului, numite și casele zilei, însă pe de altă parte avem casele cerului, acestea determinând mai degrabă coordonate și delimitând constelațiile. Casele cerului, cât și cele terestre, sunt denumite de la I până la XII, cu cifre romane, având însă deosebiri destul de mari.

Casele terestre se referă la planul vieții omului, la tot ceea ce implică viața, relațiile cu semenii, calități, dorința de afirmare, viața personală și individuală, repere artistice, calități, hobby-uri, etc.

Casele cerului se referă la constelații și la astre, cât și la felul în care acestea sunt guvernate. În cadrul unei astrograme natale, vom observa că avem patru cuspide, acestea fiind practic vârfurile caselor. În total avem patru cuspide foarte importante, numite și axe, pe care le-am discutat în amănunt în alte articole, motiv pentru care aici doar le vom enumera.

Acestea sunt: Linia Orizontului sau Ascendentul, este reprezentată de casa I, deci Casa Vieții, cât și a Personalității; a doua cuspida foarte importantă este Fundul Cerului, determinată de casa a IV-a, moment al vieții și naturii asociat cu miezul nopții; avem apoi cea de-a treia cuspida, numită Descendentul, care reprezintă Casa a VII-a, cea a relațiilor și familiei, reprezintă ca și moment al vieții pe pământ, asfințitul Soarelui; și în cele din urmă, ultima cuspida este reprezentată de Mijlocul Cerului, ea având ca și reprezentant casa a X-a, ce se identifică cu mijlocul zilei.

Casele terestre în astrologie sunt următoarele: Casa I, care mai este numită și casa Personalității, a Caracterului cât și a Vieții; Casa a II-a, numită și casa Resurselor, a Calităților și Valorilor; Casa a III-a, mai este numită și casa Fraților, Casa Familiei sau a Comunicării; Casa a IV-a este casa Sfârșitului cât și a Începutului; Casa a V-a mai este numită și casa Iubirii sau casa Creației; Casa a VI-a reprezintă casa Sănătății și Casa Serviciului.

Casa a VII-a mai este numită și casa Asocierii și a Colaborării; Casa a VIII-a reprezintă Casa Regenerării cât și Casa Morții; Casa a IX-a se mai numește Casa Filosofiei și a Înțelepciunii; Casa a X-a se referă strict la realizările noastre materiale, casa Realizărilor; Casa a XI-a reprezintă casa Ideilor, a Prieteniei; Casa a XII-a se mai numește Casa Izolării sau Casa Sacrificiilor. După cum putem observa, fiecare se ocupă cu un anumit sector al vieții unui nativ și arată exact modul în care acesta intră în contact cu semenii și își duce viața.

Citește și:  Ascendentul în semne

Pe de altă parte, casele cerului sunt cele guvernate de planete și de zodii, după cum urmează: casa I, guvernată de planeta Marte, respectiv zodia Berbec; Casa a II-a este guvernată de zodia Taur, respectiv de planeta Venus; casa a III-a este guvernată de planeta Mercur și de androginul masculin al acesteia; casa a IV-a are ca și patron zodia Rac, respectiv Luna; casa a V-a are ca și guvernator mărețul Soare și semnul astral Leu; casa a VI-a este guvernată de către zodia Fecioara, deci androginul feminin al planetei Mercur, respectiv de planeta în sine.

Casa a VII-a este guvernată de planeta Venus și de celălalt reprezentant al astrului, implicit zodia Balanta; casa a VIII-a este guvernată de Marte dar și de planeta Pluto și de zodia Scorpion; casa a IX-a este guvernată de Jupiter și de zodia sa Sagetator; casa a X-a este guvernată de zodia Capricorn și de planeta Saturn; casa a XI-a este guvernată de către zodia Varsator, respectiv de guvernatorul acestei zodii, planeta Uranus; și în cele din urmă avem și casa a XII-a, care este guvernată de zodia Pesti, respectiv de planeta Neptun.

După cum vom observa în alte articole care explică exact influențele caselor cerului cât și a celor pământului asupra individului, fiecare casă își exercită calitățile și forța pe care o dețin de sine stătătoare și se va identifica atât cu guvernatorul cât și cu semnul astral din a cărui categorie face parte.

Pe măsură ce ne aprofundăm cunoștințele despre casele astrologice, descoperim indicii valoroase despre personalitatea și destinul nostru. Fiecare casă, cu planetul său guvernator și semnul asociat, oferă o perspectivă unică asupra modului în care ne comportăm și interacționăm cu lumea din jur.

În funcție de planetele care ocupă aceste case cât și în funcție de activările care au loc, vom putea face legături mai concrete și mult mai stabile între nativi și astre. În plus, vom putea să interpretăm o astrogramă natală mult mai bine, ceea ce ne ajută să ne înțelegem mai bine și să înțelegem lumea înconjurătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.