Top 10 mituri în astrologie

0
246
Top 10 mituri in astrologie

Astrologia reprezintă una dintre cele mai complexe și mai vechi științe și a stat la baza dezvoltării întregii umanități. Chiar și în prezent, astrologia face parte cu desăvârșire din viața noastră chiar și prin simpla consultare a horoscopului, activitate prin care mulți dintre dumneavoastră își încep ziua.

Cu toate acestea, dezvoltarea socială, culturală, economică și, nu în ultimul rând, tehnologică au făcut ca astrologia să fie privită cu scepticism, informațiile să fie distorsionate, iar interpretările astrologice să fie realizate nu tocmai corect. De aceea, în rândurile care urmează vă vom prezenta câteva dintre cele mai întâlnite mituri în top 10 mituri în astrologie.

Astrologia, în pofida popularității sale crescânde, este adesea înconjurată de multe neînțelegeri și concepte greșite. Aceste mituri au evoluat din interpretări eronate, tradiții vechi și lipsa de cunoaștere în domeniul astral. Este esențial să abordăm aceste confuzii pentru a înțelege cu adevărat esența și valoarea astrologiei în viețile noastre.

  1. Astrologia este o pseudostiințăacesta este, poate, cel mai consacrat mit legat de astrologie. Pentru a interpreta această afirmație este necesară o scurtă definire a termenului “pseudostiință” care, conform DEX, este o “falsă știință, falsă interpretare a realității”. Este adevărat că au fost formulate numeroase teorii referitoare la astrologie conform cărora planetele și evenimentele care au loc la nivel cosmic influențează evenimentele care au loc la nivel terestru, sau că poziția planetelor în momentul nașterii unui individ va influența atât evoluția acestuia pe parcursul vieții, cât și comportamentul și personalitatea sa. De aceea, unii oameni de știință au pus la îndoială veridicitatea afirmațiilor, dorind să afle punctul de pornire. Astrologia nu este pseudostiință deoarece observarea și interpretarea astrologică nu se realizează chiar atât de simplu, ci în permanentă legătură cu matematica și fizica.
  2. Un alt mit legat de astrologie este acela că astrologii interpretează evenimentele care au loc la nivel astral din punct de vedere personal. Această afirmație este eronată deoarece interpretarea astrologică este realizată în urma unor studii ample și cercetări amănunțite ale planetelor și ale relațiilor dintre acestea, dar cel mai important, din punctul de vedere al influenței planetelor asupra evenimentelor terestre și asupra indivizilor.
  3. Din punct de vedere astrologic există doar 12 tipuri de oameni – acesta este un alt mit frecvent întâlnit în astrologie, având în vedere că există 12 semne zodiacale. Aceasta este o afirmație total eronată, deoarece fiecare individ este diferit, chiar dacă mai multe persoane se nasc sub incidența aceluiași semn zodiacal, în aceeași zi, aceeași oră, locația poate fi diferită lucru care influențează într-o foarte mare măsură interpretarea astrologică.
  4. Astrologia poate fi utilizată pentru prezicerea destinului – este adevărat că o interpretare astrologică realizată corect oferă o oarecare prezicere a evenimentelor care vor avea loc, însă niciodată destinul nu poate fi prezis deoarece nimeni nu poate ști cu exactitate ce se va întâmpla în viitor.
  5. Se spune că semnele zodiacale aflate sub guvernarea Soarelui reprezintă latura cea mai importantă a zodiacului – este un alt mit frecvent întâlnit în astrologie. Fiecare semn zodiacal este la fel de important iar planetele guvernante vor avea o influență diferită asupra acestora. A considera că Soarele exercită cea mai importantă influență asupra unui semn zodiacal este greșit, însă poate fi o soluție la îndemână atunci când se realizează o interpretare astrologică simplă.
  6. Soarele exercită cea mai mică influență asupra semnelor zodiacale – spre deosebire de mitul anterior, se crede și că Soarele exercită cea mai mică influență. Aceasta este o altă afirmație eronată deoarece, după cum menționat și anterior, planetele influențează semnele zodiacale în mod diferit, toate fiind importante în momentul în care se realizează o interpretare astrologică.
  7. Oamenii nu ar trebui să aibă relații cu persoanele incompatibile din punct de vedere zodiacal! Acest mit pare a fi foarte amuzant, însă din ce în ce mai multe persoane pun accentul pe compatibilitatea astrală și nu ezită să consulte site-urile de specialitate pentru a afla dacă sunt compatibile cu alte persoane și dacă într-adevăr sunt “suflete pereche”. Adevărul este că, nici măcar din punct de vedere astrologic, nu există persoane care să fie 100% compatibile, iar interpretările care țin de compatibilitate sunt realizate pentru a vedea cum pot evolua în timp anumite relații, nu doar cele cu partenerii de viață. Un lucru este clar: oamenii nu sunt toți la fel. Există situații în care chiar dacă din punct de vedere astrologic două persoane sunt compatibile, acestea nu se vor înțelege și nu vor avea o relație fructuoasă deoarece sunt diferite din alte puncte de vedere.
  8. Interpretările astrologice sunt adevărate datorită forței gravitaționale exercitate de către planete asupra oamenilor în momentul nașterii – o afirmație pe deplin eronată. Este adevărat că influența planetelor este imensă, însă nu și din acest punct de vedere. În astrologie se poate vorbi despre sincronizare– evenimentele care se petrec în același timp au energii asemănătoare.
  9. Astrologia se rezumă doar la horoscop – pentru mulți în adevăr, astrologia se rezumă doar la horoscopul pe care îl citesc din plictiseală în ziarul de dimineața, în revista preferată sau online la locul de muncă. Însă nu, astrologia nu înseamnă doar horoscop, chiar dacă există mulți astrologi buni care oferă interpretări plauzibile pentru diferite publicații sau posturi de televiziune.
  10. Dacă o persoană se naște la intersecția dintre două semne zodiacale, aceasta fie primește caracteristicile amândurora, fie nu primește deloc caracteristicile acestora – este o afirmație eronată, însă destul de des întâlnită. Orice persoană se naște sub incidența unui singur semn zodiacal, de aceea este foarte important să se cunoască atât data și ora exactă a nașterii, cât și locul, deoarece aceste elemente sunt cele care pot face diferența. Este adevărat că o persoană poate împrumuta caracteristicile a două semne zodiacale, însă doar dacă planetele guvernante se influențează reciproc.
Citește și:  Zodia Balanță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.