Cauza si efect in astrologie – cum ne influenteaza astrele?

0
303
Cauza si efect in astrologie

De multe ori auzim in diverse contexte principiul de cauza si efect insa de prea putine ori ne intrebam cum actioneaza mai a acesta asupra noastra sau ce anume implica ori daca ne intrebam ajungem la concluzii banale care ne duc in cele din urma la principii mult mai simpliste precum cel al hazarului. Este cazul sa aplicam principiul cauza si efect si in astrologie sau aici este vorba despre ceva gata scris, despre un destin deja format si despre incapacitatea de a mai alege sau de a mai putea schimba ceva?

Desigur si in astrologie este perfect aplicabil, universul functioneaza dupa legi proprii insa fiecare parte cat de mica este ea, isi aduce aportul in modificarea vibratiilor cosmosului, fie ca vrem, fie ca nu. In cele din urma daca ne gandim bine si Biblia functioneaza practic dupa acelasi principiu, deci cauza si efect in viata, chiar daca este explicat in cu totul alt fel, aducand in prim plan ideea de liber arbtitru. Tot aici mai putem spune ca suntem rezultatul alegerilor noastre, nimic din ceea ce facem nu ramane fara urmari, fie ele imediate, fie ele mai intarziate, orice miscare, atat fizica cat si psihica sau sufleteasca ne va aduce in viitor o anumita urmare.

Principiul de cauza si efect nu face astfel decat sa ne arate cat de responsabili suntem pentru propriul nostru destin si ca nu trebuie sa dam vina pe nimeni atunci cand avem un anumit ghinon sau daca ceva nu ne merge bine. Poate ca de multe ori v-ati intrebat de ce nu reusiti sa va gasiti jobul ideal. Dar v-ati gandit vreodata ca faceti alegerile nepotrivite si in cele din urma ajungeti la compromisuri pentru bani? Exact aici intervine principiul de cauza si efect in astrologie, chiar daca cei mai multi sunt tentati sa spuna ca astrele predispun. Nu este deloc asa, deoarece in cele din urma omul este cel care dispune, avand decizia finala si puterea de a-si schimba destinul sau cel putin de a si-l forma dupa bunul plac.

Atunci cand vorbim de cauza si efect in astrologie, trebuie sa ne gandim la faptul ca noi avem o serie de optiuni in fata chiar daca sa spunem ca toate apartin aceleiasi categorii, fiecare are o mica fata prin care se distinge de cealalta, iar acest lucru inseamna ca ne vor duce si la rezultate diferite. Vom aduce in discutie, tot in cuprinsul acestui articol si legile universale care sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, fiind practic o serie de filosofii care au pus bazele astrologiei, logicii si filosofiei. Acestea mai sunt numite si Principii ale Adevarului si ele sunt: Legea Metalismului, Legea Corespondentei, Legea Vibratiei, Legea Polaritatii, Legea Ritmului, Legea Cauzei si a Efectului si Legea Genului.

Citește și:  Soarele in relatie cu Marte

astrologie

Despre fiecare in parte vom vorbi desigur in cadrul a cate unui articol separat, ramand sa ne rezumam asupra Legii cauzei si efectului, care da si titlul acestui articol. Aceasta este cea de-a sasea lege universala si aduce in discutie faptul ca nimic nu se intampla fara motiv, nu exista hazard si orice actiune duce la o alta actiune demarand astfel o activitate in lant, care porneste dintr-o cauza ce trebuie cunoscuta pentru a ne putea folosi de efect.

In ciuda faptului ca folosim atat de des acest principiu de cauza si efect, foarte multi oameni inca mai cred in intamplare, gandindu-se ca ceva are loc fara nici o noima, ca asa a fost sa fie, fara sa mai traga anumite concluzii, fara sa mai mearga in trecut si sa vada care a fost de fapt cauza unui anumit lucru, ce aduce efectul prezent. De pilda oamenii sunt invatati in timpurile moderne ca trebuie sa te speli regulat pe dinti ca sa nu faci carii, insa la o anumita varsta oricat de mult ai respecta aceasta regula tot vei avea probleme cu dintii.

Si ne intrebam de ce sau de unde, ne gandim ca asa a fost sa fie, fara sa mai cautam poate cauze mult mai adanci, cum ar fi o alimentatie deficitara cu putin calciu, perioade de consum al alimentelor nocive pentru dinti, consum de alcool sau de diverse sucuri acidulate si in fine, poate fi consum de tutun sau alte cauze. Aducem in discutie in prima faza ghinionul, spunem ca „asta e, ceva nu a mers bine”. Aceste lucruri sunt atat de banale incat tindem sa le ignoram desi stim ca sunt acolo si nu ne dam seama ca mult mai usor am rezolva sau am elimina un efect daca ne-am da seama care a fost cauza lui.

Desigur in astrologie principiile sunt similare avand in vedere ca astrele ne deschid calea catre o anumita viata insa nu ne si obliga sa mergem in acea directie si cu atat mai putin nu ne incadreza numai intr-un tablou predestinat. Exemplele ar fi mult mai multe insa cel mai bine este sa le explicam pe cuprinsul cate unui articol atunci cand va fi cazul ca sa putem intelege si asuma toate faptele si desigur pentru a putea sa ne apropiem mai mult de noi insine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.