Casele in astrologie

0
713
Casele in astrologie

Asa cum am putut observa in cadrul altor articole din aceasta sectiune, casele in astrologie sunt de doua tipuri, chiar daca ele au practic aceeasi numerotare. Pe de o parte avem casele terestre sau casele pamantului numite si casele zilei insa pe de alta parte avem casele cerului, acestea determinand mai degraba coordonate si delimitand constelatiile. Casele cerului cat si cele terestre sunt denumite de la I pana la XII, cu cifre romane, avand insa deosebiri destul de mari.

Casele terestre se refera la planul vietii omului, la tot ceea ce implica viata, relatiile cu semenii, calitati, dorinta de afirmare, viata personala si individuala, repere artistice, calitati, hobby-uri etc. Casele cerului se refera la constelatii si la astre cat si la felul in care acestea sunt guvernate. In cadrul unei astrograme natale vom observa ca avem patru cuspide, acestea fiind practic varfurile caselor. In total avem patru cuspide foarte importante numite si axe, pe care le-am discutat in amanunt in alte articole, motiv pentru care aici doar le vom enumera.

Acestea sunt: Linia Orizontului sau Ascendentul, este reprezentata de casa I, deci Casa Vietii, cat si a Personalitatii, a doua cuspida foarte importanta este Fundul Cerului, determinata de casa a IV, moment al vietii si naturii asociat cu miezul de noapte. Avem apoi cea de-a treia cuspida, numita Descendentul, care reprezinta Casa a VII-a, cea a relatiilor si familiei, reprezinta ca si moment al vietii pe pamant, asfintitul Soarelui. Si finalmente ultima cuspida este reprezentata de Mijlocul Cerului, ea avand ca si reprezentant casa a X-a, ce se identifica cu mijlocul zilei.

Casele terestre in astrologie sunt urmatoarele: Casa I, care mai este numita si casa Personalitatii, a Caracterului cat si a Vietii, Casa a II-a, numita si casa Resurselor, a Calitatilor si Valorilor, Casa a III-a mai este numita si casa Fratilor, Casa Familiei sau a Comunicarii. Casa a IV-a este casa Sfarsitului cat si a Inceputului, Casa a V-a mai este numita si casa Iubirii sau casa Creatiei, Casa a VI-a reprezinta casa Sanatatii si Casa Serviciului, Casa a VII-a mai este numita si casa Asocierii si a Colaborarii, Casa a VIII-a reprezinta Casa Regenerarii cat si Casa Mortii, Casa a IX-a se mai numeste Casa Filosofiei si a Intelepciunii, Casa a X-a se refera strict la realizarile noastre materiale, casa Realizarilor, Casa a XI-a reprezinta casa Ideaurilor, a Amicitiei, Casa a XII-a se mai numeste Casa Izolarii sau Casa Sacrificiilor. Dupa cum putem observa, fiecare se ocupa cu un anumit sector al vietii unui nativ si arata exact modul in care acesta intra in contact cu semenii si isi duce viata.

Citește și:  Semnele solare in astrologie
Case astrologie
Case astrologie sursa: http://www.myastrologybook.com/12-astrology-houses-in-your-astrology-book.htm

Pe de alta parte insa casele cerului sunt cele guvernate de planete si de zodii, dupa cum urmeaza: casa I, guvernata de planeta Marte, respectiv zodia Berbec, Casa a II-a este guvernata de zodia Taur, respectiv de planeta Venus, casa a III-a este guvernata de planeta Mrcur si de androginul masculin al acesteia, casa a IV-a are ca si patron zodia Rac, respectiv Luna, casa a V-a are ca si guvernator maretul Soare si semnul astral Leu, casa a VI-a este guvernata de catre zodia Fecioara, deci androginul feminin al planetei Mercur, respectiv de planeta in sine, casa a VII-a este guvernata de planeta Venus si de celalalt reprezentant al astrului, implicit zodia Balanta, casa a VIII-a este guvernata de Marte dar si de planeta Pluto si de zodia Scorpion, casa a IX-a este guvernata de Jupiter si de zodia sa Sagetator, casa a X-a este guvernata de zodia Capricorn si de planeta Saturn, casa a XI-a este guvernata de catre zodia Varsator respectiv de guvernatorul acestei zodii, planeta Uranus, si in cele din urma avem si casa a XII-a care este guvernata de zodia Pesti, respectiv de planeta Neptun.

Dupa cum vom observa in alte articole care explica exact influentele caselor cerului cat si a celor pamantului asupra individului, fiecare casa isi exercita calitatile si forta pe care o detin de sine statatoare si se va identifica atat cu guvernatorul cat si cu semnul astral din a carui categorie face parte. In functie de planete care ocupa aceste case cat si in functei de activarile care au loc, vom putea face legaturi mai concrete si mult mai stabile intre nativi si astre, in plus vom putea sa interpretam o astrograma natala mutl mai bine, care ne v ajuta sa ne intelegem si sa intelegem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.