Zodia Rac

0
620
Zodia Rac

Zodia Rac (din 21 iunie până la 23 iulie) este al patrulea semn zodiacal și, de asemenea, este considerat un semn de apă.

Racul, guvernat de Luna, este cunoscut pentru sensibilitatea sa emoțională și conexiunea profundă cu familie și casă. Acest semn zodiacal are o natură protectoră și, adesea, o intuiție ascuțită. Această capacitate de a simți și de a empatiza face din Rac un prieten de nădejde și un partener loial.

Cu toate că au această forță interioară, Racii pot beneficia adesea de un plus de protecție energetică. Din timpuri străvechi, oamenii au căutat sprijin în forțele naturii, iar cristalele sunt un exemplu perfect în acest sens. Dacă ești curios să afli mai multe despre cristalele norocoase pentru zodia Rac, te încurajăm să citești despre aceste pietre minunate și energia lor specială.

Asupra acestei zodii patronează Luna. Pictograma racului arată două cercuri ce reprezintă creativitatea și spiritul, iar acestea, la rândul lor, formează un fel de scoică ce exprimă feminitatea. Pe de altă parte, simbolul reprezintă și carapacea racului.

În mitologia greacă, legenda spune că racul a fost trimis în constelația cu același nume de către zeița Hera. Aceasta a jurat că îl va omorî pe eroul Heracles, care în cele din urmă a devenit și el zeu.

Zeița a tot încercat să-l ucidă, însă de fiecare dată a dat greș, deoarece Heracles era mult mai puternic ca ea. Tocmai de aceea se spune că Hera ar fi aruncat o vrajă asupra eroului, vrajă ce l-a determinat să comită o crimă oribilă, așa cum nimeni nu mai comisese niciodată.

rac zodiac

Heracles trebuia deci iertat, însă zeița Hera i-a spus că va fi iertat numai dacă va trece peste 12 probe, una dintre ele, fiind uciderea Hydrei, șarpele cu nouă capete. Hera își dorea ca Heracles să fie omorât și a trimis în ajutorul Hydrei un rac, dar acestuia i-a fost strivită carapacea de către Heracles. Cu toate acestea, zeița Hera a considerat că racul i-a fost de ajutor și i-a imprimat imaginea în constelație.

Despre zodia Rac se spune că abundă în tandrețe, având, dintre zodii, cea mai mare capacitate de a iubi. Este în măsură să ofere adăpost, să-i protejeze pe ceilalți, și deși, adeseori, carapacea îi servește drept scut de protecție, racul este foarte sensibil, mai vulnerabil decât își dorește să arate. Sub carapacea racului se ascunde fragilitatea, o carne moale, în pofida faptului că uneori, ascendentul poate arăta foarte puternic, artagos etc. De pildă, este predispus depresiei, din cauza faptului că este puțin introvertit.

Ascendenții din zodia Rac sunt empatici și le permit și celorlalți să ia parte la drumul lor spre carieră, uneori însă devenind încăpățânați în rezolvarea unor probleme, deși, mare parte din ei, sunt conștienți că nu pot rezolva problema respectivă.

Citește și:  Triada Soare-Lună-Ascendent

Devin astfel artagoși și doresc să se impună cât mai repede în fața receptorului, nu acceptă să li se spună că au greșit. La prima vedere, cei din zodia Rac chiar pot părea că au dreptate, însă, în fond, aceasta este doar carapacea lor care arată că le este teamă să recunoască faptul că s-au înșelat într-o anumită privință. În acest sens, trebuie menționate și schimbările bruște de comportament. De fapt, aceste trăsături le sunt specifice apei, zodia Rac fiind un semn de apă.

Oamenii cu ascendentul în Rac sunt familisti convinși. Când vor deveni părinți, spre exemplu, toată grijă lor se va îndrepta spre copil și fără nicio urmă de egoism, cei din zodia Rac le vor oferi toată afecțiunea de care ei dispun. În același timp, ascendentul în Rac este binevoitor, își dorește să-și ajute toți prietenii, neglijându-și chiar și propriile activități.

Chiar și așa, există și anumite perioade de egoism, însă acestea nu intervin niciodată peste momentele dificile în care racul trebuie să dea dovadă de înțelegere și sprijin. Dat fiind faptul că este dornic de schimbări, va fi întotdeauna fragil și instabil în fața lor.

Câteodată și felul în care se exprimă le poate încurca viața, de cele mai multe ori, devenind ușor agresivi, surescitați și puși pe harță, nevărând să țină cont și de opiniile celorlalți, caci, așa cum ei consideră, singurul adevăr este cel spus de ei. Cu toate acestea, ascendenții din zodia Rac încearcă să fie receptivi și să țină cont și de părerile celorlalți, dar mai dau și greș în dorința lor de a demonstra cu orice preț că au mereu dreptate.

zodiacc

Se spune că racul dă înapoi, însă în ceea ce privește iubirea, nu va da niciodată înapoi, mai ales dacă ne referim la femeile cu ascendent în Rac. Acestea vor încerca mereu să-și manipuleze partenerul, să-i sugereze ce anume îi deranjează.

Pe de altă parte, și oamenii din zodia Rac pot fi manipulați, la rândul lor. Vorbeam mai sus de faptul că sunt sensibili – dacă partenerul va apela la această calitate sau nu, va profita, de fapt, de fragilitatea emoțională a racului, atunci îl va putea manipula cu o mai mare ușurință.

Aici este și cercul la care face referire simbolul zodiei, acțiunile racului întorcându-se cumva spre el. Un exemplu viabil în acest sens este cazul prințesei Diana, care își avea ascendentul în Rac.

Simbol al feminității și sensibilității, toate acțiunile prințesei Diana s-au întors, în cele din urmă, împotriva ei, chiar dacă au fost acțiuni binevoitoare. Desigur, nu putem să generalizăm sau să sugerăm că faptele care fac bine celorlalți se vor întoarce împotriva celor din zodia Rac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.