Astrologia: mit sau realitate?

0
139
Astrologia mit sau realitate

Asadar, astrologia este un mit sau realitate? Credibilitatea acestei stiinte, ce pe baza studiului miscarii astrilor ceresti realizeaza previziuni asupra viitorului, a starnit inca de la aparitia sa controversa privind autenticitatea informatiilor prezise. Pana a stabili, sau cel putin a incerca sa se ajunga la un compromis, este absolut necesara o scurta trece prin istoria acestei stiinte.

Astfel, fenomenul intitulat “astrologie” a aparut pe buzele omenirii inca de pe vremea mayasilor si a incasilor, care au atribuit planetelor precum Venus, Mercur, Marte, calitati si forte distincte, ce aveau puterea de a influenta evenimente din viata lor. Dupa ce aceasta stiinta, astrologia, a fost implementata in constiinta omenirii, studiul sau, pe parcursul secolelor, a reusit sa o dezvolte, sa ii faca perceptibile intelesurile pentru majoritatea populatiei, raspandindu-si principiile pe intregul glob.

Astrologia

Previziunile astrologice pot fi privite atat ca un mit, cat si ca o realitate. In acest sens, astrologia poate fi privita ca o realitate in momentul in care descrie caracteristicile generale ale persoanelor in functie de zodia sub semnul careia s-au nascut. Astfel, probabil ca deseori vi s-a intamplat sa–i spuneti cuiva pe care abia l-ati/ati cunoscut/o:“Nu cumva esti in zodia…?”, numai regasindu-i anumite reactii comportamentale cu care sunteti familiari. Si ramaneti surprinsi cand vi se confirma suspiciunea, ceea ce va intareste credinta in faptul ca astrologia este realitate, din acest punct de vedere.

Spre exemplificare, cu siguranta ati observat energia debordanta a berbecilor, seriozitatea si calmul taurilor, simtul umorului si dorinta de a fi in centrul atentiei in orice context al gemenilor, caldura si devotamentul racilor pentru cei dragi, in special pentru membrii familiei, orgoliul nemasurat si bunadispozitia ce o imprastie in jur leii, meticulozitatea fecioarelor, sarcasmul si inteligenta balantelor, aciditatea comentariilor unui scorpion, spiritul aventurier al sagetatorilor, raceala si aparenta detasare a capricornilor, independenta unui varsator, si de asemenea, sensibilitatea accentuata a pestilor.

Desigur, pe langa acestea sunt si alte caracteristici relevante, si de asemenea, trasaturi de personalitate care depind de alti factori, precum educatia, mediul in care traiesc, anturajul, etc. Insa aceste descrieri generale ale trasaturilor definitorii ale fiecarei zodii in parte confirma ideea conform careia astrologia este o realitate. In plus, acestor, trasaturi relevante li se adauga si ascendentul pe fiecare persoana il poseda, calculate in functie de data si ora la care s-a nascut, ascendent ce poate avea o influenta semnificativa asupra reactiilor comportamentale ale cuiva.

Citește și:  Secretele planetei Pluto - interpretare astrologica

Pe de alta parte, astrologia poate fi privita ca un mit, in momentul in care particularizeaza toate aceste aspecte si fenomene astrologice, prin intermediul carora realizeaza previziuni zilnice, saptamanale, lunare, sau chiar anuale. Este imposibil ca, spre exemplu, toate persoanele din zodia capricornului sa aiba castiguri substantiale in luna octombrie, sa presupunem.

Desi in momentul prezicerii viitorului, astrologia nu garanteaza veridicitatea evenimentelor pe care le descriu, lasand loc unei anumite marje de eroare, ce poate fi usor observat prin lipsa detaliilor, totusi, continua sa se bazeze pe aceste preziceri si reuseste sa dezvolte in oameni credinta conform careia evenimentele din viata lor sunt determinate de pozitia planetelor, sau de anumite fenomene astrale.

Astrologia realitate

In aceeasi ordine de idei, faptul ca astrologia este privita ca pe o realitate de catre anumite persoane, atunci cand poate ar trebui sa o trateze ca pe un mit, se datoreaza si necesitatii fiecaruia dintre noi de a crede in ceva mai presus de propriile noastre forte, de a disipa responsabilitatea si de a atribui cauze externe unor evenimente din viata noastra. Desi exista dreptul la liberul arbitru, acesta poate fi deseori o povara covarsitoare, si in acest caz, astrologia ca realitate ajuta la o detensionare, cel purin de moment, la o crestere a stimei de sine a celor care cred in prezicerile sale.

Mit sau realitate, astrologia este o ideologie necesara in viata tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.