Interpretarea astrologica a planetelor

0
1103
Interpretarea astrologica a planetelor

Secretele planetelor nu mai sunt de mult timp secrete, avand in vedere ca in prezent s-au stabilit toate coordonatele, toate trasaturile si s-a realizat in cele din urma si o interpretare astrologica a celor zece planete, de amploare, a ceea ce pot ele insemna in fiecare zodie, retrograde sau in fiecare casa zodiacala. Desi cu siguranta multe se vor mai descoperi in urmatoarele decenii, secole, milenii.

Sistemul Solar, alcatuit din planetele: Marte, Mercur, Venus, Saturn, Pluto, Uranus, Luna, Jupiter, Neptun si nu in ultimul rand Soarele, in jurul caruia „roiesc” toate, capata o anumita semnificatie in functie de pozitia lor, avand vibratii diferite si reprezentate prin cele 12 semne zodiacale, fiecare planeta avand in parte trasaturi umane (sau omul este oglinda acestora, realizandu-se o relatie de interdependenta, complementara in acelasi timp) si avand tendinte in viata de pe Terra.

Interpretarea astrologica

Analizandu-se vibratiile tuturor semnelor zodiacale, in functie de planetele precizate anterior, acestea au semnificatii metafizice destul de precise, toate fiind realizate in functie de liniile si curbele pe care le prezinta si din care sunt compuse, fiind interpretate dupa anumite reguli si obtinandu-se in cele din urma imaginea care arata cum influenteaza planeta respectiva. Astfel secretele planetelor si interpretarea lor astrologica, devin si secretele astrologilor si ale nativilor in cele din urma, iar influenta lor este mereu modificata in functie de celelalte planete si influente.

Interpretarile astrologice capata forme concrete mai ales daca ne gandim la clasificarea primordiala in planete de tip feminin, masculin si neutru si aici avem: planetele neutre: Mercur, planetele feminine: Luna, Neptun, Venus si Saturn si planetele masculine: Pluto, Soarele, Marte, Uranus si Jupiter. Asemeni simbolurilor ce reprezinta zodiile si cele care reprezinta planetele, numite glife, au o semnificatie exacta, iar dupa interpretarea curbelor si a liniilor din care sunt compuse, se pot obtine imagini asupra influentei pe care o exercita planeta respectiva.

Astfel avem interpretarea astrologica ale celor zece planete, fiecare fiind compuse din mai multe elemente, lamurite inainte de toate, in linii mari: cercul este un simbol al perfectiunii, el este reprezentantul spiritului, semicercul este simbolul sufletului, linia verticala este simbol pentru ratiune, iar linia orizontala este simbol pentru corp, pentru trup, fiinta materiala. Nu in ultimul rand, crucea, deci o linie verticala cu una orizontala, suprapuse, reprezinta uniunea dintre ratiune si corp, deci materia per ansamblu.

O interpretare astrologica a planetelor in linii mari apare in felul urmator:

Soarele este guvernatorul zodiei Leu, deci planeta sa dominanta. Simbolul sau este cercul, deci inseamna spiritul si tot ceea ce se afla in jurul nostru, avand un punct in mijloc, acest lucru insemnand omul, fiinta umana luata ca si individ si constiinta sa. Interpretarea astrologica intr-un singur cuvant a Soarelui, se rezuma la personalitate, iar zodia in care se poate afla Soarele in momentul in care un individ se naste reprezinta zodia acestuia, cea care determina si trasaturile de personalitate si de aspect, acestea fiind completate de trasaturile ascendentului. Casa astrologica din cadrul astrogramei natale in care se afla Soarele determina si domeniul in care individul, nativul va excela in viata pe diverse planuri, profesional, social, cultural, determinand totodata si domeniile de interes, hobby-uri, teluri in viata si nu in ultimul rand domeniul in care nativul va da tot ceea ce este mai bun din el.

Soarele este in exil atunci cand se afla in Varsator, exalteaza cand se afla in zodia Berbec si este in cadere cand se afla in zodia Balanta. O interpretare astrologica a Soarelui se rezuma la ideea de viata, de iubire si creatie, el fiind cel care da energia si inteligenta nativului, centrand si fertilitatea cat si cresterea. In trupul uman, Soarele este cel care guverneaza maduva, inima, ochii, aorta, spatele, el guvernand si copii, influenteaza speculatiile la bursa si drept urmare si castigurile.

In completarea acestor idei, pentru o mai buna intelegere, vom preciza ca Soarele este atributul binelui, al gloriei, al celebritatii, al ascensiunii si imprima nativului constiinciozitate, vointa, un mare potential pentru creativitate, reprezentand eu-l, personalitatea, unicitatea si nu in ultimul rand dorinta de putere. Opus Lunii, Soarele este reprezentantul tatalui si reda influenta pe care barbatul o poate avea si viata in toate felurile. Simbolizeaza totodata si ambitia, generozitatea, dorinta de actiune, hotararea, nativii nascuti sub acest semn fiind inclinati catre stiinta, arte, creativitate, sinceritate, entuziasm, insa pot fi condusi si catre violenta, cruzime, infamfare, nestapanire.

Luna este guvernatorul zodiei Rac, deci planeta sa dominanta si are ca simboluri doua semicercuri care reprezinta sufletul, ambele intoarse in partea stanga, care simbolizeaza trecutul. Tocmai de aici rezulta si tendinta nativilor in zodia Rac de a trai din amintiri, de a se agata de trecut, Luna fiind reprezentantul emotiilor, a instinctului, a tuturor reactiilor afective.

Zodia in care se afla Luna, deci Racul, reprezinta felul in care nativii actioneaza si reactioneaza la stimulii din tot ceea ce ii inconjoara, oferind in acelasi timp si informatii despre relatiile materne. In momentul in care un individ se naste, Luna se afla intr-o anumita casa, iar in functie de aceea se va determina domeniul de maxima importanta, in care nativul se va simti intr-o armonie perfecta pe plan afectiv, cat si domeniul in care se poate baza pe propriul instinct, fara a da gres.

O interpretare astrologica a Lunii aduce cu sine si urmatoarele: atunci cand se afla in zodia Taur, este in exaltare, cand se afla in zodia Capricornnului este in exil si cand se afla in zodia Scorpionului se afla in cadere, desigur domiciliul sau fiind in zodia Racului. Luna in esenta reprezinta fecunditatea, fiind reprezentanta sexului feminin, in opozitie cu Soarele, deci stapana a apei, a spatiilor mici, a pesterilor cat si a calatoriilor, simbolizand relatiile materne. Ea guverneaza stomacul cat si uterul in corpul uman, iar atributele sale sunt cele legate de popularitate, de memorie si imaginatie. Relatia pe care Luna le are cu alte planete, ofera informatii despre cat de popular poate fi nativul, despre cat de bine se poate integra intr-o colectivitate, despre relatiile cu femeile in general.

Planeta Mercur este guvernatoarea zodiilor duale, ea insasi fiind o planeta duala, deci domina zodiile Fecioara si Gemeni. Simbolul sau este combinatia tuturor semnelor prezentate la inceput, deci contopirea dintre sufletul care se afla deasupra spiritului cat si deasupra materiei. Mercur este simbolul ratiunii si a comunicarii, cat si a tuturor mijloacelor de comunicare, a legaturilor precum transport, internet, posta, comert, iar zodia in care se afla indica modalitatea in care nativul comunica si felul in care proceseaza informatiile, modul sau de a gandi.

interpretari astrologice

In cele din urma casa in care este pozitionat reprezinta domeniile de maxim interes, de preocupare. Interpretarea astrologica a lui Mercur se poate reduce simplu la miscare, guvernand in plan fizic circulatia sanguina, bratele, respiratia, umerii, intestinele, mainile si influenteaza calatoriile de scurta durata, jurnalele, studiile, presa, stiinta. Mercur este in exil in momentul in care se afla in Sagetator, iar cand se afla sub influenta zodiei Pesti este in cadere, fiind simbolul intelectului, al miscarii, al constiintei, al ratiunii.

Planeta Venus domina zodiile Balanta si Taur, ea fiind reprezentata printr-un cerc si printr-o cruce astfel incat crucea reprezinta materia, care sta la baza spiritului. Venus, cum am precizat anterior este o planeta feminina, deci simbolul femininului totodata, astfel incat reprezinta tot ceea ce poate insemna frumosul, iubirea, arta, totodata si banii, partea financiara. In functie de zodia in care aceasta planeta se afla, se stabileste interpretarea astrologica a celor nascuti sub semnul ei, deci indica modul de actiune si reactionare in relatii, legatura puternica sau mai slaba cu arta, cu frumosul, cu estetica in general.

Totodata pozitia intr-o anumita zodie poate sa ofere informatii si despre casnicie, despre domeniile care vor umple viata nativului cu fericire. O interpretare astrologica a planetei Venus se poate rezuma simplu la unire, la atractie carnala, la concret, planeta in sine guvernand dorinta de a primi si oferi dragoste, necesitatea afectiva, avand in plan fizic ca si corespondenti venele, gatul, vezica urinara, rinichii, ceafa, gatul, limba, cat si simtul gustativ.

Citește și:  Cristale norocoase pentru zodia Varsator

Nativii influentati de Venus sunt foarte incantatori, simpatici si generosi, milosi. Planeta se afla in exil in momentul in care este sub semnul Scorpionului si al Berbecului, este in exaltare cand se afla in Pesti, dand dragoste pura, sacrificiu si in cadere cand se afla in Fecioara, dand privare, limitare, raceala emotionala. Cand Venus este prost aspectat nativii prezinta incapatanare, desfranare, orgoliu excesiv.

Planeta Marte este guvernatoarea zodiei Berbec, in acelasi timp dominand si Scorpionul, iar simbolul sau a fost initial asemeni celui care reprezinta planeta Venus, insa asezat invers, crucea care reprezinta materia fiind deasupra cercului care simbolizeaza spiritul, insa in cele din urma a devenit reprezentantul zeului din cadrul mitoligiei romane, fiind preluata sageata, astfel devenind simbolul masculinului, indicand actiunea, ambitia, dinamismul, agresivitatea, dorinta.

Felul in care este pozitionat Marte in astrograma nativului arata felul in care acesta actioneaza, in care preia initiativa dar si domeniile in care nativul poate avea curaj sau nu de a incerca ceva total diferit si nou. Pozitia pe care o are Marte in casele natale arata domeniul in care nativii actioneaza in mod impulsiv, doar condusi de instinct, fara a se gandi de multe ori si la riscuri.

Marte este guvernatorul caldurii, al focului, al creierului pe plan fizic si al muschilor, fiind in exaltare cand se afla in Capricorn, in exil cand se afla in zodia Balanta si Taur si in cadere cand se afla in Rac. Simbolizeaza, asa cum am precizat energia, pasiunea, actiunea, spiritul, hotararea, dand fiecarei persoane in parte sexualitate si curaj, daruire si spirit de competitie, afirmare si o agresivitate deschisa.

Planeta Jupiter este guvernatoarea zodiei Sagetator, influentand si Pestii, aceasta avand ca si simbol un semicerc, deci sufletul, asezat deasupra crucii, care simbolizeaza dupa cum am spus materia, deci sufletul nu este in nici un caz dominat de materie, deci constrangerile sunt nule. Ca o traducere mai pe intelesul tuturor a simbolului lui Jupiter, putem aduce in discutie niveul de depasire al constrangerilor, a tuturor limitelor care intervin in unele situatii. Jupiter inseamna expansiune, dezvoltare, optimism, abundenta, determinand in momentul nasterii, felul in care nativul aflat sub influenta acestei planete va reusi sau incerca sa se dezvolte, sa isi depaseasca conditia.

Pozitia lui Jupiter in casele astrologice arata modalitatea in care nativul poate profita intr-o anumita situatie cat si domeniul in care acesta va obtine cel mai usor rezultate benefice. Jupiter se afla in cadere atunci cand este sub influenta zodiei Capricorn, in exil cand este in Gemeni si in Fecioara, in exaltare cand se afla sub influenta zodiei Rac. Devine simbol karmic, reprezentand succesul, norocul, filosofia, etica, spiritul elevat.

Planeta Saturn este guvernatorul zodiei Capricorn insa influenteaza si Varsatorul, avand acelasi simbol ca si Jupiter insa inversat, ceea ce inseamna ca materia este deasupra sufletului, deci materia domina in aceasta situatie, reprezentand limitarea, constrangerile, pesimismul, structurile rigide, deci exact opusul lui Jupiter. Totodata Saturn este astrul care aminteste de unele sanse ratate in viata, determinand nativul sa revina la ele ori sa reflecteze asupra lor.

In astrograma natala Saturn indica domeniile in care nativul are temeri sau constrangeri, cat si felul in care acesta va incerca sa isi depaseasca slabiciunile. Casa pe care o ocupa in momentul nasterii unui individ reprezinta domeniile vietii in care trebuie sa se faca ordine cat si domeniile in care vor aparea piedici, probleme. Saturn este considerata a fi planeta timpului iar o interpretare astrologica a sa va include cu siguranta maturizarea, coacerea personalitatii, a cresterii, stapanind frigul, muntele, izolarea cat si elevarea spiritului aceasta fiind o consecinta a izolarii.

Se afla in exaltare cand este in zodia Balanta, in exil cand este in Rac si in zodia Leu, si in cadere cand se afla sub semnul Berbecului. Planeta isi are domiciliul in zodia Capricornului insa doar nocturn, iar diurn, in zodia Varsatorului.

Planeta Uranus este guvernatorul zodiei Varsator, avand ca prim simbol, din vechime, un  cerc, deci Soarele, semnul Soarelui si o sageata in sus, acesta reprezentand simbolul unirii dintre puterea Soarelui si puterea planetei Marte, insa in cele din urma simbolul a fost modificat, centrand litera H (de la William Herschel, cel care a descoperit planeta Uranus), care poate fi inteleasa si ca doua semicercuri opuse, ele fiind cu deschidere catre exterior, catre ambele sensuri, trecut si viitor, semicercurile fiind unite de crucea materiei, care la baza are cercul, deci spiritul.

Aceasta simbolizeaza puterea de a vedea in fata, de deschidere catre tot ceea ce inseamna nou si in acelasi timp si razvratire, spirit revolutionar, schimbare. In astrograma natala a individului, aceasta arata modul in care nativul va incerca sa se impuna ca si persoana, modul in care se va razvrati impotriva unei structuri tot mai rigide iar casa in care este pozitionat va indica domeniul de la care se pot astepta surprize ori evenimente neprevazute.

Uranus este, in interpretarea astrologica, o planeta colectiva care mai degraba simbolizeaza karma unui colectiv, reprezinta tot ce inseamna schimbare si nou, inventivitate, bizar, extravagant, diferit, in acelasi timp caracterizand si tot ceea ce inseamna libertate, originalitate, tehnologie, avand o natura inovatoare. Se afla in exil atunci cand este plasata sub semnul zodiei Leu, in exaltare cand se afla sub semnul zodiei Scoprion si in Cadere cand se afla sub semnul Taurului.

Planeta Neptun este guvernatoarea zodiei Pesti, iar simbolul acesteia este tridentul zeului Neptun, care este format dintr-un semicerc, acesta stand atarnat de materie, deci in ea, crucea materiei fiind cea care strapunge sufletul. Astfel Neptun devine simbolul fanteziei, al iluziilor si al intuitiei, dar si al dezamagirilor. Dupa cum se afla zodia nativului in astrograma sa natala, planeta Neptun va indica modul in care o generatie intreaga (el fiind reprezentantul unei intregi generatii nu doar a unui individ, dat fiind ca se misca foarte greu) va percepe realitatea, arata conexiunea dintre real, ireal si societate iar casa va arata indiciile legate de domeniile in care intuitia va excela sau domeniile in care pot aparea dezamagiri.

Intr-o interpretare astrologica pe intelesul tuturor Neptun este mai exact spiritul himerei, al nebulosului, al necunnoscutului, al sufletului, el guvernand in plan psihic toate afectiunile de personalitate si infectiile ori bolile ascunse. In general simbolizeaza si drogurile ori excesee de orice tip. Este in exaltare in zodia Leu, in exil in zodia Fecioara si in caderea cand se afla sub semnul Varsatorului.

interpretare astrologicaa

Planeta Pluton, ultima din Sistemul Solar, este guvernatoarea zodiei Scorpion, avand ca simbol cercul, deci spiritul, acesta fiind cuprins de semicerc, deci de suflet, avand sub ele materia, deci crucea. Asta inseamna ca sufletul si spiritul sunt cele care domnia materia, trecand dincolo de ea, simbolizand renasterea. Aceasta planeta mai este reprezentata printr-un simbol si anume literele P si L, acestea fiind initialele persoanei care a descoperit planeta – Percival Lowell dar si primele litere din denumirea astrului.

Alte simboluri pe care planeta Pluton le mai are sunt acelea de transformare, de regenerare, de renastere cum am mai precizat, indica unele obsesii, lupta pentru forta, pentru putere, iar pozitia lui in astrograma unui nativ va arata modul de abordare a transformarilor ce au loc in nativul respectiv, cat si in viata sa. in acelasi timp ofera detalii si despre obsesiile unei generatii, tinand seama de faptul ca Pluton, asemeni lui Neptun, este o planeta foarte grea. Se afla in exil sub semnul zodiei Taur si in cadere sub semnul Gemenilor iar in exaltare in Sagetator. Esenta sa se rezuma la distrugere, insa pornita cu scopul reconstructiei, cu scopul evolutiei.

Interpretarea astrologica a fiecarei planete in parte a fost pana aici transpusa in linii mari, avand in vedere ca pentru o intelegere mai aprofundata este necesara cunoasterea pozitiei exacte a fiecarei planete intr-o zodie si intr-o anumita casa astrologica la un anumit moment dat. Despre toate acestea, deci despre fiecare influenta in parte, vom discuta pe cuprinsul altor articole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.