Secretele planetei Saturn – interpretare astrologica

0
671
Saturn

Culoarea caracteristica a planetei Saturn este indigoul, iar ca interpretare astrologica ne putem referi la pesimism, seriozitate, trecerea timpului, deci batranete. Metalul reprezentativ este plumbul care de asemenea reprezinta greutate, batranete, iar piatra pretioasa este onixul si acesta fiind incarcat de vechime, de ancestralitate. Saturn este guvernatorul zodiilor Capricorn si Varsator, casele a X-a, respectiv a Realizarilor si a Carierei, cat si casa a XI-a, deci casa Prieteniei si a Idealurilor.

De sambata este corespondentul planetei in cadrul saptamanii, iar despre Saturn se mai poate spune ca in Antichitate era cunoscut ca fiind tatal lui Jupiter, deci numit zeul Cronos, zeul timpului, avand ca simbol crucea materiei, care in partea de jos are un S intors, iar acestea pot fi intelese si ca doua semiluni, aflate una in continuitatea celeilalte, una cu deschidere in interior, una cu deschidere catre exterior, astfel incat sufletul necesita multa introspectie ca sa poata in cele din urma sa se exteriorizeze.

Secretele planetei Saturn - interpretare astrologica

Materia deasupra sufletului poate sa mai simbolizeze si ca se impun anumite restrictii cat si limitari. Aceasta planeta este una masculina, ea fiind reprezentantul batranetii, a pesimismului, a stabilitatii, a timpului, a seriozitatii, spiritului practic, savant, siguranta, rabdare, diplomatie, seriozitate, maniere bune. Saturnienii sunt de asemenea si foarte disciplinati, melancolici,  ambitiosi, uneori limitativi sau plini de restrictii. Planeta insa determina omul in general sa ajunga la cele mai mari valori prin intermediul suferintei, al sacrificiului, alrazbunarii, al interiorizarii, al incapatanarii, al pesimismului.

Saturn este si o planeta de care oamenii se tem, mai ales cei care stiu ca citeasca in semne, deoarece ea actioneaza destul de urat in unele cazuri, aducand cu sine limitari, obstacole de multe feluri, intarzieri, inhibitii, restrictii, insa aceste efecte sunt doar cele mai vizibile, putand aparea altele si mai drastice, desi mai putin pronuntate.

Oamenii de regula prefera sa fie influentati de Jupiter, el fiind progresist, protector, deoarece in comparatie cu acesta Saturn vine ca un nemilos, care judeca aspru. Influenta lui Saturn aduce cu sine si putere de concentrare a atentiei, a energiilor asupra experientelor  din care trebuie ca omul sa vina cu concluzii de o mare importanta si din care trebuie sa isi asume si decizii de cumpana pentru a putea da curs evolutiei sale generale.

Citește și:  Horoscop luna martie 2013 - zodia Scorpion

Astfel Saturn vine cu o manifestare a urmarilor pe care faptele omului le poate avea, obligandu-l sa isi inteleaga faptele si cauzele acestora, luand decizii pe baza lor. Din acest motiv Saturn are si o foarte mare semnificatie din punct de vedere karmic. Planeta isi face un proces complet in cadrul zodiacului in aproximativ 28 de ani, deplasandu-se ciclic in domeniul in care vibreaza si in care au loc toate procesele la baza carora sta concentrarea.

Saturn1

Astfel, planeta Saturn are chiar doua domicilii invecinate, semne zodiacale de iarna, mai exact Varsator si Capricorn. In Capricorn, acesta fiind un semn de Pamant, feminin, da nativului pragmatism, un deosebit simt organizatoric, cumpanire pana la renuntare, reprimare puternica a emotiilor, toate fiind puse in beneficiul profesiei si a societatii. Totodata este semnul in care au loc marile ascensiuni, de lunga durata, marile realizari ce au avut loc cu munca zilnica si chiar silnica, prin pasi mici.

In semnul sau masculin, deci in zodia Varsator, semn de aer, Saturn a fost detronat de Uranus, insa isi mai manifesta latura care are inclinatii catre cunoastere, catre umanism, prin multe rigori stiintifice, prin atitudini pline de morala, aducand si mici revolutii ce au la baza cumpatarea si ratiunea.

Semnul zodiacului in care planeta Saturn se afla in exaltare este zodia Balanta, iar aici autoritatea si rigoarea va imbraca o nuanta a societatii, ce va fi pusa in spiritul justitiei si in confruntari de unde se vor invata lectii deosebit de importante. De aici mai rezulta si faptul ca cel mai bine invatam din greselile celor din jur sau din suferinta ori bucuria lor, planeta mai fiind numita si Invatatorul Spiritual, insa cel care ne face sa invatam din greseli, din fapte, fara a da nimic pe gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.