Aspecte și semne în interpretarea unei hărți astrologice

0
460
Harta astrologica

Așa cum am putut observa în cadrul secției de Astrologie din cuprinsul acestui articol, aspectele în cadrul interpretării unei hărți astrologice se pot referi atât la orburi, cât și la semne sau planete. Aspectele astrologice sunt, în cele din urmă, ecuația de bază a unui sistem complex, așa cum este astrologia, chiar dacă ea nu este catalogată ca fiind o știință exactă, de către cei mai mulți dintre pasionați și, desigur, și de amatori.

Aspectele și semnele dintr-o hartă astrală oferă un detaliu fascinant despre individ și despre cursul destinului său. Acestea ne dezvăluie influențele celestiale care modelează trăsăturile noastre personale, pasiunile și chiar destinațiile. Este ca și cum am avea o hartă a comorii care ne arată călătoria vieții noastre.

Aspectele, în cele din urmă, pot fi folosite în mai multe sensuri în cadrul astrologiei, căpătând, desigur, mai multe valențe, dând un conținut și un sens total diferit pentru întreaga situație astrală. Așa cum am discutat în cadrul altor articole, aspectele dintre două planete reprezintă, de fapt, unghiul format de acestea și chiar dacă el nu poate să fie în unele cazuri determinat cu exactitate, în cele din urmă va putea să ofere detalii suficient de individuale, dar și generale, pentru cei care se grăbesc la o interpretare a hărții astrale.

Atunci când vorbim despre aspecte și semne, ne referim, de fapt, la felul în care un anumit unghi format de două planete influențează semnul în dreptul căruia se află. Aici nu vom mai vorbi despre Neptun în trigon cu Marte, ci vom vorbi despre faptul că trigonul dintre Neptun și Marte acționează în cazul unui anumit semn astral.

Aspectul poate să fie astfel calculat destul de bine din punct de vedere matematic, însă nu trebuie să confundăm acest tip de aspect cu cel care dă vibrația dintre semnele astrologice. Vom observa în continuare cum anume acționează acest tip de aspect și la ce dă el naștere în cele din urmă, deoarece și aici variațiile sunt destul de mari și complexe și nimeni nu poate să facă o predicție perfectă.

Citește și:  Aspecte și orburi în interpretarea unei astrograme natale

Harti astrologice

Astfel, cea mai comodă cale este să facem o validare a aspectului în sine în funcție de ceea ce oferă și semnul astrologic și obținem următoarele afirmații: două astre pot forma un sextil în cazul în care ele dau naștere unui unghi de aproximativ 60 de grade și, desigur, dacă ele se află în două zodii iar între acestea nu se află decât un singur semn.

Două astre creează o conjuncție în momentul în care ele realizează un unghi de zero grade cu aproximativieși, desigur, dacă planetele despre care vorbim sunt situate și în carul aceluiași semn. Cuadratura se formează atunci când două planete creează un unghi de 90 de grade, cu aproximare și dacă ele sunt situate în semne de natură comună, de exemplu, mutabile, așa cum sunt zodiile Pești și Gemeni sau fixe, cum sunt zodiile Fecioară și Vărsător.

Două planete realizează un trigon atunci când ele creează un unghi de 120 de grade și dacă semnele în care se află au o triplicitate comună, deci dacă sunt în zodii de foc, ori în zodii de pământ sau de apă ori aer. Și finalmente, două planete se află în opoziție atunci când ele creează un unghi de 180 de grade, cât și dacă se află în semne care au o poziție exact opusă în cadrul zodiacului.

Desigur că interpretările astrologice nu țin în cele din urmă numai de matematică pură și de anumite calcule, așa cum putem observa din cuprinsul acestui articol, ele țin de asemenea și de simboluri, de un alfabet destul de complex care conține toate conceptele astrologice pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care dorim să facem interpretarea unor hărți astrale.

Când ne aplecăm asupra semnificațiilor profunde ale acestor aspecte și semne, începem să înțelegem nu doar tendințele noastre de bază, ci și provocările și oportunitățile care ne așteaptă. Analiza hărții astrologice nu este doar o artă, ci și o știință, iar fiecare semn și aspect adaugă un nou strat de înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.