Bolile karmice nu sunt obstacole de netrecut

0
425
Bolile karmice

Karma si, implicit, bolile karmice sunt termeni specifici culturilor orientale, care asaza in centrul conceptiilor lor religioase si filosofice, credinta in reincarnare, aceasta insemnand ca sufletul este nemuritor si ca, in evolutia lui, calatoreste dintr-un trup in altul, dintr-o viata in alta viata. Karma nu trebuie confundata cu destinul, asa cum fac frecvent cei mai putin familiarizati cu aceasta filosofie de viata si care cred ca, daca o afectiune fizica intra in categoria bolilor karmice, aceasta este de nerezolvat.

Karma nu este un sinonim total pentru destin, nu este un “dat” imposibil de modelat, ci reprezinta totalitatea gandurilor, cuvintelor si a actiunilor din viata aceasta si din vietile trecute, pe care le purtam cu noi, sustinandu-ne, daca sunt fapte si ganduri bune, intorcandu-se impotriva noastra, daca sunt negative. Asadar, karma  este un imens flux informational si de energie, partial prestabilit, in mare masura modificabil.

Bolile karmice nu sunt obstacole de netrecut

In limba sanscrita, “karma” inseamna “actiune”. Bolile karmice sunt rezultatul unor actiuni negative, din viata aceasta sau dintr-o alta. Fiecare cuvant pe care il rostim acum, prin fiecare gand si actiune, determinam o karma “rea” sau “buna” pentru viitor. Exista o logica in toate aceste corelatii, de vreme ce nu numai in hinduism, caruia ii este specific acest concept –karma, ci in toate religiile (si in mentalitatea populara) exista invataturi potrivit carora vei primi ceea ce oferi.

In religia crestina, de exemplu, se spune ca “ceea ce vreti ca altii sa faca pentru voi, faceti voi insiva pentru ei” sau, dupa o inteleapta vorba populara, “Ce tie nu iti place, altuia nu face”. In Talmud (Cartea de capatai a iudaicilor) este scris: “Nu faceti semenilor vostri ceva ce este demn de ura, iata adevarata lege”, budistii indeamna “sa nu ii ofensam pe altii, ca sa nu fim ofensati” etc. Cand alegem sa contribuim la fericirea si la reusita noastra si a altora, efectele karmei vor fi sanatatea, fericirea si prosperitatea. Legea karmei este, prin urmare, legea actiunii si a reactiunii.

Bolile karmice pot sa vina dintr-o viata anterioara, atunci cand este vorba de persoane care comit, in mod premeditat, fapte negative, care persista in greseala, care refuza sa se indrepte. Karma poate fi echilibrata si poate fi creata pana in ultima clipa a vietii. Starea de spirit in care se afla cineva, in momentul mortii, influenteaza viata viitoare. Bolile karmice, in fata carora medicina se declara neputincioasa, par a fi cele provocate de sentimentul de nemultumire, de revolta din momentul mortii.

Orice dezechilibru psihic sau fizic se proiecteaza in biocampul fiecaruia (in aura) si un bioterapeut il poate identifica foarte exact si chiar ameliora sau vindeca pentru o anumita perioada. O astfel de interventie nu este insa de ajuns, pentru ca situatiile se vor repeta, daca ceea ce facem este gresit. De cele mai multe ori, cand suntem furiosi, nemultumiti, suparati, cand exista lucruri din trecut pe care nu le putem depasi (ierta), campul energetic este cel care se “imbolnaveste” primul, apoi si cel fizic.

Citește și:  Descendent in Scorpion

Exista o karma individuala, dar si una de familie si una colectiva. Sunt cazuri in care se poate vedea, de exemplu, ca intr-o familie, necazurile (boli, certuri, despartiri, alcoolism etc.) vin unul dupa altul, fara o cauza aparenta. Poate fi vorba de o karma mostenita, care se va rezolva abia in momentul in care, in familia respectiva, va aparea dorinta de iertare, de schimbare, de fapte si ganduri bune.

De asemenea, in cadrul familiei, transferurile energetice de la o persoana la alta se produc mult mai repede, asa ca ne putem incarca, deopotriva, si mult mai repede decat in alte cazuri, si cu suferintele si cu bucuriile celor apropiati. O atmosfera placuta, armonioasa, in familie, ne face puternici si ne tine sanatosi, pe cand tensiunile ne vor imbolnavi.

boli karmice

Bolile karmice pot fi generate si de o karma colectiva, care se manifesta la nivelul colectivitatilor, al popoarelor. Razboaiele, copiii suferind de malnutritie, in atatea zone de pe glob, prostitutia, animalele maltratate, poluarea etc. sunt efectul lipsei de respect pentru ceea ce inseamna viata si indiferenta fata de astfel de aspecte (ca sa nu mai vorbim de provocarea lor) determina conexiunea dintre karma colectiva si cea individuala.

In astfel de locuri si in astfel de contexte, nici indivizii si nici popoarele nu pot fi fericite si prospere. Epidemiile sunt, de asemenea, boli karmice, o forma de a reaminti oamenilor valorile pe care le-au ignorat, un fel de purificare si de initiere in masa a umanitatii.

Pentru binele nostru, trebuie sa intelegem  bolile karmice ca manifestari ale unor fapte negative din vietile trecute sau din viata prezenta, care incearca sa se elibereze si, mai ales, sa ne elibereze. Legea karmei nu este fatalitate, ci este legea echilibrului, a armoniei si a iubirii, nimeni nu trebuie abandonat pe acest drum (ceea ce, in lumea de azi, se intampla tot mai des). Vom fi sanatosi daca nu vom uita nicio clipa ca rostul nostru in lume este sa facem bine, ca nu am venit in aceasta viata ca victime si ca avem posibilitatea, in fiecare zi, se ne vindecam karma, impacandu-ne cu noi si cu lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.