Interpretare vis in care apare dragon

3
389
Dragpn Sursa: mackenziesdragonsnest.wordpress.com

Interpretarea viselor in care apare un dragon. Atunci cand visezi un dragon inseamna ca vei avea parte de bogatie, atat materiala cat si spirituala, dragonul fiind in general un simbol al intelepciunii si al unei stari de bine. Se mai spune ca daca in vis te intalnesti cu un dragon inseamna ca vei avea parte de bogatii si de intalniri cu persoane care au un rang inalt si care te vor ajuta foarte tare. Dragonul poate desigur sa reprezinte si cinstea, bogatia interioara a unei persoane, suma calitatilor sale, insa si o stare financiara destul de buna. Unii talmacitori de vise sunt de parere ca dupa visul in care ne apare Dumnezeu, acesta este unul dintre cele mai pozitive care prevestesc numai lucruri bune in viata unei persoane.

Dragpn Sursa: mackenziesdragonsnest.wordpress.com
Dragpn
Sursa: mackenziesdragonsnest.wordpress.com

Insa, din punct de vedere psihologic, dragonul din vis mai poate reprezenta si faptul ca nu iti asculti deloc ratiunea, nu te folosesti de ea, esti impulsiv, te lasi dus de ceea ce simti, pasiunile pentru tine primeaza, iar din acest motiv e posibil sa pierzi multe si sa fii afectat in cele din urma de propriile actiuni. Tocmai din acest motiv ar trebui sa inveti sa iti infranezi propriile trairi si sa gandesti putin mai mult inainte de actiona. Insa dragonii din vis aduc si o stare mentala buna in viata reala, mult noroc de lunga durata si in acelasi timp sugereaza si faptul ca trebuie sa iti canalizezi toata energia in directiile bune, mai ales tinand seama de faptul ca atunci cand este nervos, dragonul scuipa foc e nari. Asa ca ai face bine sa iti aduni toate fortele ca sa castigi lupta cu viata si sa ajungi sa realizezi ceea ce ti-ai propus, totul cu mult curaj si fara teama.

Unii talmacitori de vise cat si unii psihanalisti sunt de parere ca atunci cand visezi un dragon acesta reprezita de fapt nu mai aspecte negative, cat si puterea persoanei care viseaza de a face multe lucruri urate si nepotrivite, fiind o persoana sumbra. Freud era de parere ca acest dragon reprezinta de fapt unul dintre parinti sau poate chiar amandoi odata, daca visezi un drago cu doua capete, care te inspaimanta in realitate, te tinea inchis in casa, iti dadea mereu ordine, impunandu-ti ce sa faci.

Tot aici mai putem realiza si faptul ca dragonul este un personaj de basm, de poveste, mai ales in basmele populare romanesti el era cel care pazea un loc interzis pentru ceilati, poate o comoara sau o fiinta fermecata care nu trebuia vazuta sau nu trebuia sa ia contact uman. Astfel ne putem raporta la faptul ca atunci cand vrem sa obtinem ceva maret trebuie sa ne chinuim foarte mult, sa luptam cu toate fortele noastre si sa invingem pana si cei mai aprigi dusmani, aducand desigur in discutie si faptul ca cei ce vor ceva cu adevarat trebuie sa o faca din iubire, cu multa dreptate si onestitate. Dragoul insa, pe langa o fire malefica, o influenta sumbra, arata si o latura justitiara a omului, o latura care indiferent de ce trebuie sa apere sau de caracterul pe care il adopta, ori este obligat sa il adopte, isi duce misiunea pana la final. In cazul viselor comoara aparata de dragon, poate sa reprezinte tocmai bunatatea celui care o viseaza, latura negativa fiind mereu cea care iese in fata, exact ca si cand cel puternic l-ar apara pe cel slab.

Pe de alta parte simbolurile europene ale dragonului din vis sunt comune cu cele ale balaurului, capatand numai interpretari negative, insa el vazut strict ca si paznicul sumbru, de neclintit, avand si o influenta celesta, pazitorul comorilor si al incaperilor tainice. Astfel ca atunci cand il visam, balaurul/dragonul, ne da in viata reala o stare de agitatie, de confuzie, ne ridica unele intrebari referitoare la probleme din viata de zi cu zi. Unii talmacitori de vise spun ca atunci cand viseul in care apare un dragon se repeta el reprezinta o adevarata problema de natura psihica, motiv pentru care va trebui sa cereti ajutorul unui specialist. In cazul in care visati asemeni unei predictii, dragonul prevesteste o stare spirituala foarte buna, un intelect de invidiat.

Astfel ca din punct de vedere psihologic, visul in care apare un dragon poate sa reprezinte viata, energia umana, insa in China cat si in cultura europeana el este esociat ca fiind o energie negativa. El pune in valoare si conjuncturile diferite dintre planurile financiare si cele sufletesti. Astfel ca in cazul in care visezi ca stai in fata unui dragon, acesta te avertizeaza asupra faptului ca trebuie sa treci peste orice daca vrei sa reusesti in viata, iar astfel vei fi onorat si celebru. O astfel de creatura in vis iti mai arata si faptul ca in viata reala vei fi ajutat, poate chiar influentat de unele persoane care o putere uimitoare in societate, insa in acelasi timp mi poate reprezenta si frica de a nu pierde ceva important din propria viata, poate chiar o persoana draga izolata fiind de o circumstanta nefavorabila. Atunci cand visezi un om strain care castiga in lupta cu un balaur inseamna ca de fapt partea masculina din tine va fi cea mereu invingatoare asupra partii feminine, trebuie sa inveti sa te controlezi insa, si sa te folosesti de ambele atunci cand ai nevoie.

Daca visezi ca ucizi un dragon inseamna ca vei reusi sa iesi dintr-o problema, iar daca acesta te urmareste inseamna ca in realitate vei avea parte de un necaz pe care il poti rezolva insa numai singur, bazandu-te pe forta proprie. Atunci cand visezi ca te mananca un balaur inseamna ca in realitate ti-e frica de o femeie, poate fi vorba de mama ta ori de nevasta sau in orice caz o femeie influenta din viata ta, care are un rol important pentru tine, motiv pentru care nici nu poti sa o infrunti in fata. Daca visezi ca mananci carne de balaur inseamna ca in realitate vei avea parte de o serie de sanse de la persoane sus puse, te vor ajuta. In acest context poate sa intervina concentul de favor, pila, poate ca cineva iti pune o vorba buna la locul de munca sau te ajuta sa intri undeva.

3 COMENTARII

  1. Am visat spre ziua ca eram intr-o casa foarte mare alba si in camera mea erau pe tavan foarte multi dragoni stralucitori si la distanta perfecta unul de altu. Parca cineva a intrat pe use iar toti dragonii de pe tavan s-au asezat pe capul meu dar fara sa-mi fie frica sau sa le simt greutatea. Am rugat pe aceea persoana sa-mi faca o poza cu ei in capul meu dar cind s-a auzit aparatul click toti s-au dus inapoi pe tava, apoi m-am trezit. Ce poate fi ca acest vis a fost foarte real.

  2. Am visat ca era o lupta iar dragonii erău în stana de piatra iar apoi când a venit cineva și a pus o licoare peste el partea de piatra a cazut și din ea a ieșit un dragon mare și negru dar o femeie a venit cu dragonul ei alb la fel de mare și frumosa și aceștia doi sau luptat iar dragonul negru a fost transformat din nou în stana de piatra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here