Casele cerului in astrologie

0
931
Casele cerului in astrologie

Casele cerului in astrologie, asa cum am vazut pana acum reprezinta mai exact predispozitia astrelor, cat si a zodiilor, reprezentand delimitarile constelatiilor, ceea ce se intampla pe cer, neavand legatura cu casele terestre sau casele pamantului, care reprezinta mai exact cate un sector al vietii fizice umane.

Este foarte important sa stim care este diferenta dintre aceste astre deoarece ele au domenii de activitate foarte diferite cat si moduri de influenta separate. O casa a cerului se mai poate numi si semnul astral de domiciliu a unui astru. Asa cum, vom observa, casele astrologice ale cerului sunt urmatoarele: casa I, guvernata de planeta Marte, respectiv zodia Berbec, Casa a II-a este guvernata de zodia Taur, respectiv de planeta Venus, casa a III-a este guvernata de planeta Mrcur si de androginul masculin al acesteia, casa a IV-a are ca si patron zodia Rac, respectiv Luna, casa a V-a are ca si guvernator maretul Soare si semnul astral Leu, casa a VI-a este guvernata de catre zodia Fecioara, deci androginul feminin al planetei Mercur, respectiv de planeta in sine, casa a VII-a este guvernata de planeta Venus si de celalalt reprezentant al astrului, implicit zodia Balanta, casa a VIII-a este guvernata de Marte dar si de planeta Pluto si de zodia Scorpion, casa a IX-a este guvernata de Jupiter si de zodia sa Sagetator, casa a X-a este guvernata de zodia Capricorn si de planeta Saturn, casa a XI-a este guvernata de catre zodia Varsator respectiv de guvernatorul acestei zodii, planeta Uranus, si in cele din urma avem si casa a XII-a care este guvernata de zodia Pesti, respectiv de planeta Neptun.

Citește și:  Planetele in Astrologie

Prima casa a cerului este reprezentata de prima zodie, cat si de planeta care o guverneaza pe aceasta. Este vorba despre Berbec cat si despre Marte, iar aceasta desemneaza chiar primul Echinoctiu, cel de primavara.

Intelegerea caselor din astrologie

Casele cerului sunt, asemeni caselor terestre, vazute ca si sectoare ce fac parte dintr-un zodiac, insa acestea nu reprezinta un anumit domeniu din viata fizica ci au un sens mult mai amplu si mai tainic: ele reprezinta etape ale vietii in sine, incercari consecutive la care viata trebuie sa ne supuna, cicluri naturale firesti. In functie de casa ocupata se va face o interpretare care in cel din urma va fi similara sau cel putin se va regasi in guvernatorul casei repestive.

Este suficient sa cunoastem cateva detalii despre guvernatorul casei I de exemplu, ca sa stim ce influente va avea aceatsa in viata noasra in cazul in care ea este activata. De pilda casa I este vazuta ca si puterea, energia, iar nativii care s-au nascut sub acest semn astral vor avea foarte multa initiativa, de cele mai multe ori vor demara activitati pe care altii nu au curaj sa le demareze. Casele cerului vor arata personalitatea de baza a nativilor, si nu trebuie sa confundam cu domeniile de activitate din viata fiecaruia, acestea fiind date de catre casele terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.