Interpretare vis în care apare dragon

3
12579
Interpretare vis in care apare dragon

Atunci când visezi un dragon înseamnă că vei avea parte de bogăție, atât materială cât și spirituală, dragonul fiind în general un simbol al înțelepciunii și al unei stări de bine.

Se mai spune că dacă în vis te întâlnești cu un dragon înseamnă că vei avea parte de bogății și de întâlniri cu persoane care au un rang înalt și care te vor ajuta foarte mult. Dragonul poate desigur să reprezinte și cinstirea, bogăția interioară a unei persoane, suma calităților sale, dar și o stare financiară destul de bună.

Unii tălmăcitori de vise sunt de părere că după visul în care ne apare Dumnezeu, acesta este unul dintre cele mai pozitive care prevestesc numai lucruri bune în viața unei persoane.

dragon

Însă, din punct de vedere psihologic, dragonul din vis mai poate reprezenta și faptul că nu îți asculți deloc rațiunea, nu te folosești de ea, ești impulsiv, te lași dus de ceea ce simți, pasiunile pentru tine primesc prioritate, iar din acest motiv e posibil să pierzi multe și să fii afectat în cele din urmă de propriile acțiuni. Tocmai din acest motiv ar trebui să înveți să îți înfrânezi propriile trăiri și să gândești puțin mai mult înainte de a acționa.

Însă dragonii din vis aduc și o stare mentală bună în viața reală, mult noroc de lungă durată și în același timp sugerează și faptul că trebuie să îți canalizezi toată energia în direcții bune, mai ales ținând seama de faptul că atunci când este nervos, dragonul scuipă foc pe nări. Așa că ai face bine să îți aduni toate forțele ca să câștigi lupta cu viața și să ajungi să realizezi ceea ce ți-ai propus, totul cu mult curaj și fără teamă.

Unii tălmăcitori de vise, cât și unii psihanalisti, sunt de părere că atunci când visezi un dragon, acesta reprezintă de fapt nu doar aspecte negative, ci și puterea persoanei care visează de a face multe lucruri urâte și nepotrivite, fiind o persoană sumbră. Freud era de părere că acest dragon reprezintă de fapt unul dintre părinți sau poate chiar ambii, dacă visezi un dragon cu două capete, care te înspăimântă în realitate, te ține închis în casă, îți dă mereu ordine, impunându-ți ce să faci.

Tot aici mai putem realiza și faptul că dragonul este un personaj de basm, de poveste, mai ales în basmele populare românești el era cel care păzea un loc interzis pentru ceilalți, poate o comoară sau o ființă fermecată care nu trebuia văzută sau nu trebuia să intre în contact cu oamenii.

Astfel, ne putem raporta la faptul că atunci când vrem să obținem ceva măreț, trebuie să ne chinuim foarte mult, să luptăm cu toate forțele noastre și să învingem chiar și cei mai aprigi dușmani, aducând în discuție și faptul că cei ce doresc ceva cu adevărat trebuie să o facă din iubire, cu multă dreptate și onestitate.

Dragonul, însă, pe lângă o fire malefică, o influență sumbră, arată și o latură justițiară a omului, o latură care, indiferent de ce, trebuie să apere sau să adopte, ori este obligat să o adopte, își duce misiunea până la final. În cazul viselor despre comoara apărată de dragon, poate să reprezinte tocmai bunătatea celui care o visează, latura negativă fiind mereu cea care iese în față, exact ca și când cel puternic l-ar apăra pe cel slab.

Pe de altă parte, simbolurile europene ale dragonului din vis sunt comune cu cele ale balaurului, capătând numai interpretări negative, însă el, văzut strict ca și paznicul sumbru, de neclintit, având și o influență cerească, pazitorul comorilor și al încăperilor tainice. Astfel că atunci când îl visăm, balaurul/dragonul ne dă în viața reală o stare de agitație, de confuzie, ne pune unele întrebări referitoare la probleme din viața de zi cu zi.

Citește și:  Interpretare vis în care apare o broască

Unii tălmăcitori de vise spun că atunci când visul în care apare un dragon se repetă, el reprezintă o adevărată problemă de natură psihică, motiv pentru care va trebui să cereți ajutorul unui specialist. În cazul în care visați asemenea unei predicții, dragonul prevestește o stare spirituală foarte bună, un intelect de invidiat.

Astfel că, din punct de vedere psihologic, visul în care apare un dragon poate să reprezinte viața, energia umană, însă în China, cât și în cultura europeană, el este asociat ca fiind o energie negativă. El pune în valoare și conjuncturile diferite dintre planurile financiare și cele sufletești.

Astfel că, în cazul în care visați că stați în fața unui dragon, acesta vă avertizează asupra faptului că trebuie să treceți peste orice dacă vreți să reușiți în viață, iar astfel veți fi onorat și celebru. O astfel de creatură în vis vă mai arată și faptul că în viața reală veți fi ajutat, poate chiar influențat de unele persoane care au o putere uimitoare în societate, însă în același timp, vă poate reprezenta și frica de a nu pierde ceva important din propria viață, poate chiar o persoană dragă, izolată fiind de o circumstanță nefavorabilă.

dragoni

Atunci când visezi un om străin care câștigă în lupta cu un balaur înseamnă că de fapt partea masculină din tine va fi cea mereu învingătoare asupra părții feminine, trebuie să înveți să te controlezi însă și să te folosești de ambele atunci când ai nevoie.

Dacă visezi că ucizi un dragon înseamnă că vei reuși să ieși dintr-o problemă, iar dacă acesta te urmărește înseamnă că în realitate vei avea parte de un necaz pe care îl poți rezolva însă numai singur, bazându-te pe forța proprie.

Atunci când visezi că te mănâncă un balaur înseamnă că în realitate ți-e frică de o femeie, poate fi vorba de mama ta ori de nevastă sau în orice caz o femeie influentă din viața ta, care are un rol important pentru tine, motiv pentru care nici nu poți să o înfrunți în față.

Dacă visezi că mănânci carne de balaur înseamnă că în realitate vei avea parte de o serie de șanse de la persoane sus puse, te vor ajuta. În acest context poate să intervină consensul de favor, pila, poate că cineva îți pune o vorbă bună la locul de muncă sau te ajută să intri undeva.

Dragonii au fost întotdeauna simboluri puternice în mitologie și cultură. Ei pot reprezenta puterea, dominanța sau chiar frica de necunoscut. În unele culturi, dragonul este văzut ca un protector, în timp ce în altele, ca un distrugător. Totuși, în vise, dragonii pot fi și simboluri ale luptei interioare, ale provocărilor pe care le înfruntăm sau ale aspirațiilor noastre cele mai înalte.

Este fascinant cum, deși dragonul este un simbol universal, interpretările pot varia în funcție de contextul visului și de emoțiile asociate cu el. Dacă ești curios să afli mai multe despre creaturi similare din vise, te-ar putea interesa și interpretarea visului în care apare un balaur, o creatură legendară cu semnificații proprii.

3 COMENTARII

  1. Am visat spre ziua ca eram intr-o casa foarte mare alba si in camera mea erau pe tavan foarte multi dragoni stralucitori si la distanta perfecta unul de altu. Parca cineva a intrat pe use iar toti dragonii de pe tavan s-au asezat pe capul meu dar fara sa-mi fie frica sau sa le simt greutatea. Am rugat pe aceea persoana sa-mi faca o poza cu ei in capul meu dar cind s-a auzit aparatul click toti s-au dus inapoi pe tava, apoi m-am trezit. Ce poate fi ca acest vis a fost foarte real.

  2. Am visat ca era o lupta iar dragonii erău în stana de piatra iar apoi când a venit cineva și a pus o licoare peste el partea de piatra a cazut și din ea a ieșit un dragon mare și negru dar o femeie a venit cu dragonul ei alb la fel de mare și frumosa și aceștia doi sau luptat iar dragonul negru a fost transformat din nou în stana de piatra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.