Planete retrograde si echilibru sufletesc

0
180
Planete retrograde si echilibru sufletesc

Desi astrologia nu este considerata o stiinta, posibilitatea de a prezice viitorul in functie de pozitia si miscarea astrilor si a constelatiilor reprezinta un interes deosebit pentru foarte multi dintre noi, influentandu-ne pozitiv si ajutandu-ne sa aducem un alt sens evenimentelor din viata noastra. Astfel, astrologia nu este doar o modalitate de a prezice viitorul, ci si o modalitate prin care putem percepe in profunzime realitatea, intr-o maniera constructiva pentru vietile noastre.

Termenul “retrograd” este foarte des intalnit in astrologie, in special atunci cand cautam informatii referitoare la horoscopul personal, lovindu-ne mereu de planetele retrograde, care  ne ghideaza viata. Se considera ca o planeta are o miscare retrograda atunci cand aceasta se misca aparent in sens invers.

planete retrograde

Aceasta miscare este, bineinteles, o iluzie optica, datorata atat miscarii de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui, cat si vitezei de revolutie diferite  pe care o au celelalte planete fata de Pamant. Miscarea retrograda o intalnim doar la planete, Luna si Soarele nu sunt considerate retrograde, deoarece acestea au o miscare directa, opusa miscarii retrograde.

Rolul acestor planete este unul extrem de important, deoarece ne arata greselile comise in existentele trecute si ne ajuta sa le indreptam, prin oferirea unor situatii prielnice realizarii acestui lucru. Astfel, prin aceste planete se leaga o punte intre viata actuala si existentele trecute, care ne ajuta sa comunicam cu trecutul nostru, sa ne cunoastem pe noi insine, fiind apreciate ca niste lectii de viata, importante pentru formarea nostra.

Fiecare planeta retrograda (notata cu Rx) are anumite semnificatii si ne arata ca in trecut nu am folosit corect carcateristicile planetei respective, pentru a duce la o evolutia spirituala corespunzatoare. De exemplu, planeta Mercur indica dificultati de comunicare cu cei din jur, putand arata si o comunicare incorecta in viata trecuta.

Aceasta se datoreaza faptului ca nativul nu a utilizat in mod corespunzator caractersiticile planetei Mercur, si anume: mentalul concret, ratiunea, logica, comunicarea verbala sau scrisa, etc. Datorita faptului ca Mercur are cel mai rapid mers dintre toate planetele, aceste probleme pot disparea, in cel mai rar caz putand avea o durata de 22-24 de ani. Printre persoanele cu Mercur retrograd se numara numerosi scriitori, care au reusit sa invete lectiile lui Mercur, detinand, dupa aceea, toate calitatile acestei planete.

Venus Rx indica probleme emotionale din viata trecuta, nativii fiind persoane care, intr-o alta viata, fie nu au oferit suficienta iubire, fie nu au fost iubiti asa cum si-au dorit. Ei au nevoie sa se simta iubiti si vor certitudini prin care sa li se garanteze iubirea. Aceste probleme sentimentale se pot rezolva prin rabdare, prin iubirea dezinteresata, fara a astepta ceva in schimb, si bineinteles, prin intelegerea iubirii, care, inainte de toate, inseamna sa oferi, sa te dedici si sa creezi.

Marte Rx arata ca persoanele in cauza si-au folosit gresit energia fizica, realizand intr-o alta viata actiuni violente, prin care au profitat de superioritatea fizica, ajungand, in cele mai grave situatii, sa comita crime sau violuri. Este foarte important pentru persoanele cu Marte Rx sa invete sa isi stapaneasca pornirile violente si sentimentele de furie, ele fiind  predispuse la acte violente si impulsive.

Citește și:  Soarele si ascendentul in harta astrala

O alta planeta retrogada, Jupiter, are ca atribute credinta, bogatia si puterea. Folosirea gresita a acestora intr-o viata anterioara duce la nevoia puternica a nativilor de avea o viata corecta, punand mare pret pe moralitate si pe respectul celor din jur. Evolutia spirituala joaca un rol foarte important pentru ei, alaturi de o constiinta curata si de dorinta de a atinge idealuri inalte.

De regula, pentru a plati datoriile karmice ale unei planete, nativul se confrunta in  viata urmatoare cu indreptarea erorilor spirituale savarsite, insa, daca nativul a repetat erorile spirituale, atunci datoria karmica ii apare sub forma tranzitului saturnian, Saturn Rx fiind singura planeta care presupune repetarea unor greseli de mai multe ori la rand. Astfel, Saturn va repeta de mai multe ori de-a lungul vietii aceleasi probleme, pana cand persoanele in cauza vor invata din propriile greseli.

Urmatoarea planeta, Uranus Rx indica o importanta deosebita a spiritualitatii. Nativii cu Uranus Rx se afla intr-un continuu proces de evolutie, ei vor reintalni de-a lungul vietii persoane apropiate, din vietile anterioare. Pe langa acest lucru, ei se pot bucura si de inclinatiile avute in celelalte vieti, inclinatii care ii ajuta sa evolueze, continuand astfel evolutia inceputa in existentele lor anterioare. Dorinta lor cea mai mare este aceea de a fi liberi si de asi putea implini destinul fara sentimentul de constrangere sau obligatie.

planete retrograde

Pentru persoanele cu Neptun RX este dificil sa accepte realitatea, ei prefera visele si cred in idealuri greu de atins, ajungand in anumite situatii sa apeleze la alcool si la droguri, pentru a se ascunde de viata reala. Pentru aceste persoane este recomandat sa accepte viata asa cum este si sa se adapteze societatii in care traiesc si sa aprecieze oamenii si viata, cu toate aspectele ei, reusind astfel sa isi indrepte greselile spirituale savarsite intr-o alta existenta.

Ultima planeta retrograda, Pluton, este  deosebita prin faptul ca aduce multe probleme si momente dificile nativilor, (cum ar fi disparitia unei persoane dragi), insa ofera acestora puterea pentru a depasi aceste greutatati, persoana in cauza evolueaza in felul acesta spiritual, devenind mult mai puternica si mai inteleapta. Momentele grele prin acestia trec vor fi trecute in totalitate, nu va ramane niciodata impotmolit intr-o anumita situatie, toate acestea ajutand la formarea lui deplina.

In consecinta, in functie de planeta care a mers retrograd la nasterea noastra, putem intelege mult mai bine evenimentele din viata nostra, putem fi mult mai intelepti si poate reusim sa atingem echibilirul spiritual de care avem nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.