Atunci când visezi un conte ori dacă în vis chiar tu ești conte înseamnă că în viața reală vei fi înjoșit și umilit, iar dacă visezi că porți o conversație cu un conte înseamnă că te vei face de râs în societate. Chiar dacă contele este simbolul măreției, în vis acesta poate sugera exact contrariul.
Totul este însă interpretabil și trebuie să ții cont și de alte simboluri care îți apar în vis, spre exemplu, dacă visezi că porți haine de conte înseamnă că vei fi chinuit de soartă, vei ajunge să ceri de la alții, să te umilești singur, mai ales pentru că în trecut ai fost foarte fățarnic.
Din punct de vedere psihologic, contele din vis poate sugera faptul că ești un om mândru, poate mult prea egocentric, iar cei din jur te iau în râs; tu nu îți dai seama pentru că impui respect prin frică.
Această variantă este aplicabilă mai ales celor care au o poziție de conducere la locul de muncă sau polițiștilor, având în vedere că ei sunt cei care se cred buricul pământului, însă în realitate nu fac nimic ca să ajute nici societatea, nici pe oamenii din imediata lor apropiere.
În același timp, contele din vis mai poate apărea și oamenilor care de regulă au de-a face cu scena, cu teatrul; ei fiind de regulă în centrul atenției, însă numai pentru faptul că sunt vedete, deoarece în realitate ei nu sunt bagați în seamă de societate.
Tot aici ne mai putem raporta și la faptul că atunci când visezi un conte înseamnă că vei avea de-a face cu oameni sus pusi, care îți oferă ajutorul lor numai în cazul în care decizi să le faci pe plac în orice, să devii marioneta lor.
Trebuie să te gândești bine dacă merită să faci astfel de compromisuri, deoarece în cele din urmă este în joc și integritatea ta individuală, cât și mândria ta de om.
Visul în care apare un conte poate reflecta aspirațiile tale legate de statut, putere și recunoaștere. Acest simbolism nobil poate indica dorința subconștientului tău de a atinge un nivel superior de realizare sau de a fi recunoscut pentru meritele tale. Este o reflectare a ambițiilor tale și a modului în care te percepi în societate.