Mercur in semnele zodiacale

0
756

Cand Mercur este in Berbec inseamna ca este in peregrinaj, iar acest lucru da o minte foarte activa, mereu plina de inovatii, care sta prinsa in idei noi, deschisa, dornica sa accepte orice, insa foarte mult vizeaza sa le promoveze si in nici un caz sa le aprofundeze. De multe ori nativul care are Mercur in Berbec poate sa traga o serie de concluzii mult prea grabite, reusind astfel sa se ambaleze si pentru cele mai lipsite de sens idei. Poate insa cateodata sa isi faca chiar un ideal din ideile sale si astfel sa devina si un critic fara mila asupra ideilor care vin din exterior. Nativii nascuti sub acest semn au nevoie sa isi impuna toate ideile,insa in acelasi timp mai bine i-ar lasa pe altii sa se ocupe de acest aspect.

Mercur in Taur, acesta fiind un semn de pamant, se afla in plina trigonocratie, iar nativul va avea o gandire care se rezuma mereu la solutii cu o practica excelenta, avand cele mai bune fundamente ce au la baza conceptii traditionale ori chiar conventionale. Cand Mercur este in Taur, nativul nascut sub acest semn poate sa fie cam greu de urnit din ideile sale si sa aiba mereu limite, desi este destul de capabil sa le foloseasca in acelasi timp si sa le puna in favoarea diverselor directii eficiente.

Mercur in zodia Taur

Efortul sau intelectual pe care il depune pe o perioada lunga de timp este mereu la dispozitia sa si mereu va avea terminatii dintre cele mai practice. Nativul cu Mercur in Taur este cel mai statornic beneficiar direct al unei invataturi pe care a primit-o in trecut si tot in acest sens trebuie sa invete sa isi promoveze si sa progreseze cu acele idei.

Mercur in Gemeni se afla in unul dintre cele doua domenii ale sale, guvernand zodia alaturi de Fecioara, insa acesta este un semn de aer, masculin. Oare cat de perfecta poate sa fie situatia unui nativ nascut in acest semn? Ca o privire per ansamblu vom observa ca aici Mercur se simte excelent, e ca la el acasa, de fapt si este acasa, dand nativului o curiozitate fara margini, o putere de a cunoaste si de a asimila informatii fara limita, o gandire vioaie, mereu abila, dorinta de a impartasi constant gandurile si ideile.

Cand Mercur se afla in Gemeni se intrevad la orizont si abilitati excelente pentru scris, pentru comunicare, mai ales meserii care tin de aceasta arta si de exprimarea ideilor in general. Nativul poate fi dual adesea, pentru ca el este o fire duala insa atentia sa distributiva il va ajuta, chiar daca adesea poate fi afectat de superficialitate. Cel mai bine este sa fie lasat sa imparta informatiile si nu sa le dezbata si in nici un caz sa le judece. Acest nativ este foarte sociabil, putandu-i aduce succese, obtinute foarte usor, fara mare stres.

Mercur in Rac  este intr-un semn emotional, care traieste din amintiri si care de altfel se afla intr-o stare de peregrinaj, aici vom observa ca da o minte receptiva la informatii, memoria devine excelenta, nativul reusind astfel sa cumuleze o biblie intreaga de amintiri, din viata sa cat si de la altii, din familie, din studii, din carti citite, din vacante petrecute departe de casa. Apreciaza istoria, traditiile, stramosii, trecutul in general si adesea acesti nativi pot parea chiar o carte de istorie sau o enciclopedie plina, care se plimba printre oameni.

Desi detin foarte multe informatii, acesti nativi trebuie inainte de toate sa isi inteleaga lor trecutul si apoi sa isi asimileze emotiile pe care amintirile le trezesc in sufletul lor.

Mercur in Leu se afla in cadere ceea ce inseamna ca doreste sa sublinieze faptul ca spiritul este cel care domina intelectul si in nici un caz intelectul cel care domina spiritul, el fiind un simplu lucru marunt care se pune in intregirea totului. Nativii care au Mercur in zodia Leu au tendinta de a respinge ideile exterioare lor, deci in nici un caz nu se vor plia dupa cei din jur, sunt condusi doar de propriile ganduri, de cele mai inalte principii ale lor, insa daca acestea nu sunt situate la cote prea inalte, atunci se poate sa intervina si o problema care consta in aroganta individului si in increderea fara margini in ceea ce face, chiar daca gradul de eficienta este foarte mic. Un astfel de nativ trebuie sa inteleaga ca gandurile pe care le are trebuie sa fie utile in societatea in care traieste si in nici un caz admirate.

Mercur in Fecioara se afla in cel de-al doilea semn al sau, acesta fiind feminin, de pamant si este in plina exaltare, avand o pozitie foarte puternica. Asta inseamna ca atunci cand mintea cea plina de ratiune este dominatoare asupra emotiilor, vor rezulta o serie de idei si de informatii bine analizate, cu etichete puse conform continutului si luate la bani marunti, deci oarecum perfecte am putea spune pentru acest nativ, pentru ca el e cam definit prin perfectiune, avand tendinte de critice agresive uneori, atat asupra celor din jur cat si asupra sa.

Mercur in zodia Fecioara

Acest nativ nu se va multumi decat daca judeca tot ceea ce afla, deoarece rolul sau nu este doar sa descopere, el trebuie si sa promoveze, ori dupa caz sa respinga in cazul in care ideea primita nu se pliaza pe perfectiunea sa. Nativii cu Mercur in Fecioara ar putea sa lucreze foarte bine in medii in care se folosesc cantitati industriale de informatii si acolo unde e nevoie de analiza si de dirijare.

Mercur in Balanta se afla in trigonocratie, Balanta fiind un semn de aer, dandu-i nativului un apetit foarte mare pentru sociabilitate, o dorinta suava pentru confruntari, nevoia de a forma legaturi de orice tip cu oamenii din jurul sau. Acest nativ tinde sa critice atat morala oamenilor cat si estetica lor, si nu se rezuma numai la oameni, ei critica fin, diplomat si ideile, activitatile.

Citește și:  Ascendent in Gemeni

Sunt intr-o permanenta cautare a noului si a justitiei, sunt avizi dupa echilibru si pare ca nu si-l gasesc niciodata, decat poate daca si-l impun si isi dau si ei seama ca au o minte abila care ar trebui sa nu le puna nici un fel de piedica. Ei pot gasi asfel cele mai diplomate solutii la contradictii si la conflicte de amploare. Acest nativ mai are un punct forte si anume faptul ca el se pricepe sa gaseasca cele mai bune forme prin care sa comunice, cele mai creative metode si beneficiaza de bogata critica estetica, insa nu fac mare haz de acest aspect.

Mercur in Scorpion inseamna ca planeta se afla in peregrinaj ceea ce se traduce prin faptul ca mintea nativului nu se va multumi niciodata cu ceea ce vede sau simte la suprafata. El trebuie sa intre in miezul lucrurilor, sa scormoneasca pana nu mai pot, sa vada in profunzime si sa obtina toate informatiile secrete si sa desluseasca toate misterele. Ei cauta mereu raspunsuri la intrebari care nu au fost rostite sau care pentru altii ar fi foarte incomode si adesea gandirea lor cunoaste, doar ca ceva mai tarziu in viata, un proces prin care se vor transforma totalmente.

Nativii cu Mercur in Scorpion lucreaza foarte mult la nivelul ratiunii, al intelectului si chiar daca cei din jur habar nu au, ei o vor face chiar si pentru apropiati, reusind adesea sa gandeasca pentru ei, in locul lor, in folosul lor. Are insa si acest nativ un spirit cam critic, el fiind orientat adesea impotriva celorlalti, avand idei contradictorii, fiind mereu in defensiva, mereu de parca ar fi fortat sa isi ia apararea. El trebuie insa sa se invete sa comunice cu cei din jur fara sa raneasca, oricat l-am declarat de inteligent.

Mercur in Sagetator se afla in exil, ceea ce inseamna ca in ciuda faptului ca mintea alaturi de ratiune functioneaza foarte bine, pot sa apara si o serie de probleme, in special atunci cand este vorba sa faca anumite apropieri fata de ideile spirituale din viata, fata de metafizica. Ar trebui sa isi impuna si putin progres in viata sa, ar trebui sa mai uite de ideile sale mai vechi si sa adopte altele mai noi.

Cand Mercur se afla in Sagetator trebuie sa ne asteptam la idei mereu contradictorii avand in vedere ca nativul va avea mari confruntari in viata si explorari la nivel intelectual care insa ii pot aduce lui un progres in interiorul umanitatii. Astfel va reusi sa descopere si latura spirituala a vietii si poate ca va avea si inclinatii catre religie, filosofie, insa acestea nu-i sunt deloc indicate, deoarece se vor dovedi a fi neproductive. Nu va castiga nimic material din ele.

Mercur in Capricorn se afla in trigronocratie ceea ce va duce la o viata foarte organizata, plina de realizari, un nativ care isi va programa mereu tot, idei, etape de urmat in viata, actiuni, planuri etc.  criteriile sale de munca sunt criteriile ce apartin unei inalte si foarte eficiente administratii economice. Cand Mercur se afla in Capricorn acest nativ va fi determinat sa lase in urma ideile care ii ingreuneaza drumul in viata, va putea lasa chiar si persoane in urma sa, apropiati, numai ca sa isi atinga scopul.

El trebuie sa se concentreze si sa reuseasca sa isi concretizeze faptele, motiv pentru care are nevoie sa fie practic lipsit de piedici. Nu se va speria daca acest lucru inseamna sa munceasca mult si bine. El nu se grabeste niciodata, calculeaza totul la rece, iar cand ia o decizie indiferent de cat de greu a luat-o isi va respecta alegerea si o va pune mereu in practica.

Mercur in zodia Varsator

Mercur in Varsator se afla in plina exaltare si din acest motiv va da nativului o gandire care de cele mai multe ori va fi sclipitoare, plina de geniu, va avea cele mai nonconformiste, rebele si originale idei. Mintea nativului este mereu deschisa catre lucruri noi, el nu se fereste sa se aventureze in tot ceea ce poate insemna excentrism, ii plac experientele de ordin mental si va fi mereu privit ca un vizionar.

Nativul cu Mercur in Varsator poate fi primul care reuseste sa accepte cele mai noi produse pe piata, cele mai performante tehnologii si cele mai inovatoare moduri de gandire, mai ales daca acestea il ajuta sa isi rezolve problemele in timp util. Nativul care are Mercur in Varsator se va exprima mereu sincer, direct, nu are nici un pic de retineri si poate, datorita acestui aspect sa devina foarte creativ, datorita stimulilor din mediul inconjurator cu care intra in contradictie datorita sinceritatii sale.

Mercur in Pesti se afla atat in cadere, cat si in exil, ceea ce va face ca aceasta zodie sa fie una dintre cele mai dificile, pozitia planetei fiind chiar delicata pentru mintea rationala. Nativul se va confrunta mereu cu idei care se contrazic una pe alta, avand mereu tendinte opuse, fara sa aiba puterea de a se decide.

Insa el isi va construi credinta foarte ferm datorita acestui exercitiu pe care si-l impune. Atunci cand nativul care are Mercur in Pesti va reusi sa isi descopere propria viziune prin ideile sale, atunci va reusi cel mai probabil sa aiba si un suflet mai linistit, desi cel mai probabil acest lucru nu se va intampla prea repede in viata sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.