Simbolistica astrologică – simbolurile zodiilor

0
818

Una dintre cele mai importante caracteristici ale astrologiei este puternica simbolistică, iar simbolurile zodiilor reprezintă una dintre cele mai fascinante laturi ale acestei fabuloase științe.

Fiecare zodie are asociat un anumit simbol, existând în total 12 simboluri recunoscute la nivel internațional. Deși simbolurile asociate semnelor zodiacale sunt întâlnite la tot pasul, nu foarte multe persoane cunosc adevărata istorie și mai ales adevărata semnificație a acestora.

Deși simbolistica semnelor zodiacale a suferit numeroase modificări, lucru care poate fi observat la o simplă privire a numeroaselor interpretări astrologice pe care le întâlnim în reviste, ziare, sau pe Internet, forma lor inițială este cea mai importantă.

La o privire atentă asupra simbolurilor semnelor zodiacale se poate observa că acestea sunt formate din cercuri, linii și puncte, elemente foarte importante care stau la baza oricărei transpuneri grafice. Mai mult decât atât, la nivel metafizic, toate aceste elemente au o semnificație aparte.

Pe lângă faptul că simbolurile semnelor zodiacale respectă aceste elemente, ele imită într-o oarecare măsură semnul zodiacal pe care îl reprezintă, însă semnificațiile care se ascund în spatele acestora sunt mult mai puternice.

Simbolurile zodiacale nu sunt doar reprezentări artistice ale constelațiilor, ci poartă în ele înțelesuri adânci legate de natura și comportamentul uman. De-a lungul istoriei, aceste simboluri au fost interpretate și reinterpretate, oferindu-ne o imagine complexă a modului în care energia cosmică este reprezentată în fiecare semn.

O cunoaștere mai aprofundată a simbolisticii poate ajuta la o mai bună înțelegere a propriului horoscop și a influenței stelelor asupra personalității noastre.

În mod științific, simbolurile semnelor zodiacale poartă numele de glife.

Simbolul zodiei Berbec

Simbolul zodiei Berbec

Berbec – simbolul acestui semn zodiacal transpune în plan grafic imaginea Berbecului, coarnele acestuia fiind formate din două semiluni ce se continuă în jos cu o linie verticală. La o privire superficială, persoanele care nu au cunoștințe astrologice pot afirma că simbolul este doar unul grafic, însă în spatele acestuia se ascund anumite caracteristici ale zodiei. Anterior am amintit faptul că liniile, punctele, cercurile au o anumită simbolistică.

În cazul acestui semn zodiacal, unul foarte puternic ce este drept, însă în același timp într-o permanentă luptă cu sinele, semilunile, opuse ca poziție, simbolizează caracterul introvertit al nativilor, dar și latura extrovertită. Linia poate simboliza încercarea de găsire a echilibrului, dar și impulsivitatea nativilor acestui semn zodiacal.

Simbolul zodiei Taur

Simbolul zodiei Taur

Taur – cercul și semiluna reprezintă elementele grafice care compun această glifă. Ca și în cazul simbolului prezentat anterior, și acesta pare să reprezinte la o primă vedere imaginea unui taur. Se știe despre nativii acestei zodii că sunt foarte echilibrati, statornici, încăpățânați și foarte spirituali.

Din acest punct de vedere, cercul reprezintă sufletul, iar semiluna reprezintă, de asemenea, deschiderea sufletului, care în cazul Taurului este spre cer, de unde se poate deduce clar că nativii din zodia Taurului sunt persoane care pun mai mult accentul pe trăiri și pe emoții decât pe aspectul material.

Simbolul zodiei Gemeni

Simbolul zodiei Gemeni

Gemeni – liniile drepte sunt cele care creează simbolul acestui semn zodiacal, și anume două linii paralele apropiate, legate la fiecare capăt prin alte două linii orizontale. În spatele acestui simbol se ascunde teoria dualității, conform căreia fiecare persoană are o latură opusă.

Citește și:  Simboluri, forme și semne ce apar la ghicitul în cafea

Având în vedere că simbolul este format doar din linii, se poate deduce ușor faptul că acești nativi sunt ființe raționale. Liniile orizontale simbolizează nivelul fizic (jos) și nivelul metafizic (superior), iar cele două linii principale poziționate vertical reprezintă liniile destinului.

Simbolul zodiei Rac

Simbolul zodiei Rac

Rac – un alt semn zodiacal care aparține planului emoțional este Racul, al cărui simbol este format din două semilune pozitionate în paralel.

Simbolul zodiei Leu

Simbolul zodiei Rac

Leu – tot din cercuri și curbe este alcătuit și simbolul celui mai puternic semn zodiacal. Cercul poate fi un simbol al spiritului, iar curba care se înalță și apoi coboară precum coada unui leu poate sugera legătura dintre planul ceresc și cel teluric.

Simbolul zodiei Fecioară

Simbolul zodiei Fecioara

Fecioară – foarte mulți astrologi sunt de părere că simbolul acestui semn zodiacal este foarte asemănător literei „m”, deoarece este format din trei linii drepte dispuse în plan vertical și simbolizând laturile conștiinței, ultima având atașată o curbă care simbolizează materialismul și coborârea în plan fizic.

Simbolul zodiei Balanță

Simbolul zodiei Balanta

Balanța – acest semn zodiacal este unul destul de complex, iar din punctul de vedere al simbolului, acesta cuprinde atât o linie dreaptă, poziționată orizontal, cât și un semicerc care prezintă o deschidere către aceasta. Acest semn simbolizează echilibrul, impus de către linia dreaptă și deschiderea către planul metafizic, așa cum reiese din poziția semicercului.

Simbolul zodiei Scorpion

Simbolul zodiei Scorpion

Scorpion – ca și în cazul Fecioarei, și simbolul acestui semn zodiacal pare să se asemene cu litera “m”, însă de această dată cea de a treia linie este continuată în jos, această parte simbolizând acul plin de venin al scorpionului. Glifa poate fi interpretată și din acest punct de vedere având în vedere că nativii din zodia Scorpion sunt foarte puternici.

Simbolul zodiei Săgetător

Simbolul zodiei Sagetator

Săgetător – săgeata este simbolul acestui semn zodiacal, însă acesta nu trebuie să fie interpretat doar din acest punct de vedere, ci accentul trebuie să fie pus pe faptul că liniile curbe lipsesc cu desăvârșire, ceea ce înseamnă că nativii acestui semn zodiacal sunt ființe raționale. Mai mult decât atât, îndreptarea în sus a săgeții simbolizează dorința de ascensiune a acestor nativi în plan metafizic.

Simbolul zodiei Capricorn

Simbolul zodiei Capricorn

Capricorn – astrologii sunt de părere că simbolul acestui semn zodiacal este cel mai complex având în vedere că este format din toate elementele grafice menționate: linie dreaptă, cerc și semilună, reprezentând caracterul complex al acestor nativi.

Simbolul zodiei Vărsător

Simbolul zodiei Varsator

Vărsător – este de la sine înțeles că simbolul acestui semn zodiacal este apa, transpusă în plan grafic prin linii drepte asemănătoare unor unde paralele care nu se vor întrepătrunde niciodată.

Simbolul zodiei Pești

Simbolul zodiei Pesti

Pești – simbolul acestui semn zodiacal este reprezentat de două semiluni opuse din punctul de vedere al deschiderii, însă unite în mijloc printr-o linie. Acest lucru sugerează faptul că, deși nativii au caracteristici diferite, într-un anumit punct acestea se unesc formând un tot unitar; de aici rezultă și instabilitatea nativilor din zodia Pesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.