Secretele planetei Uranus – interpretare astrologica

0
459
Secretele planetei Uranus - interpretare astrologica

Uranus este printre primele planete descoperite in ultimele trei secole, devenind totodata si reprezentantul unui nou curent in cadrul cunoasterii umane, iar interpretarea sa astrologica a fost pornita in perioada Iluminismului. Uranus a fost perceputa ca un simbol ce exprima libertatea inca de la inceput, mai ales pentru faptul ca a fost descoperita odata cu obtinerea independentei Statelor Unite ale Americii, desi interpretarea astrologica a acestei planete a fost foarte mult imbogatita cu timpul.

In prezent, Uranus reprezinta in sensul larg al cuvantului, la nivelul intelectului, al psihologiei, tot ceea ce pot insemna manifestarile originale, independente, rebele, libertine, nonconformiste, neprevazute, astfel incat la nivel social ea reprezinta unirea si miscarile puse in favoarea independentei, identificandu-se cu revolutiile sociale, cu electricitatea, cu revolutiile de natura tehnologica. In toate acestea putem spune ca Uranus devine asocierea din punct de vedere al interpretarii astrologice a oricarei miscari neconventionale, excentrice, fie ca e legata de tehnologie, de cel mai inalt nivel, fie ca e legata de societate, de miscari in masa.

Uranus - interpretare astrologica

In acest sens putem aminti si de asocierea planetei cu aparitia automobilelor si a aviatiei de la inceputul secolului XX, mai ales daca tinem seama de faptul ca Uranus in sine este o planeta greoaie si se revarsa asupra unei intregi generatii, venind cu o tehnica noua, nestiuta, abia conceputa la acea perioada, desi in prezent este mult mai des asociata cu tot ceea ce tine de informatica.

Tot planeta Uranus este si cea care ii reprezinta pe cei pasionati de astrologie, in general pe cei pasionati de stiintele pline de ocultism, grele, care nu stau la intelegerea oricui. Uranus este cunoscuta ca fiind o planeta ce sta sapte ani intr-un semn zodiacal, astfel incat ea reprezinta, defineste chiar o intreaga generatie, tocmai prin modul prin care aceasta isi manifesta spiritul plin de inovatii, independenta, caracterul revolutionar. Domiciliul acestei planete este in Varsator, avand in vedere ca initial in acest semn zodiacal patrona la inceput Saturn, o planeta la fel de inceata, insa care simboliza traditia.

Astfel Uranus in semnul Varsatorului simbolizeaza faptul ca omenirea trebuie sa mearga mai departe insa prin evolutie tehnologica, prin revolutii informationale la nivelul uman in epoca consacrata modernismului. Chiar zodia Varsator este un semn uman, un semn fix, in contradictie cu aceasta evolutie continua, insa un semn al cunoasterii, semn de aer, ce poate lua orice forma, iar faptul ca este patronat de Uranus, inseamna ca progresul umanitatii trebuie sa aiba loc prin cai totalmente noi, rebele, revolutionare, prin felul lor de a fi, de a se implementa pe piata larga, luand locul traditiilor si prejudecatilor prezente.

Citește și:  Astrologie kabbalistica

Chiar si pentru fiecare om in parte Uranus este planeta care accentueaza individualitatea si ii face pe oameni sa nu mai gandeasca la comun, tinand totusi cont si de interesele societatii ca parte evolutiva. Din acest motiv putem accentua si faptul ca Uranus este planeta care da nastere celor mai multi ganditori plini de altruism, care vor binele omenirii, desi adesea acestia pot deveni dictatori, ce au la baza teorii inovatoare mult prea socialiste si agresive.

Ca interpretare astrologica a acestei planete mai putem completa si cu faptul ca Uranus (planeta trans – saturniana de altfel) are doua semne zodiacale care se afla in Exaltare, acestea fiind: zodia Gemeni, zodie de semn masculin, de aer, zodia Scorpion, de semn feminin, de apa. Inainte de toate, trebuie sa precizam faptul ca Uranus ca planeta ce reprezinta intelectul de tip superior, inteligenta plina de creatie, este un fel de octava situata cu o treapta mai sus fata de Mercur, aceasta fiind planeta inteligentei comune, a ratiunii.

Cand este in Gemeni, planeta Uranus duce vibratia lui Mercur pana la pragul de genialitate, iar nativii vor avea manifestari in cadrul literaturii, a telecomunicatiilor, avand efecte si la nivelul electric si superior nervos. Cand se afla in Scorpion, de asemenea intr-o stare de exaltare se produce o colaborare profunda ce are loc cu vibratia profunda a lui Pluton si cu puterea pe care Marte o emana in mod subtil, nascand astfel o intreaga atractie pentru ocultism, pentru abilitatea de a reusi sa treaca peste prejudecati, de a depasi limitele cunoasterii omenirii.

Uranus

Nu trebuie sa uitam ca Uranus este planeta care se reprezinta prin culoarea mov, aceasta prin excelenta fiind asociata cu misticismul, metalul planetei este uraniul, desigur, iar piatra pretioasa reprezentativa este ametistul, opalul, casa pe care o guverneaza pe cer fiind cea de-a XI-a, deci casa Prieteniei si a Idealurilor.

Simbolul acestei planete are la baza cercul, deci infinitul, iar deasupra este crucea materiei, care reprezinta pe de o parte linia verticala, deci cea a destinului si pe de alta parte linia orizontala deci cea care simbolizeaza intelectul abstract.

Astfel Uranus devine si simbolul neprevazutului, al suspiciunii, al libertatii, al prieteniei, caracterizand si extravaganta, bizarul, inventivitatea, stiinta, tehnologia, talentele deosebite, metafizica, viitorul, alaturi de gandirea progresista, de intelectul superior. Uranus il poate face insa pe om, din pacate, indragostit de bravura, de tot ceea ce inseamna recordurile, motiv pentru care un individ superficial va fi mereu nervos si ineficient, avand tendinte catre idealism, spirit revoltat, insa mult egoism si mici puteri de a reusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.