Casele cerului în astrologie

0
941
Casele cerului in astrologie

Casele cerului în astrologie, așa cum am văzut până acum, reprezintă mai exact predispoziția astrelor, cât și a zodiilor, reprezentând delimitările constelațiilor, ceea ce se întâmplă pe cer, neavând legătură cu casele terestre sau casele pământului, care reprezintă mai exact câte un sector al vieții fizice umane.

În astrologie, casele cerului nu sunt doar simple diviziuni ale cerului, ci sunt elemente esențiale care dezvăluie diferite aspecte ale vieții noastre. Aceste case, cu semnificația și influența lor distinctă, ne oferă indicii valoroase despre cum ne comportăm, cum relaționăm cu alții și ce ne rezervă destinul.

Este foarte important să știm care este diferența dintre aceste astre deoarece ele au domenii de activitate foarte diferite, cât și moduri de influență separate.

O casă a cerului se mai poate numi și semnul astral de domiciliu a unui astru. Așa cum vom observa, casele astrologice ale cerului sunt următoarele: casa I, guvernată de planeta Marte, respectiv zodia Berbec, Casa a II-a este guvernată de zodia Taur, respectiv de planeta Venus, casa a III-a este guvernată de planeta Mercur și de androginul masculin al acesteia, casa a IV-a are ca și patron zodia Rac, respectiv Luna, casa a V-a are ca și guvernator mărețul Soare și semnul astral Leu, casa a VI-a este guvernată de către zodia Fecioara, deci androginul feminin al planetei Mercur, respectiv de planeta în sine, casa a VII-a este guvernată de planeta Venus și de celălalt reprezentant al astrului, implicit zodia Balanta, casa a VIII-a este guvernată de Marte dar și de planeta Pluto și de zodia Scorpion, casa a IX-a este guvernată de Jupiter și de zodia sa Sagetator, casa a X-a este guvernată de zodia Capricorn și de planeta Saturn, casa a XI-a este guvernată de către zodia Varsator, respectiv de guvernatorul acestei zodii, planeta Uranus, și în cele din urmă avem și casa a XII-a care este guvernată de zodia Pesti, respectiv de planeta Neptun.

Citește și:  Horoscop luna martie 2013 - zodia Scorpion

Prima casa a cerului este reprezentată de prima zodie, cât și de planeta care o guvernează pe aceasta. Este vorba despre Berbec, cât și despre Marte, iar aceasta desemnează chiar primul Echinocțiu, cel de primăvară.

Intelegerea caselor din astrologie

Fiecare casă a cerului în astrologie are o semnificație aparte. De exemplu, în timp ce una poate să se ocupe de aspectele financiare ale vieții, alta se poate concentra pe relații sau carieră. Cunoașterea acestor detalii ne ajută să înțelegem mai bine complexitatea horoscopului și modul în care stelele ne influențează viața.

Casele cerului sunt, asemeni caselor terestre, văzute ca și sectoare ce fac parte dintr-un zodiac, însă acestea nu reprezintă un anumit domeniu din viața fizică ci au un sens mult mai amplu și mai tainic: ele reprezintă etape ale vieții în sine, încercări consecutive la care viața trebuie să ne supună, cicluri naturale firești. În funcție de casa ocupată se va face o interpretare care în cele din urmă va fi similară sau cel puțin se va regăsi în guvernatorul casei respective.

Este suficient să cunoaștem câteva detalii despre guvernatorul casei I, de exemplu, ca să știm ce influențe va avea aceasta în viața noastră în cazul în care ea este activată.

De pildă, casa I este văzută ca și puterea, energia, iar nativii care s-au născut sub acest semn astral vor avea foarte multă inițiativă, de cele mai multe ori vor demara activități pe care alții nu au curaj să le demareze. Casele cerului vor arăta personalitatea de bază a nativilor, și nu trebuie să confundăm cu domeniile de activitate din viața fiecăruia, acestea fiind date de către casele terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.