Despre astrologia vedică

0
843
astrologia vedica

Despre astrologia vedică se poate spune că se află în strânsă legătură cu istoria și credințele hindușilor. Se spune că cea dintâi lucrare Veda are mai mult de zece milenii vechime și a apărut în urma unor revelații pe care poporul maharișilor le-a avut.

Rig Veda, cea mai veche operă hindusă, conține două capitole care sunt destinate astronomiei. Încă din acele vremuri, oamenii erau familiarizați cu zodiile și cu mișcarea Pământului în jurul Soarelui. Totuși, poporul hindus credea, în acele vremuri, că întreg Universul avea o formă curbată.

despre astrologia vedica

Relația dintre Cosmos și umanitate este cel mai important aspect tratat în Rig Veda, dar și în lucrările ulterioare acesteia. Există o mulțime de instrumente pe care astrologia vedică le utilizează pentru a afla informații despre zodiile fiecărei persoane în parte. În continuare, ne vom axa pe cele mai importante dintre aceste instrumente și moduri de utilizare ale acestora.

Vital pentru astrologia vedică și nu numai este Ascendentul în care se naște fiecare om în parte. În funcție de acest lucru, indivizii vor adopta un tip de atitudine față de semenii lor și față de lume. Acest lucru este cuprins în astrograma natală, numită și Rasi. Astrogramele divizionale apar în urma analizelor amănunțite ale astrogramelor natale.

Practic, ele se împart în mai multe domenii, precum sănătatea, dragostea, situația materială, s.a.m.d. În funcție de fiecare astrogramă în parte, se creează prognoza astrologică a fiecărui om în parte. În astrologia vedică găsim și un element specific și care nu mai este prezent în alte tipuri de astrologie. Vorbim aici despre yogas, care sunt excepții de la reguli.

Acestea pot apărea oricând și, de asemenea, pot avea efecte pozitive sau negative asupra oamenilor, influențând cu precădere astrogramele divizionale. Dacă fiecare astrogramă divizională este considerată ca un Ascendent, atunci luăm în discuție un alt principiu vedic. Este vorba despre principiul Bhavat Bhavam. Spre exemplu, dacă ne referim la dragoste ca la un Ascendent, atunci ne vom referi la eventualii parteneri, la modalitățile de a-i cuceri sau la problemele care pot apărea în relații.

În acest mod, oamenii vor afla lucruri mai detaliate despre zodia lor și își pot face o părere mai completă asupra validității sau, dimpotrivă, a neadevărului cuprins în aceasta. Sistemul Dasha se referă la acea perioadă de timp în care planetele au cea mai mare influență asupra fiecărui om în parte. Studiind acest aspect, se pot afla multe evenimente neprevăzute. În ceea ce privește tranzitele planetare, luăm aici în calcul mișcările planetelor în zona zodiacală.

Putem afla, cu ajutorul sistemului Dasha, acele aspecte și evenimente care sunt predestinate oamenilor, dar și perioada exactă a împlinirii lor. Totuși, este nevoie de intervenția tranzitelor planetelor pentru ca aceste evenimente să se producă exact atunci când se preconizează. Nu trebuie să fiți foarte siguri de această metodă de calcul, întrucât, potrivit celor mai mulți cercetători, este cea mai puțin credibilă din întreaga astrologie vedică.

Citește și:  Iubire si bani - Capricorn - Ianuarie 2013

În funcție de fiecare poziție a unei planete în cadrul constelațiilor și de legătura sa cu planeta cea mai importantă din fiecare constelație, se pot afla date relevante despre oameni și despre elementele definitorii din viața lor. La rândul lor, cele aproape 30 de constelații existente în astrologia vedică se împart în nouă Taare, care sunt, de departe, cele mai importante astre.

astrologie vedica

Dacă vă interesează cele mai importante aspecte pe care le putem afla cu ajutorul astrologiei vedice, atunci iată ce trebuie să știți:

  • prin studiul astrologiei vedice aveți șansa să aflați date relevante despre caracteristicile fizice și psihologice ale dumneavoastră;
  • puteți afla despre bani, despre poziția socială pe care o aveți, care sunt cele mai bune perioade în care aveți șanse să primiți surse de venit importante etc.;
  • în cazul profesiei și ale studiilor, astrologia vedică vă ajută să vă hotărâți care sunt profesiile și meseriile cele mai eficiente pentru fiecare om în parte, dar și ce studii trebuie să urmăm pentru a ajunge la împlinirea profesională;
  • putem să primim informații și despre căsătorie, adică despre compatibilitatea cu soțul sau cu soția, dar și unele aspecte despre copii;
  • nu în ultimul rând, putem să aflăm și care va fi starea noastră de sănătate pe viitor, la ce boli și afecțiuni suntem sensibili și când anume putem avea, dacă suntem ghinioniști, accidente.

Dacă sunteți curioși să aflați de ce anume aveți nevoie pentru a vă construi o astfel de hartă astrologică vedică, atunci trebuie să știți cu certitudine ora nașterii dumneavoastră, data, anul și locul nașterii. În cazul în care nu sunteți siguri de ora exactă a nașterii, atunci puteți încerca să vă faceți harta vedică pe baza altei date importante din viața dumneavoastră, precum data nașterii copiilor.

În prezent, aveți opțiunea să cereți consultație în ceea ce privește harta dumneavoastră astrologică și prin e-mail, iar când aceasta va fi pregătită, veți fi sunat și vi se va explica ceea ce trebuie să știți.

Astrologia vedică, cunoscută și sub numele de Jyotish Shastra, își are rădăcinile în scrierile antice ale Vedicelor. Acest sistem este diferit de astrologia occidentală și se bazează pe poziția actuală a planetelor, nu pe semnele zodiacale.

Elementul distinctiv al astrologiei vedice este utilizarea Dasas, sau perioade planetare, care oferă indicii despre influențele planetare la diferite momente ale vieții unei persoane. Prin înțelegerea acestor Dasas, se poate avea o viziune clară asupra ciclurilor de viață și a provocărilor pe care le pot aduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.