Planetele, interpretare astrologica

0
348
Sursa: filosofiaimortal.blogspot.com

Cum putem inscrie personalitatile oamenilor in tipare care sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine atat pe noi cat si pe cei din jur cu ajutorul interpretarii astrologice? Astrologia vede genul uman ca pe rezultatul mai multor factori, cei ereditari si mediul in care acesta s-a dezvoltat si, cel mai important, rezultatul influentelor universului, in special, stadiul in care se afla Sistemul Solar in momentul nasterii noastre.

„Zodiac” este un cuvant grecesc care inseamna „circul animalelor”. Astrologii Antichitatii au observat ca Soarele isi schimba pozitia luna de luna, emanand o energie care pare sa afecteze viata pe Pamant. De aceea, ei au incercat sa asemene aceasta energie cu diferite animale, feluri de persoane, obiecte, pentru a-si aduce aminte de efectul Soarelui in anumite perioade, astfel dandu-se nastere interpretarii astrologice.

Planetele, interpretare astrologica

In afara de data nasterii, care ne arata semnul sub care ne-am nascut, la fel de important este si ascendentul, care se calculeaza in functie de ora la care am fost adusi pe lume. Ascendentul semnifica felul in care o persoana interactioneaza cu ceilalti, felul in care actioneaza in exterior. Semnificatia ascendentului se combina cu semnificatia zodiei de baza si cu toate celelalte caracteristici ale hartei natale.

Astfel, putem numi planetele – baza existentei noastre, forta activa care ne impinge spre a avea o anumita inclinatie sau de a lua o anumita decizie. Conturul personalitatii fiecaruia dintre noi se distinge datorita pozitiei pe care planetele o au in semnul nostru zodiacal, in raport cu alte planete sau in raport cu casele astrologice.

Interpretand rolul acestor jucatori (planetele) si al calitatilor lor (elementele, semnele si casele) si creand o sinteza, astrologia este capabila sa prezinte un portret detaliat al unei persoane, dar mai ales al potentialului acesteia, bazat pe semnificatia planetelor.

In continuare, sa rezumam interpretarea astrologica a planetelor:

Soarele ne dezvaluie miezul unei persoane, contiinta sa, conceptul central pe care se bazeaza dezvoltarea sa. De asemenea, ne arata vitalitatea si abilitatea cuiva de a se afirma, descrie tonul general care coloreaza restul actiunilor sale. Desi Soarele este in fapt un astru, in zodiac el ocupa acelasi loc ca celelalte planete, important fiind de fapt, in ce constelatie se afla Soarele in momentul nasterii persoanei respective. Semn echivalent – Leu.

Luna reprezinta emotiile si sentimentele noastre, receptivitatea, imaginatia si tonul de baza al emotivitatii unei persoane. Interpretarea astrologica a lunii include un sens al timpului si al ritmului, influentand adaptabilitatea noastra la schimbare, mobilitatea si versatilitatea noastra. Desi Luna este de fapt un satelit si nu o planeta in sine, in zodiac ea ocupa acelasi loc ca celelalte planete, important fiind de fapt, in ce constelatie se afla Luna in momentul nasterii persoanei respective. Semn echivalent – Rac.

Citește și:  Tipuri de astrologie

Mercur reprezinta gandirea, bunul simt, tot ceea ce este rational. Reprezinta cuvantul, atat scris cat si spus, ordinea, evaluarea, cantarirea, procesul invatarii si aptitudinile. Semne echivalente – Gemeni si Fecioara.

Venus armonizeaza, descrie capacitatea de a ne bucura de placerile vietii, simtul estetic, sociabilitatea, placerea in relatii si erotismul. Semne echivalente – Balanta si Taurul.

Marte reprezinta energia si forta unei persoane, curajul, determinarea, libertatea impulsurilor spontane. Descrie de asemenea si puterea de a incepe o actiune, directia inspre care cineva actioneaza, precum si agresiunea. Semn echivalent – Berbecul.

Jupiter – reprezinta cautarea intelesului individual si al scopului, optimismul, speranta si simtul justitiei. De asemenea, este in stransa legatura cu credinta, filosofia de baza a vietii, lupta pentru crestere si expansiune spirituala. Semn echivalent – Sagetator.

Saturn arata modul in care percepem realitatea, in care ne descoperim propriile limite. Reprezinta constiinta si convingerile morale, legile si regulile pe care ni le autoimpunem. De asemenea, ne dezvaluie lucruri despre puterea noastra de a indura si abilitatea de a ne concentra de a fi precauti, seriosi si reticenti. Semn echivalent – Capricorn.

Planete

Uranus pledeaza pentru intuitie, transmite inspiratie spontana si luminari launtrice. Incurajeaza deschiderea spre tot ce este nou, necunscut, neobisnuit. Se spune ca este caracteristic astrologiei, este contrarul a ceea ce consideram normal. Semn echivalent – Varsator.

Neptun simbolizeaza suprasenzorialitatea, deschide usile experientelor mistice si transcedentale. La acest nivel este greu sa discernem unde perceptia se transforma in deceptie, iluzie si aparante false, deci neptun este asociat cu toate acestea, cu drogurile si cu toate tipurile de pseudorealitate. Semn echivalent – Pesti. Pluto descrie felul in care ne descurcam cu puterea, personala si non-personala, cat putem suporta presiunea altora asupra noastra dar si felul in care o experimentam asupra noastra. Defineste felul in care cunoastem demonicul si magicul, puterea noastra regeneratoare si capacitatea de schimbare radicala si renastere. Interpretarea astrologica a lui Pluto reprezinta ciclul mortii si transformarii. Semn echivalent – Scorpion.

In afara de aceste „clasice” ale astrologiei a caror importanta este recunoscuta de toti practicantii acestei stiinte, unii astrologi considera semnificativa pozitia lui Chiron, sau chiar a asteroizilor enormi – Ceres, Pallas, Juno si Vesta, acestia fiind factori ai interpretarii astrologice de asemenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.