Mercur în semnele zodiacale

0
796

Când Mercur este în Berbec înseamnă că este în peregrinaj, iar acest lucru dă o minte foarte activă, mereu plină de inovații, care stă prinsă în idei noi, deschisă, dornică să accepte orice, însă foarte mult vizează să le promoveze și în niciun caz să le aprofundeze.

De multe ori, nativul care are Mercur în Berbec poate să tragă o serie de concluzii mult prea grăbite, reușind astfel să se ambaleze și pentru cele mai lipsite de sens idei. Poate însă uneori să-și facă chiar un ideal din ideile sale și astfel să devină și un critic fără milă asupra ideilor care vin din exterior. Nativii născuți sub acest semn au nevoie să-și impună toate ideile, însă în același timp ar fi mai bine să îi lase pe alții să se ocupe de acest aspect.

Mercur în Taur, acesta fiind un semn de pământ, se află în plină trigonocratie, iar nativul va avea o gândire care se rezumă mereu la soluții cu o practică excelentă, având cele mai bune fundamente ce au la bază concepții tradiționale ori chiar convenționale.

Când Mercur este în Taur, nativul născut sub acest semn poate să fie cam greu de urnit din ideile sale și să aibă mereu limite, deși este destul de capabil să le folosească în același timp și să le pună în favoarea diverselor direcții eficiente.

Mercur in zodia Taur

Efortul său intelectual pe care îl depune pe o perioadă lungă de timp este mereu la dispoziția sa și mereu va avea terminații dintre cele mai practice. Nativul cu Mercur în Taur este cel mai statornic beneficiar direct al unei învățături pe care a primit-o în trecut și tot în acest sens trebuie să învețe să-și promoveze și să progreseze cu acele idei.

Mercur în Gemeni se află în unul dintre cele două domenii ale sale, guvernând zodia alături de Fecioară, însă acesta este un semn de aer, masculin. Oare cât de perfectă poate să fie situația unui nativ născut în acest semn? Ca o privire per ansamblu vom observa că aici Mercur se simte excelent, e ca la el acasă, de fapt și este acasă, dând nativului o curiozitate fără margini, o putere de a cunoaște și de a asimila informații fără limită, o gândire vioaie, mereu agilă, dorința de a împărtăși constant gândurile și ideile.

Când Mercur se află în Gemeni se întrevăd la orizont și abilități excelente pentru scris, pentru comunicare, mai ales meserii care țin de această artă și de exprimarea ideilor în general. Nativul poate fi dual adesea, pentru că el este o fire duală, însă atenția sa distributivă îl va ajuta, chiar dacă adesea poate fi afectat de superficialitate. Cel mai bine este să fie lăsat să împartă informațiile și nu să le dezbată și în niciun caz să le judece. Acest nativ este foarte sociabil, putându-i aduce succes, obținute foarte ușor, fără mare stres.

Mercur în Rac este într-un semn emoțional, care trăiește din amintiri și care, de altfel, se află într-o stare de peregrinaj. Aici vom observa că dă o minte receptivă la informații, memoria devine excelentă, nativul reușind astfel să acumuleze o bibliotecă întreagă de amintiri, din viața sa cât și de la alții, din familie, din studii, din cărți citite, din vacanțe petrecute departe de casă. Apreciază istoria, tradițiile, strămoșii, trecutul în general și adesea acești nativi pot părea chiar o carte de istorie sau o enciclopedie plină, care se plimbă printre oameni.

Deși dețin foarte multe informații, acești nativi trebuie înainte de toate să-și înțeleagă lor trecutul și apoi să-și asimileze emoțiile pe care amintirile le trezesc în sufletul lor.

Mercur în Leu se află în cădere, ceea ce înseamnă că dorește să sublinieze faptul că spiritul este cel care domină intelectul și în niciun caz intelectul cel care domină spiritul, el fiind un simplu lucru mărunt care se pune în întregirea tuturor.

Nativii care au Mercur în zodia Leu au tendința de a respinge ideile exterioare lor, deci în niciun caz nu se vor plia după ceilalți, sunt conduși doar de propriile gânduri, de cele mai înalte principii ale lor, însă dacă acestea nu sunt situate la cote prea înalte, atunci se poate să intervină și o problemă care constă în aroganța individului și în încrederea fără margini în ceea ce face, chiar dacă gradul de eficiență este foarte mic. Un astfel de nativ trebuie să înțeleagă că gândurile pe care le are trebuie să fie utile în societatea în care trăiește și în niciun caz admirate.

Mercur în Fecioară se află în cel de-al doilea semn al său, acesta fiind feminin, de pământ și este în plină exaltare, având o poziție foarte puternică. Asta înseamnă că atunci când mintea cea plină de rațiune este dominatoare asupra emoțiilor, vor rezulta o serie de idei și de informații bine analizate, cu etichete puse conform conținutului și luate la bani mărunți, deci oarecum perfecte am putea spune pentru acest nativ, pentru că el e cam definit prin perfecțiune, având tendințe de critici agresive uneori, atât asupra celor din jur cât și asupra sa.

Mercur in zodia Fecioara

Acest nativ nu se va mulțumi decât dacă judecă tot ceea ce află, deoarece rolul său nu este doar să descopere, el trebuie și să promoveze, ori, după caz, să respingă în cazul în care ideea primită nu se pliază pe perfecțiunea sa. Nativii cu Mercur în Fecioară ar putea să lucreze foarte bine în medii în care se folosesc cantități industriale de informații și acolo unde e nevoie de analiză și de dirijare.

Mercur în Balanță se află în trigonocratie, Balanța fiind un semn de aer, dându-i nativului un apetit foarte mare pentru sociabilitate, o dorință suavă pentru confruntări, nevoia de a forma legături de orice tip cu oamenii din jurul său. Acest nativ tinde să critice atât morală oamenilor, cât și estetica lor, și nu se rezumă numai la oameni, ei critică fin, diplomat și ideile, activitățile.

Citește și:  Parfum pentru zodia Balanță

Sunt într-o permanentă căutare a noului și a justiției, sunt avizi după echilibru și pare că nu și-l găsesc niciodată, decât poate dacă și-l impun și își dau și ei seama că au o minte abilă care ar trebui să nu le pună niciun fel de piedică. Ei pot găsi astfel cele mai diplomate soluții la contradicții și la conflicte de amploare. Acest nativ mai are un punct forte și anume faptul că el se pricepe să găsească cele mai bune forme prin care să comunice, cele mai creative metode și beneficiază de bogata critică estetică, însă nu fac mare haz de acest aspect.

Mercur în Scorpion înseamnă că planeta se află în peregrinaj, ceea ce se traduce prin faptul că mintea nativului nu se va mulțumi niciodată cu ceea ce vede sau simte la suprafață. El trebuie să intre în miezul lucrurilor, să scormonească până nu mai poate, să vadă în profunzime și să obțină toate informațiile secrete și să deslușească toate misterele. Ei caută mereu răspunsuri la întrebări care nu au fost rostite sau care pentru alții ar fi foarte incomode și adesea gândirea lor cunoaște, doar că ceva mai târziu în viață, un proces prin care se vor transforma total.

Nativii cu Mercur în Scorpion lucrează foarte mult la nivelul rațiunii, al intelectului și chiar dacă cei din jur habar nu au, ei o vor face chiar și pentru apropiați, reușind adesea să gândească pentru ei, în locul lor, în folosul lor. Are însă și acest nativ un spirit cam critic, el fiind orientat adesea împotriva celorlalți, având idei contradictorii, fiind mereu în defensivă, mereu de parcă ar fi forțat să-și ia apărarea. El trebuie însă să se învețe să comunice cu cei din jur fără să rănească, oricât l-am declarat de inteligent.

Mercur în Săgetător se află în exil, ceea ce înseamnă că, în ciuda faptului că mintea alături de rațiune funcționează foarte bine, pot să apară și o serie de probleme, în special atunci când este vorba să facă anumite apropieri față de ideile spirituale din viață, față de metafizică. Ar trebui să-și impună și puțin progres în viața sa, ar trebui să mai uite de ideile sale mai vechi și să adopte altele mai noi.

Când Mercur se află în Săgetător, trebuie să ne așteptăm la idei mereu contradictorii, având în vedere că nativul va avea mari confruntări în viață și explorări la nivel intelectual care însă îi pot aduce lui un progres în interiorul umanității. Astfel va reuși să descopere și latura spirituală a vieții și poate că va avea și înclinații către religie, filosofie, însă acestea nu-i sunt deloc indicate, deoarece se vor dovedi a fi neproductive. Nu va câștiga nimic material din ele.

Mercur în Capricorn se află în trigonocratie, ceea ce va duce la o viață foarte organizată, plină de realizări, un nativ care își va programa mereu tot, idei, etape de urmat în viață, acțiuni, planuri etc. Criteriile sale de muncă sunt criteriile ce aparțin unei înalte și foarte eficiente administrații economice. Când Mercur se află în Capricorn, acest nativ va fi determinat să lase în urmă ideile care îi îngreunează drumul în viață, va putea lăsa chiar și persoane în urma sa, apropiați, numai ca să își atingă scopul.

El trebuie să se concentreze și să reușească să-și concretizeze faptele, motiv pentru care are nevoie să fie practic lipsit de piedici. Nu se va speria dacă acest lucru înseamnă să muncească mult și bine. El nu se grăbește niciodată, calculează totul la rece, iar când ia o decizie, indiferent de cât de greu a luat-o, își va respecta alegerea și o va pune mereu în practică.

Mercur in zodia Varsator

Mercur în Vărsător se află în plină exaltare și din acest motiv va da nativului o gândire care de cele mai multe ori va fi sclipitoare, plină de geniu, va avea cele mai nonconformiste, rebele și originale idei. Mintea nativului este mereu deschisă către lucruri noi, el nu se ferește să se aventureze în tot ceea ce poate însemna excentrism, îi plac experiențele de ordin mental și va fi mereu privit ca un vizionar.

Nativul cu Mercur în Vărsător poate fi primul care reușește să accepte cele mai noi produse pe piață, cele mai performante tehnologii și cele mai inovatoare moduri de gândire, mai ales dacă acestea îl ajută să-și rezolve problemele în timp util. Nativul care are Mercur în Vărsător se va exprima mereu sincer, direct, nu are nici un pic de retineri și poate, datorită acestui aspect, să devină foarte creativ, datorită stimulilor din mediul înconjurător cu care intră în contradicție datorită sincerității sale.

Mercur în Pești se află atât în cădere, cât și în exil, ceea ce va face ca această zodie să fie una dintre cele mai dificile, poziția planetei fiind chiar delicată pentru mintea rațională. Nativul se va confrunta mereu cu idei care se contrazic una pe alta, având mereu tendințe opuse, fără să aibă puterea de a se decide.

Însă el își va construi credința foarte ferm datorită acestui exercițiu pe care și-l impune. Atunci când nativul care are Mercur în Pești va reuși să-și descopere propria viziune prin ideile sale, atunci va reuși cel mai probabil să aibă și un suflet mai liniștit, deși cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla prea repede în viața sa.

Mercur, fiind rapid și mereu în mișcare, aduce o dinamică specială fiecărui semn zodiacal prin care trece. Comunicarea, gândirea și modul în care interpretăm lumea înconjurătoare sunt toate colorate de poziția lui Mercur.

E interesant de observat că nu doar semnul nostru solar ne definește personalitatea, ci și modul în care planetele, inclusiv Mercur, interacționează cu acesta. Analizând poziția lui Mercur în semnele zodiacale, putem obține o perspectivă mai aprofundată asupra modului în care comunicăm și interacționăm cu ceilalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.