Casele terestre in astrologie

0
276
Casele terestre in astrologie
Casele terestre in astrologie sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/astrological-houses/

Casele terestre in astrologie mai sunt numite si case ale zilei sau casele pamantului. Ele sunt in numar de 12 si fiecare are un rol foarte important in ceea ce inseamna interpretarea unei astrograme natale definind viata fiecarui nativ intr-un mod aparte, aducand semnificatii cat si schimbari in functie de planetele care le ocupa dar si de semnele zodiacale care le activeaza.

Nu trebuie totusi confundate cu Casele Cerului, acestea avand denumirile chiar celor doisprezece zodii, deoarece casele terestre se efera strict la ceea ce poate sa se intample pe pamant, ele fiind interpretabile dupa principii fixe, dupa coordonate bine stabilite, care sunt prezente pe Terra. Nu au deloc legatura cu constelatiile sau cu astrele. Casele terestre sunt asezate la o distanta definita una fata de cealalta in cadrul astrogramei natale, iar ele sunt impartite incepand cu linia orizontului, ajungand de la primul sector astrologic, numerotat cu I, pana la ultimul numerotat cu XII, deci o cifra romana.

Ca sa fim mai expliciti, casele terestre sau Casele Pamantului se refera exact la ceea ce se poate intampla in viata materiala a omului, la relatii, bani, loc de munca, iubire, calitati si multe altele, care tin strict de planul fizic si spiritual, fara nici o conotatie abstracta sau absurda. In continuare vom preciza casele terestre si desigur ca vom arata si cu ce se ocupa fiecare si ce sens au in viata omului.

Casa I

Casa I
Casa I sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/first-house/

Casa I, mai este numita si casa Personalitatii, a Caracterului cat si a Vietii. Pentru a putea face o interpretare cat mai potrivita a astrogramei individuale natale, este bine sa stim ca anume influenteaza aceasta casa, ce aduce in viata noastra, si ce asteptari putem avea in functie de dispozitia planetelor si a zodiilor in casa cu pricina. Casa I se refera si la faptul ca un nativ trebuie sa se centreze pe un anumit domeniu din viata sa, atat pentru a se intregi cat si pentru a se cunoaste si implini. Domeniul il vom afla numai dupa ce vom vedea ce planete ocupa casa I.

Casa a II-a

Casa a II-a
Casa a II-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/second-house/

Casa a II-a, numita si casa Resurselor, a Calitatilor si Valorilor se refera exact la toate principiile, la toate bunurile, atat materiale cat si sentimentale, sufletesti, trasaturi de caracter pe care le poate avea un nativ. Aici vorbim si despre aptitudini artistice si in functie de planetele care ocupa aceasta casa vom vedea ce predilectii poate avea nativul respectiv si in ce domenii va putea excela cu trasaturile pe care le are.

Casa a III-a

Casa a III-a
Casa a III-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/second-house/

Casa a III-a mai este numita si casa Fratilor, Casa Familiei sau a Comunicarii. Aici ne putem raporta la relatiile dintre semeni, la educatie in general, la toate informatiile pe care le primim sau le transmitem, la tot ceea ce inseamna interactiuni umane, cat si familie, sau drumuri scurte in viata, fizice.

Casa a IV-a

Casa a IV-a
Casa a IV-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/fourth-house/

Casa a IV-a este casa Sfarsitului cat si a Inceputului, iar aici ne putem raporta la intreaga noastra existenta, la tot ce inseamna radacini, locul de provenienta, felul in care ne influenteaza acesta, ce sens avem in viata, incotro mergem cat si unde vom ajunge dupa ce nu vom mai exista in forma fizica. Aici ne putem raporta si la felul in care ne vom intemeia o familie, la copilaria noastra dar si la loc de provenienta luat la modul general.

Citește și:  Secretele planetei Venus – interpretare astrologica

Casa a V-a

Casa a V-a
Casa a V-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/fifth-house/

Casa a V-a mai este numita si casa Iubirii sau casa Creatiei iar aceasta se refera atat la ce putem noi sa facem cu mintea cat si cu trupul. Creatia tine aici atat de iubire, deci implicit de felul omului de a perpetua specia, la copii, la rodul iubirii in sine, si tine si de preferintele artistice propriu zise, de imaginatie si geniu creator.

Casa a VI-a

Casa a VI-a
Casa a VI-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/sixth-house/

Casa a VI-a reprezinta casa Sanatatii si Casa Serviciului, insa nu neaparat a locului de munca care implica o anumita obligativitate cat la atributile pe care ni le asumam de buna voie si nesiliti de nimeni. Aici ne mai putem raport si la psiuni, la hobby-uri, fara insa sa excludem munca platita. Deasemenea vorbim tot in casa a VI-a despre sanatate si nivelul de imbolnaviri, despre remedii si despre relatiile cu cei din jur.

Casa a VII-a

Casa a VII-a
Casa a VII-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/seventh-house/

Casa a VII-a mai este numita si casa Asocierii si a Colaborarii, iar aici cu siguranta vom vorbi atat de persoana iubita cu care traim si cu care alegem sa ne traim restul vietii, cat si de persoanele din cadrul muncii, la prieteni, la sefi, la colegi, rude si familie.

Casa a VIII-a

Casa a VIII-a
Casa a VIII-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/eighth-house/

Casa a VIII-a reprezinta Casa Regenerarii cat si Casa Mortii. Aici nu vorbim neaparat despre moarte sau despre finalul vietii noastre, desi implica si acestea in prim plan, insa se refera si la sexualitate, la puterea omului de a se reface dupa un anumit efort, la felul omului de a se compromite.

Casa a IX-a

Casa a IX-a
Casa a IX-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/ninth-house/

Casa a IX-a se mai numeste Casa Filosofiei si a Intelepciunii. Aici vom integra cel mai mult informatiile fine, cele de natura superioara, nu cele de uz general sau comune. Vom pune in prim plan relatiile cu divinitatea cat si pasiunea pentru lucruri abstracte, cat si pentru taine sau mistere.

Casa a X-a

Casa a X-a
Casa a X-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/tenth-house/

Casa a X-a se refera strict la realizarile noastre materiale, fiind numita si casa Realizarilor. Insa tot aici vom vorbi si despre succesul e care il poate avea un nativ chiar daca nu va avea o stare financiara atat de buna, vom vorbi si despre relatiile sale cu providenta sau cu legea, cat si despre diplome, cursuri superioare etc.

Casa a XI-a

Casa a XI-a
Casa a XI-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/eleventh-house/

Casa a XI-a reprezinta casa Ideaurilor, a Amicitiei. Aici vom discuta mai ales despre principii, despre nivelul de trai, despre morala si tipologii de comportament cat si de gandire, de rationalizare si de activitati in masa.

Casa a XII-a

Casa a XII-a
Casa a XII-a sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/twelfth-house/

Casa a XII-a se mai numeste Casa Izolarii sau Casa Sacrificiilor. Aici vom avea in discutie cel mai mult puterea de dedicatie umana, de sacrificiu, de renuntare, greutatile care apar de-a lungul vietii cat si etapele de melancolie sau de izolare fata de semeni. In functie de planetele care ocupa aceasta casa vom putea vedea la ce anume va trebui sa renunte un nativ, sau ce compromisuri trebuie sa faca in viata pentru a avea ceva anume.

Asa cum am putut observa casele terestre se refera strict la destinul omului, la tot ceea ce il inconjoara pe pamant si la felul in care cauza aduce efectul, in functie de alegereile pe care le face in viata si in functie de oamenii cu care opteaza sa se intovaraseasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.