Despre astrologia vedica

0
138
Astrologia vedica Sursa: doradztwoezoteryczne.blogspot.com

Despre astrologia vedica se poate spune ca se afla in stransa legatura cu istoria si credintele hindusilor. Se spune ca cea dintai lucrare Veda are mai mult de zece milenii vechime si a aparut in urma unor revelatii pe care poporul maharishilor le-a avut.

Rig Veda, cea mai veche opera hindusa, contine doua capitole care sunt destinate astronomiei. Inca din acele vremuri, oamenii erau familiarizati cu zodiile si cu miscarea Pamantului in jurul Soarelui. Totusi, poporul hindus credea, in acele vremuri, ca intreg Universul avea o forma curbata. Relatia dintre Cosmos si umanitate este cel mai important aspect tratat in Rig Veda, dar si in lucrarile ulterioare acesteia. Exista o multime de instrumente pe care astrologia vedica le utilizeaza pentru a afla informatii despre zodiile fiecarei persoane in parte. In continuare, ne vom axa pe cele mai importante dintre aceste instumente si moduri de utilizare al acestora.

Astrologia vedica Sursa: doradztwoezoteryczne.blogspot.com
Astrologia vedica
Sursa: doradztwoezoteryczne.blogspot.com

Vital pentru astrologia vedica si nu numai este Ascendentul in care se naste fiecare om in parte. In functie de acest lucru, indivizii vor adopta un tip de atitudine fata de semenii lor si fata de lume. Acest lucru este cuprins in astrograma natala, numita si Rasi. Astrogramele divizionale apar in urma analizelor amanuntite ale astrogramelor natale. Practic, ele se impart in mai multe domenii, precum sanatatea, dragostea, situatia materiala, s.a.m.d. In functie de fiecare astrograma in parte, se creeaza prognoza astrologica a fiecarui om in parte. In astrologia vedica gasim si un element specific si care nu mai este prezent in alte tipuri de astrologie. Vorbim aici despre yogas, care sunt exceptii de la reguli.

Acestea pot aparea oricand si, de asemenea, pot avea efecte pozitive sau negative asupra oamenilor, influentand cu precadere astrogramele divizionale. Daca fiecare astrograma divizionala este considerata ca un Ascendent, atunci luam in discutie un alt principiu vedic. Este vorba despre principiul Bhavat Bhavam. Spre exemplu, daca ne referim la dragoste ca la un Ascendent, atunci ne vom referi la eventualii parteneri, la modalitatile de a-i cuceri sau la problemele care pot aparea in relatii. In acest mod, oamenii vor afla lucruri mai detaliate despre zodia lor si isi pot face o parere mai completa asupra validitatii sau, din contra, a neadevarului cuprins in aceasta. Sistemul Dasha se refera la acea perioada de timp in care planetele au cea mai mare influenta asupra fiecarui om in parte. Studiind acest aspect, se pot afla multe evenimente neprevazute. In ceea ce priveste tranzitele planetare, luam aici in calcul miscarile planetelor in zona zodiacala.

Citește și:  Casele astrologice

Putem afla, cu ajutorul sistemului Dasha acele aspecte si evenimente care sunt predestinate oamenilor, dar si perioada exacta a implinirii lor. Totusi, este nevoie de interventia tranzitelor planetelor pentru ca aceste evenimente sa se produca exact atunci cand se preconizeza. Nu trebuie sa fiti foarte siguri de aceasta metoda de calcul, intrucat, potrivit celor mai multi cercetatori, este cea mai putin credibila din intreaga astrologie vedica. In functie de fiecare pozitie a unei planete in cadrul constelatiilor si de legatura sa cu planeta cea mai importanta din fiecare constelatie, se pot afla date relevante despre oameni si despre elementele definitorii din viata lor. La randul lor, cele aproape 30 de constelatii existente in astrologia vedica se impart in noua Tare, care sunt, de departe, cele mai importante astre.

Daca va intereseaza cele mai importante aspecte pe care le putem afla cu ajutorul astrologiei vedice, atunci iata ce trebuie sa stiti: – prin studiul astrologiei vedice aveti sansa sa aflati date relevante despre caracteristicile fizice si psihologice ale dumneavoastra – puteti afla despre bani, despre pozitia sociala pe care o aveti, care sunt cele mai bune perioada in care aveti sanse sa primiti surse de venit importante etc… – in cazul profesiei si ale studiilor, astrologia vedica va ajuta sa va hotarati care sunt profesiile si meseriile cele mai eficiente pentru fiecare om in parte, dar si ce studii trebuie sa urmam pentru a ajunge la implinirea profesionala. – putem sa primim informatii si despre casnicie, adica despre compatibilitatea cu sotul sau cu sotia, dar si unele aspecte despre copii. – nu in ultimul rand, putem sa aflam si care va fi starea noastra de sanatate pe viitor, la ce boli si afectiuni suntem sensibili si cand anume putem avea, daca suntem ghinionisti, acidente.

Daca sunteti curiosi sa aflati de ce anume aveti nevoie pentru a va construi o astfel de harta astrologica vedica, atunci trebui sa stiti cu certitudine ora nasterii dumneavoastra, data, anul si locul nasterii. In cazul in care nu sunteti siguri de ora exacta a nasterii, atunci puteti incerca sa va faceti harta vedica pe baza altei date importante din viata dumneavoastra, precum data nasterii copiilor. In prezent, aveti optiunea sa cereti consultanta in ceea ce priveste harta dumneavoastra astrologica si prin e-mail, iar cand aceasta va fi pregatita, veti fi sunat si vi se va explica ceea ce trebuie sa stiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.