Bolile karmice nu sunt obstacole de netrecut

0
434
Bolile karmice

Karma și, implicit, bolile karmice sunt termeni specifici culturilor orientale, care așază în centrul concepțiilor lor religioase și filosofice, credința în reîncarnare, aceasta însemnând că sufletul este nemuritor și că, în evoluția lui, călătorește dintr-un trup în altul, dintr-o viață în alta viață. Karma nu trebuie confundată cu destinul, așa cum fac frecvent cei mai puțin familiarizați cu această filosofie de viață și care cred că, dacă o afecțiune fizică intră în categoria bolilor karmice, aceasta este de nerezolvat.

Karma nu este un sinonim total pentru destin, nu este un „dat” imposibil de modelat, ci reprezintă totalitatea gândurilor, cuvintelor și a acțiunilor din viața aceasta și din viețile trecute, pe care le purtăm cu noi, susținându-ne, dacă sunt fapte și gânduri bune, întorcându-se împotriva noastră, dacă sunt negative. Așadar, karma este un imens flux informațional și de energie, parțial prestabilit, în mare măsură modificabil.

Bolile karmice nu sunt obstacole de netrecut

În limba sanscrită, „karma” înseamnă „acțiune”. Bolile karmice sunt rezultatul unor acțiuni negative, din viața aceasta sau dintr-o alta. Fiecare cuvânt pe care îl rostim acum, prin fiecare gând și acțiune, determinăm o karma „rea” sau „bună” pentru viitor.

Există o logică în toate aceste corelații, de vreme ce nu numai în hinduism, căruia îi este specific acest concept – karma, ci în toate religiile (și în mentalitatea populară) există învățături potrivit cărora vei primi ceea ce oferi.

În religia creștină, de exemplu, se spune că „ceea ce vreți ca alții să facă pentru voi, faceți voi înșivă pentru ei” sau, după o înțeleaptă vorbă populară, „Ce ție nu îți place, altuia nu face”. În Talmud (Cartea de capătai a iudaicilor) este scris: „Nu faceți semenilor voștri ceva ce este demn de ură, iată adevărata lege”, budistii îndeamnă „să nu îi ofensăm pe alții, ca să nu fim ofensați” etc. Când alegem să contribuim la fericirea și la reușita noastră și a altora, efectele karmei vor fi sănătatea, fericirea și prosperitatea. Legea karmei este, prin urmare, legea acțiunii și a reacțiunii.

Bolile karmice pot să vină dintr-o viață anterioară, atunci când este vorba de persoane care comit, în mod premeditat, fapte negative, care persistă în greșeală, care refuză să se îndrepte. Karma poate fi echilibrată și poate fi creată până în ultima clipă a vieții. Starea de spirit în care se află cineva, în momentul morții, influențează viața viitoare. Bolile karmice, în fața cărora medicina se declară neputincioasă, par a fi cele provocate de sentimentul de nemulțumire, de revolta din momentul morții.

Orice dezechilibru psihic sau fizic se proiectează în biocâmpul fiecăruia (în aura) și un bioterapeut îl poate identifica foarte exact și chiar ameliora sau vindeca pentru o anumită perioadă. O astfel de intervenție nu este însă de ajuns, pentru că situațiile se vor repeta, dacă ceea ce facem este greșit. De cele mai multe ori, când suntem furioși, nemulțumiți, supărați, când există lucruri din trecut pe care nu le putem depăși (ierta), câmpul energetic este cel care se „îmbolnăvește” primul, apoi și cel fizic.

Citește și:  Venus în relație cu planetele

Există o karma individuală, dar și una de familie și una colectivă. Sunt cazuri în care se poate vedea, de exemplu, că într-o familie, necazurile (boli, certuri, despărțiri, alcoolism etc.) vin unul după altul, fără o cauză aparentă. Poate fi vorba de o karma moștenită, care se va rezolva abia în momentul în care, în familia respectivă, va apărea dorința de iertare, de schimbare, de fapte și gânduri bune.

De asemenea, în cadrul familiei, transferurile energetice de la o persoană la alta se produc mult mai repede, așa că ne putem încărca, deopotrivă, și mult mai repede decât în alte cazuri, și cu suferințele și cu bucuriile celor apropiați. O atmosferă plăcută, armonioasă, în familie, ne face puternici și ne ține sănătoși, pe când tensiunile ne vor îmbolnăvi.

boli karmice

Bolile karmice pot fi generate și de o karma colectivă, care se manifestă la nivelul colectivităților, al popoarelor. Războaiele, copiii suferind de malnutriție, în atâtea zone de pe glob, prostituția, animalele maltratate, poluarea etc. sunt efectul lipsei de respect pentru ceea ce înseamnă viața și indiferența față de astfel de aspecte (ca să nu mai vorbim de provocarea lor) determină conexiunea dintre karma colectivă și cea individuală.

În astfel de locuri și în astfel de contexte, nici indivizii și nici popoarele nu pot fi fericiți și prospere. Epidemiile sunt, de asemenea, boli karmice, o formă de a reaminti oamenilor valorile pe care le-au ignorat, un fel de purificare și de inițiere în masă a umanității.

Pentru binele nostru, trebuie să înțelegem bolile karmice ca manifestări ale unor fapte negative din viețile trecute sau din viața prezentă, care încearcă să se elibereze și, mai ales, să ne elibereze.

Legea karmei nu este fatalitate, ci este legea echilibrului, a armoniei și a iubirii, nimeni nu trebuie abandonat pe acest drum (ceea ce, în lumea de azi, se întâmplă tot mai des). Vom fi sănătoși dacă nu vom uita nicio clipă că rostul nostru în lume este să facem bine, că nu am venit în această viață ca victime și că avem posibilitatea, în fiecare zi, să ne vindecăm karma, împăcându-ne cu noi și cu lumea.

Pe lângă înțelegerea naturii bolilor karmice, este crucial să cunoaștem și instrumentele și tehnicile care pot ajuta la atenuarea sau chiar vindecarea acestor afecțiuni.

Multe tradiții spirituale oferă meditații, rugăciuni și practici care pot fi folosite pentru a lucra cu energia karmică, ajutând astfel la eliberarea din ciclurile repetate și la aducerea unui echilibru în viața noastră. Este esențial să abordăm aceste boli cu o combinație de conștientizare spirituală și abordare practică, pentru a naviga cu succes pe căile karmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.