Ghicitul in cafea – preparare cafea, ghicit in ibric si interpretare semne, forme si simboluri

0
8672
Ghicitul in cafea (1)

Ghicitul in cafea sau taseografia este o indeletnicire care dateaza de sute de ani, avandu-si originea scrisa in Europa medievala. Taseografia in sine nu se ocupa doar cu divinatia in cafea, folosind si ceaiul sau vinul, insa acum vom vorbi strict despre cafea.

Exista multe metode de divinatie in lume, insa viitorul din cafea este considerat cel mai exact si sigur. Divinatia avea un rol mult mai important acum cateva milenii fata de ce insemnatate are in prezent. Romanii apelau la auspicii si auguri pentru a afla viitorul prin observarea comportamentului puilor de pasari sfintiti si a zborului pasarilor.

Augurii puteau chiar impiedica si hotararile luate la nivel politic prin prisma unor prevestiri negative, fiind adesea considerati preoti care interpretau dorintele si vointa zeilor. Pentru ghicire, augurii foloseau pasarile, maruntaiele animalelor sau victimelor si fulgerele spre exemplu, insa orice putea fi un semn de la zei.

Si in Egipt divinatia a avut un rol extrem de important, asa cum si in Babilonia sau Caldeea magii erau cei despre care se credea ca au puteri supranaturale, acestia citind in stele si invatand multe despre stiintele oculte. Magii puteau citi si visele, o indeletnicire care a ramas si in zilele noastre si care se asociaza taseografiei din mai multe puncte de vedere.

Ghicitul in cafea este facut de obicei de femeile batrane, care au experienta in aceasta arta, fiind interesant pentru oameni care apartin tuturor mediilor sociale. Se spune ca in cafea sta soarta adevarata a omului, fie ca vorbim despre temperament, sentimente, caracteristici innascute sau boli care vor veni.

Prepararea cafelei

Ghicitul in cafea necesita materia prima evidenta care este cafeaua, iar aceasta trebuie preparata in anumite moduri pentru a asigura o sansa mai mare de aparitie a simbolurilor in zat. Pentru a prepara cafea potrivita ghicitului este nevoie de un ibric, pentru ca lichidul energizant din cafetiere nu are zat si deci nu va functiona. Cafeaua turceasca este cea mai comuna metoda de preparare folosita in acest fel de divinatie.

Pentru a ghici bine in cafea, aceasta trebuie pregatita cu mai mult lichid decat de obicei. O ceasca este umpluta cu apa si turnata intr-un ibric, apoi se adauga doua linguri sau cuburi de zahar si doua sau trei lingurite de cafea in functie de cat de mare este ceasca din care se bea. Este preferabil ca fierberea cafelei pentru ghicit sa se faca la flacara mica.

Ghicitul in ibric

Chiar si actiunea fierberii cafelei poate detine secrete ale viitorului oamenilor. Ghicitul in cafea poate fi realizat si in timp ce aceasta fierbe, daca persoana careia i se ghiceste se gandeste la lucrul care o intereseaza cel mai mult. Astfel, in timpul fierberii, in ibric se formeaza tot felul de imagini si figuri care se pot distinge si care au diferite semnificatii:

Cand in caimacul cafelei in fierbere se poate vedea un cap de caine, acesta simbolizeaza un dusman extreme de puternic

Un deal in caimac semnifica o promovare sau atingerea unei inaltimi financiare sau chiar o schimbare pozitiva majora din punct de vedere moral.

Cand in cafeaua care fierbe se arata un corp de om culcat, aceasta este un semn de boala in viitor

Groapa devine un simbol al decaderii iar daca este inconjurata de puncte mai mici, aceasta devine un simbol al pierderilor financiare pe care le puteti suferi in viitor.

Albinele au reprezentari putin diferite pentru ca daca doar una se vede in cafeaua care fierbe aceasta aduce boala, in timp ce mai multe albine devin un simbol de bogatie si belsug.

Ce facem dupa ce este gata cafeaua ?

Dupa ce faceaua este facuta, ea trebuie turnata in ceasca si mai apoi bauta incet de persoana care vrea sa I se citeasca in cafea. In timp ce bea cafeaua, persoana trebuie sa se gandeasca la lucrul pe care vrea sa il afle cel mai mult pentru a atrage energiile aferente in ceasca. Dupa ce a terminat de baut cafeaua, persoana careia I se citeste lasa zatul si cativa stropi de cafea pe fund, invarte putin ceasca pentru ca zatul sa se depuna pe peretii cestii si o pune cu susul in jos in farfurioara. Se lasa pentru cinci minute cu susul in jos pentru ca zatul sa se usuce si sa nu cada de pe peretii cestii.

Apoi se ia ceasca si se citesc figurile care s-au format in zat. Farfurioara cu ceasca se invart putin in palma inainte de a incepe citirea pentru a se ghici formele create de zat. Persoana care bea cafeaua nu ar trebui sa isi ghiceasca singura.

Majoritatea citirilor in cafea necesita intoarcerea canii in cescuta cu susul in jos. In traditia turca de citire a viitorului in cafea, ceasca este impartita in jumatati orizontale, iar partea de pe jumatatea de sus, spre marginea cesti reprezinta viitorul in timp ce partea de jos a canii face referire la trecut. Cana poate fi impartita si in jumatati verticale, pentru a determina raspunsuri de da sau nu si rezultatul anumitor evenimente. Simbolurile din partea stanga pot fi negative in timp ce cele citite in partea dreapta a cestii reprezinta rezultate pozitive.

Alti cititori in cafea considera ca in ceasca se gasesc detalii legate de trecut, iar evenimentele viitoare nu pot fi prezise mai departe de 40 de zile. Chiar si farfuria poate deveni material de ghicit, devenind o reprezentare a pozitivitatii sau negativitatii. Daca ceasca este lipita de farfurioara, aceasta prezinta un raspuns negativ al unei intrebari.

Citește și:  Interpretare diferite semne ce apar la ghicitul in cafea

O alta metoda de ghicit in cafea romaneasca cere ca sedimentele din ceasca sa fie amestecate pana cand acopera toti peretii cestii. In alte traditii se doreste intoarcerea toartei cesti de cafea spre cel caruia I se citeste.

Dupa citire, persoana careia I se citeste trebuie sa isi deschida inima. Acest lucru se face prin punerea degetului mare pe fundul cestii si invartirea acestuia in sensul acelor de ceasornic. Urma ramasa va reprezenta sentimentele si starea psihica a persoanei careia I se citeste.

O alta metoda de ghicit in cafea porneste de la bautul cafelei intr-un mediu linistit in care persoana careia I se citeste bea din aceeasi parte a canii. Dupa ultima sorbitura, persoana isi pune o dorinta, dupa care pune farfurioara peste ceasca si o ermetizeaza. Cana este ridicata la nivelul pieptului si se invarte de trei ori in mod orizontal in sensul acelor de ceasornic pentru ca zatul sa se miste.

Cana este intoarsa cu susul in jos printr-o miscare rapida si se lasa asa pentru cateva minute pentru a se usca. In acest timp, zatul se va misca in cana si se va prelinge spre farfurioara, facand diferite simboluri. Si culoarea zatului poate fi interpretata, o culoare mai deschsia simbolizand indeplinirea dorintei puse la inceputul procesului de ghicire, in timp ce zatul de culoare mai inchisa reprezinta lipsa indeplinirii dorintei respective.

Ghicitul in cafea dupa zonele cestii

Ghicitul in cafea prezinta diferite intelesuri diferite in functie de pozitia zatului in ceasca. Astfel, imaginile formate pe fundul cestii vor avea o interpretare diferita fata de cele de pe peretii cestii.

Imaginile de pe peretii cestii

Partea dintre toarta cestii aduce cu sine vesti privitoare la lucruri care se vor intampla in casa si care s-au petrecut deja in sanul familiei. Restul peretilor cestii reprezinta evenimente care se vor petrece si care nu au legatura cu casa, ci mai degraba cu exteriorul. Toate imaginile care nu se afla in dreptul toartei cestii vor avea legatura si cu familia si prietenii apropiati ai persoanei careia I se citeste.

O dunga alba pe peretii cestii reprezinta un drum, iar daca acesta porneste de la toarta cestii, drumurile respective vor avea loc in viitor si vor fi mai mari sau mai mici. Liniile albe mai mici sunt drumuri care vor avea loc in oras, iar liniile mai mari reprezinta calatorii de anvergura spre locuri mai indepartate. Liniile formate din zat, care sunt mai intunecate, reprezinta drumuri anevoioase, in cadrul carora se vor intampina necazuri.

Se intampla cateodata ca la marginea acestor drumuri de pe partile laterale ale cestii sa existe pomi, care devin un simbol al unui drum inceput cu greutati care va avea insa un sfarsit fericit, pentru ca pomii reprezinta un simbol al bogatiilor si bucuriei.

In general, aceste semne din zatul cafelei sunt foarte mici si necesita o extrema atentie pentru a fi deslusite.

Semne de pe fundul cestii

Partea de jos a cestii este de obicei cea mai plina de simboluri pentru ca va avea si o cantitate mai mare de zat. Iata cateva exemple despre cum puteti interpreta semnele care apar pe fundul cestii.

Cand fundul cestii nu este nici plin de zat nici prea curat, prezentand o culoare fumurie, resprezinta o stare sufleteasca echilibrata a celui caruia I se citeste

Cand pe fundul cestii se poate observa un inel alb chiar la incheietura acesteia, aceasta devine un simbol al schimbarii. Cand citirea in cafea se face unei persoane tinere, acest inel poate deveni un simbol al unei viitoare logodne. Daca semnul nu este intreg, inchis, si are crapaturi, acesta devine un semn al mutarii din propria casa intr-o noua locuinta, un nou oras sau chiar o noua tara. Daca acest lucru nu este deja cunoscut, atunci inelul incomplet poate reprezenta o schimbare la serviciu.

Se poate si ca pe fundul cestii sa se gaseasca semnul unui soare sau al unei raze inconjurate de un nor sau mai multi nori negri, ceea ce inseamna ca persoana careia I se citeste trece printr-o perioada favorabila sufleteste, insa ca va intampina necazuri in viitorul apropiat.

Langa norul format se poate forma si silueta unei persoane, fie ea femeie sau barbat. Daca silueta seamana cu un barbat, cand este formata din zat este vorba despre un barbat brunet iar cand este formata in jurul zatului va reprezenta un barbat blond. In cazul in care silueta este o femeie, cea in alb este blonda iar cea in negru este bruneta. Daca silueta este inalta va reprezenta o persoana inalta iar daca silueta este mica va reprezenta o persoana de statura mica.

In zatul de pe fundul cestii poate aparea si silueta unui copil sau a unui batran sau fetele unor batrani.

O pasare care apare pe fundul cestii reprezinta o veste ce va reprezenta o veste buna daca este alba aproape de raza de soare sau o veste rea cand pasarea este neagra langa raza de soare sau alba langa norii negri.

Vezi sute de forme, semne si simboluri interpretate :

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.