Aspecte si semne in interpretarea unei harti astrologice

0
456
Harta astrologica

Asa cum am putut observa in cadrul sectiei de Astrologie din cuprinsul acestui articol, aspectele in cadrul interpretarii unei harti astrologice se pot referi atat la orburi cat si la semne sau planete. Aspectele astrologice sunt in cele din urma ecuatia de baza a unui sistem complex asa cum este astrologia, chiar daca ea nu este catalogata ca fiind o stiinta exact, de cei mai multi dintre pasionati si desigur si de amatori.

Apectele in cele din urma pot fi folosite in mai multe sensuri in cadrul astrologiei, capatand desigur mai multevalete, dand un continut si un sens total diferit pentru intreaga situatie astrala. Asa cum am discutat in cadrul altor articole aspectele dintre doua planete reprezinta de fapt unghiul format de acestea si chiar daca el nu poate sa fie in unele cazuri detrminat cu exactitate, in cele din urma va putea sa ofere detalii suficient de individuale insa si generale pentru cei care se grabesc la o interpretare a hartii astrale. Atunci cand vorbim despre aspecte si semne, ne referim de fapt la felul in care un anumit unghi format de doua planete infleunteaza semnul in dreotul caruia se afla. Aici nu vom mai vorbi despre Neptun in trigon cu Marte ci vom vorbi despre faptul ca trigonul dintre Neptun si Marte actioneaza in cazul unui anumit semn astral.

Aspectul poate sa fie astfel calculat destul de bine din punct de vedere matematic, insa nu trebuie sa confundam acest tip de aspect cu cel care da vibratia dintre semnele astrologice. Vom observa in continuare cum anume actioneaza acest tip de aspect si la ce da el nastere in cele din urma, deoarece si aici variatiile sunt destul de mari si complexe si nimeni nu poate sa faca o predictie perfecta.

Citește și:  Interpretare vis in care vezi alunecari de teren

Astfel, cea mai comoda cale este sa facem o validare a aspectului in sine in functie de ceea ce ofera si semnul astrologic si obtinem urmatoarele afirmatii: doua astre pot forma un sextil in cazul in care ele dau nastere unui unghi de aproximativ 60 de grade si desigur daca ele se afla in doua zodii iar intre acestea nu se afla decat un singur semn. Doua astre creeaza o conjuntie in momentul in care ele realizeaza un unghi de zero grade cu aproximatiesi desigur daca planetele despre care vorbim sunt situate si in carul aceluiasi semn. Cuadratura se formeaza atunci cand doua planete creeaza un unghi de 90 de grade, cu aproximatie si daca ele sunt situatie in semne de natura comuna, de exemplu mutabile, asa cum sunt zodiile Pesti si Gemeni sau fixe, cum sunt zodiile Fecioara si Varsator.

Harti astrologice

Doua planete realizeaza un trigon atunci cand ele creeaza un unghi de 120 de grade si daca semnele in care se afla au o triplicitate comuna, deci daca sunt in zodii de foc, ori in zodii de pamant sau de apa ori aer. Si finalmente, doua planete se afla in opozitie atunci cand ele creeaza un unghi de 180 de grade cat si daca se afla in semne care au o pozitie exact opusa in cadrul zodiacului.

Desigur ca interpretarile astrologice nu tin in cele din urma numai de matematica pura si de anumite calcule, asa cum putem observa din cuprinsul acestui articol, ele tin deasemenea si de simboluri, de un alfabet destul de complex care contine toate conceptele astrologice pe care trebuie sa le avem in evidenta in momentul in care dorim sa facem interpretarea unor harti astrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.