Secretele planetei Venus – interpretare astrologică

0
391
Secretele planetei Venus – interpretare astrologica

Venus, ca și interpretarea astrologică, se referă cu siguranță la frumusețe, iubire și armonie în cuplu, însă secretele planetei în sine sunt mult mai mari față de această percepție amplă.

Astfel, avem ca simbol al lui Venus, peste crucea care simbolizează materia, un cerc, ce semnifică infinitatea spiritului. Acest semn aduce foarte bine cu cel al lui Mercur, dar nu are acea semilună asupra sa. În glifa care simbolizează planeta de față, cercul este de dimensiuni puțin mai mari.

Interpretarea astrologică a lui Venus, rezumându-ne la simbol, poate să fie imaginea oglindită a zeiței Venus, care însemna tot ce era legat de frumusețea fizică, vanitate, plăceri trupești. Efortul prin care se încearcă ridicarea materiei este bazat pe lucrurile palpabile, concrete, pe emoțiile care reprezintă planul material.

Semnul în sine, dacă ne uităm mai atent, este folosit și în domeniul biologiei pentru reprezentarea celulelor feminine, având la polul opus semnul lui Marte, semnul masculin, infățișat de un scut, mai exact un cerc străpuns de o săgeată. Despre acest aspect vom discuta în cadrul unui alt articol.

Venus, deseori asociată cu dragostea și frumusețea, nu numai că influențează relațiile noastre, dar și modul în care ne exprimăm aprecierea pentru artă și estetică. Această planetă, cu energia sa unică, poate determina modul în care interacționăm cu cei din jur, dar și felul în care ne percepem pe noi înșine în contextul mai larg al universului.

Interesant este că efectele Venus variază în funcție de semnul zodiacal în care se află. Dacă ești curios să afli cum Venus influențează fiecare semn în parte, te îndrum să explorezi articolul nostru despre Venus în semnele zodiacale.

interpretare astrologica Venus

Venus are drept culoare galbenul, iar metalul său reprezentativ este cuprul. Piatra prin care este simbolizată este smaraldul sau agatul. Venus este guvernatoarea zodiilor Balanta si Taur, ambele fiind caracterizate prin frumusete si diplomatie, a caselor a II-a, respectiv a Valorilor si a Resurselor si a VII-a, respectiv a Colaborarii si Asocierii.

Ziua saptamanii reprezentativa pentru aceasta planeta este desigur ziua de vineri si are o natura feminina. Asa cum spuneam, simbolul lui Venus mai reprezinta si oglindirea chipului zeitei care aduce cu sine vanitatea, placerea, exaltarea.

Nativii nascuti sub semnul lui Venus iubesc foarte mult voluptatea, aceasta planeta fiind specifica curtezanelor si artistilor. Eforturile ce se fac pentru a se ridica asupra materiei simbolizeaza inainte de toate faptul ca iubirea este primordiala, chiar daca ea se revarsa asupra lucrurilor materiale.

In aceeasi ordine de idei, ne putem raporta si la faptul ca emotiile pornesc din planul material. Venus este reprezentantul frumusetii, a dragostei, a armoniei, artei, tandretii, luxului, avand la baza sa si cultura, valorile, amabilitatea, blandetea, sociabilitatea, talentul artistic, atractia fizica, bunul gust.

O culoare care mai poate defini foarte bine aceasta planeta este albastrul violet si culoarea cuprului. Planeta este aducatoare de spirit justitiar, de stiinte ale cerului, toate pornind din cunoasterea afectiva, iar organele cele mai sensibile ale nativilor care s-au nascut sub semnul acestei planete sunt organele genitale desigur, rinichii, indivizii fiind irascibili, indoielnici, gelosi, tristi adesea, independenti sau nepasatori, mai ales atunci cand Venus este prost aspectat.

Citește și:  Planetele în casa I-a

Planeta in discutie este insa una benefica, feminina, facand parte din categoria planetelor care au o influenta directa asupra aspectelor vietii individului si in acelasi timp vibratia pe care o inspira inseamna romantism, simt estetic, al frumosului, inclinatie catre relatii cu cei din jur, cu apropiatii sau apropiere fata de straini, fata de prieteni, atasament pentru cei mai straini, pentru lucruri fine, conditii benefice, de unde rezulta si viata sentimentala la modul general, avand in vedere ca aceasta este legata intr-o oarecare masura cu ceilalti cat si cu mediul inconjurator.

Miscarea planetei in general in cadrul zodiacului tropic este foarte legata de miscarea Soarelui, de care nu se va indeparta niciodata mai mult de 48 de grade, deci Venus va fi mereu in acelasi semn ca si Soarele, ori intr-un semn invecinat, sau, in cazuri mult mai rare, la doua semne departare.

Din acest motiv avem in parte peste 60 de combinatii ale lui Venus cu Soarele, iar frecventa cea mai puternica este data atunci cand Venus se afla in acelasi semn ca si Soarele, ori intr-un semn vecin. Din cauza unor caracteristici afective – relationale, avand o foarte stransa legatura si cu sexualitatea, planeta ca si adesea un semnificator foarte important a ceea ce inseamna disponibilitate relationala cat si sexuala.

Insa acestea pot fi vazute total distinct atunci cand este vorba de sfera unei femei si atunci cand este vorba de sfera unui barbat. In cadrul unei teme masculine, Venus va reprezenta felul de femeie de care acesta va putea fi atras, iar in cadrul unei teme feminine, planeta va reprezenta reactiile afective ale femeii, nevoile pe care aceasta le are atat sexuale cat si sentimentale. Asa cum am precizat si la inceput, Venus are doua domicilii, adica Balanta si Taurul, primul fiind semn masculin, cel de-al doilea feminin.

Venus

Taurul este cel care reflectă atașamentul ce poate fi înfiripat față de lucrurile concrete, față de mediul înconjurător, natural, față de aspectul fizic material al vieții. Taurul este în același timp și reprezentantul romantismului mai profund, ce se bazează pe relațiile ancestrale, pe emoțiile tradiționale și pe un tip de senzualitate brută.

Balanța, pe de altă parte, în opoziție cu Taurul care este semn de pământ, este semn de aer, în el manifestându-se disponibilitățile sociale, simțurile artistice, estetice, relațiile fine și naturale în același timp, spiritul de justiție.

Nu trebuie să uităm nici de zodia Pești în care Venus își are exaltarea, această zodie fiind cunoscută ca o zodie a emoțiilor profunde și a contradicției în general. Când se află în această zodie, planeta va lăsa o puternică amprentă asupra trăirilor mistice, asupra spiritualității, creându-se relații în raport cu unele entități, punându-se baza unor principii ce stau atârnate departe de granițele prin care este reprezentată această lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.