Masculin si Feminin in astrologie

0
649
Masculin si Feminin in astrologie

Conform celei de a VII-a Legi Universale “Exista un gen in toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifesta pe toate planurile.” Iar Universul este creat intr-un sistem de dualitate. Masculin si Feminin reprezinta doua aspecte foarte importante ale astrologiei. Nu doar fiinta umana este duala, ci intreaga natura este creata pe principiul dualitatii. In astrologie, cele doua principii, Masculin si Feminin, reprezinta mult mai mult decat dualitatea sau polaritatea, aceste caracteristici fiind atribuite in mod deosebit fiintelor, pe cand principiile Masculin si Feminin sunt atribuite functiilor si legilor naturii.

Principiile Masculin – Feminin caracterizeaza orice lucru, avand in vedere ca un lucru are atat calitati masculine, cat si calitati feminine si chiar daca exista semne zodiacale feminine si semne zodiacale masculine orice persoana are ambele caracteristici. Important este modul in care calitatile feminine si masculine se echilibreaza.

La nivelul cunoasterii, Masculinul si Femininul se concretizeaza prin sexul unui individ. Este de la sine inteles ca un barbat are si caracteristici feminine si invers insa, dupa cum am mentionat si anterior, modul in care aceste calitati se impletesc este decisiv. La nivel astrologic, cele doua particularitati, Masculin si Feminin, se regasesc in cazul clasificarii semnelor zodiacale, acestea fiind impartite in semne zodiacale Feminine si semne zodiacale Masculine, acestea fiind dispuse alternativ. Tot cele doua principii influenteaza clasificarea planetelor care sunt, de asemenea impartite in planete feminine si planete masculine.

Insa, cel mai important, la nivelul astrologiei, Masculinul si Femininul se concretizeaza in cele mai importante doua elemente guvernante la nivel energetic: Soarele (energia masculina) si Luna (energia feminina), intregul sistem fiind, dupa cum puteti observa, constituit pe baza polaritatii Masculin – Feminin. Interpretarea astrologica este influentata de modul in care se creeaza armonia dintre cele doua elemente, Masculin si Feminin, la nivel astral, bineinteles in functie de pozitita si influenta fiecarei planete.

Asadar, Luna, Venus, Saturn si Neptun sunt considerate planete feminine, pe cand Soarele, Marte, Jupiter si Uranus sunt planete masculine. Semne zodiacale masculine si semne zodiacale feminine Semnele zodiacale masculine sunt Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator si Varsator, iar cele feminine sunt Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn si Pesti. In functie de aceasta clasificare, semnele zodiacale au anumite caracteristici.

Citește și:  Ascendent in Taur

De exemplu, semnele masculine se caracterizeaza prin spirit de initiativa, energie debordanta, ratiune, activitate, iar semnele zodiacale feminine sunt caracterizate prin intuitivitate, receptivitate, emotivitate si uneori sensibilitate excesiva. Insa, desi un individ se poate naste sub incindenta unui semn zodiacal masculin, fie a unuia feminin, modul in care aceste doua principii se influenteaza la nivel astral prin pozitionarea planetelor in momentul nasterii unei persoane este definitoriu.

In acest fel, energiile vor fi resimtite la nivel teluric prin manifestari masculine sau feminine. Semnele Masculine sunt Semnele de Foc si Aer, iar Semnele Feminine sunt Semne Zodiacale de Apa si de Pamant. Este important ca cele doua principii, Masculin si Feminin sa se exercite intr-un mod armonios in comportamentul, personalitatea si evolutia fiecarui individ in parte deoarece, in cazul in care exista un dezechilibru la nivel astral acesta va fi resimtit si la nivel teluric.

De exemplu, in cazul in care energiile masculine sunt dominante, calitatile feminine vor fi diminuate, iar persoana in cauza poate deveni agresiva, violenta, egocentrica, vulgara, hiperactiva si misogina iar, pe de alta parte, cand energiile feminine predomina, persoana in cauza poate fi apatica, deprimata, neincrezatoare in fortele proprii, tematoare. In acest fel, genul in astrologie influenteaza psihicul unui individ, evolutia personalitatii si a comportamentului acestuia.

Desi pot exista dezechilibrele despre care am mentionat anterior, un individ constient de existenta acestora le poate folosi intr-un mod benefic pentru a le armoniza cu trecerea timpului. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca dezechilibrul sa fie mult prea puternic, dereglarile la nivel psihic pot fi extreme, ceea ce duce si la un echilibru comportamental. Asa este cazul persoanelor care au o orientare sexuala diferita, aceasta manfiestare fiind in corelatie cu influentele astrale.

Asadar, dualitatea masculin – feminin reprezinta un aspect foarte important al astrologiei care poate ajuta pe oricine sa isi inteleaga mai bine evolutia, comportamentul, psihicul si personalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.