Cum ne vor influenta aspectele planetare in 2012

0
112
Aspectele planetare Sursa: eluniversodezalamea.blogspot.com

Anul 2012, de care tot vorbim de ceva vreme, asociindu-l, mai in gluma, mai in serios, cu sfarsitul lumii, a inceput. Mass-media exploateaza la maximum tot felul de profetii, prezentand scenarii catastrofice despre 21 decembrie 2012 (alte date limita din 2011 au esuat!), in abordari spectaculoase care sa induca teama sau, cel putin, curiozitatea.

Astrologia, abordata cu responsabilitate si cu o vasta informatie despre miscarile astrelor, despre traditii, simboluri , corespondente etc., ne arata ca aspectele planetare influenteaza existenta umana si, ca orice schimbare, acolo sus, unde nu putem ajunge decat cu imaginatia, isi pune amprenta pe evolutia indivizilor, a colectivitatilor, a lumii in ansamblul ei. Se creeaza oportunitati sau bariere, dar avem mereu liberul arbitru.

Cum ne vor influenta aspectele planetare in 2012

Aspectele planetare rezulta si pot fi interpretate pe baza reprezentarilor geometrice dintr-o harta astrala, in care se vede, ce relatii exista, la un moment dat, intre planetele care ne guverneaza zodiile. La modul foarte general, in categoria aspectelor favorabile intra conjunctia care indica apropierea sau suprapunerea a doua planete pe harta astrala, sextilul (un unghi de 60 de grade intre planete) si trigonul (unghi de 120 de grade).

Aspectele mai putin favorabile sunt cuadratura (unghi de 90 de grade) si opozitia (insemnand 180 de grade). Mai exista si o categorie speciala de aspecte planetare, dintre care foarte importante sunt trigonul triplu, crucea cosmica si alinierea planetelor. Acest din urma aspect planetar este unul dintre motivele de ingrijorare pentru soarta lumii. Nu numai astrologii, ci si oamenii de stiinta stiu ca pe 21 decembrie 2012, Terra se va alinia cu Soarele si cu centrul galaxiei, ceea ce nu se intampla decat o data la 26 000 de ani.

S-a mai intamplat in istoria de miliarde de ani a Terrei si, probabil, se va mai intampla. Daca la acest interval de timp, viata ar fi fost distrusa complet, de fiecare data, evident ca nu ar mai fi avut timp, in 26 000 de ani, sa parcurga, iar si iar, aceleasi etape. Nimeni nu poate spune cu certitudine care vor fi consecintele. Frecvent se vorbeste de posibilitatea inversarii polilor.

Pana in decembrie, 2012, din perspectiva aspectelor planetare (patru dintre ele favorabile, trei, mai degraba, negative), este un an al schimbarilor majore si coincide cu inceputul erei Varsatorului care va dura 2 000 de ani. Contextul astral spune ca, la baza acestor schimbari, se vor afla incercarile noastre, ale fiecaruia in parte, de a cantari trecutul, de a-l intelege, pentru a putea sa evoluam in plan spiritual. Tensiunile, crizele la nivel global, pe care le traversam, sunt semnele acestei zbateri prin care umanitatea incearca sa se desprinda de un fel de a trai care este depasit si defavorabil conditiei umane.

Citește și:  Marte in semnele zodiacale

Anul 2012, in mare masura, se afla sub influenta Planetei Neptun, care guverneaza zodia Pestilor si care este responsabila de latura spirituala si de idealurile noastre. De aceea, toate semnele de apa sunt favorizate, dobandesc si mai multa intuitie si pot sa se implice curajos in a-si construi viitorul.

Uranus, planeta actiunilor impulsive si a imprevizibilului, sta, in 2012, in zodia Berbecului. Cei care s-au nascut in aceasta zodie, dar si ceilalti trebuie sa dovedeasca o capacitate sporita de adaptare si viteza de reactie la evenimentele pe care le vor parcurge.

Saturn ramane in zodia Balantei pana in octombrie, cand se muta in Scorpion, pana in 2014. In conjunctie cu Jupiter, va crea contexte favorabile in zona financiara si pentru actiuni echilibrate care sa dea un nou elan si o noua incredere.

Jupiter, in primele cinci luni ale anului, se gaseste in Taur, influentand benefic zodiile de pamant (Fecioara, Taur si Capricorn). Din iunie, trece in Gemeni si va aduce numai lucruri bune pentru aceasta zodie, dar si pentru celelalte zodii de aer, Varsator si Balanta.

Cum ne vor influenta aspectele planetare in 20121

Marte, pana in iulie, sta in zodia Fecioarei, dupa care va trece rapid, pana la sfarsitul anului, prin Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn si Varsator, provocand, peste tot, pe unde trece, o alternanta de intamplari pozitive si altele mai putin bune. Mai multa precautie trebuie manifestata in noiembrie cand Marte se intalneste cu Pluto, in Capricorn.

Pluto va sta in Capricorn mai multi ani, manifestandu-si forta si capacitatea regenerativa, determinand progresul. Pentru ca uneori favorizeaza si aspectele distructive, un plus de prudenta si de adaptare nu strica.

Aspectele astrale sugereaza un drum constant spre un nou ciclu, spre o noua etapa in care trezirea constiintei poate ca nu va fi doar o vorba, ci un fel de a redobandi echilibrul si armonia cu care am fost trimisi pe acest pamant. Am fost creati ab initio de Divinitate, dar suntem, la randul nostru, zi de zi, creatori ai propriei vieti. Ar merita sa incercam sa ne armonizam pe noi insine, pe noi in relatie cu lumea, sa inlocuim nelinistea si stresul cu dragostea, compasiunea si tandretea, gandindu-ne ca, la capatul drumului ne asteapta un alt inceput, mai frumos decat am fi putut visa vreodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.