Triada Soare-Luna-Ascendent

0
369
Triada Soare-Luna-Ascendent

Soarele, Luna si Ascendentul reprezinta cele mai importante elemente ale unei astrograme, ele formand o triada. De aceea, in randurile care urmeaza, pasionatii de astrologie vor afla lucruri importante despre triada Soare-Luna-Ascendent. Inca din cele mai vechi timpuri cele mai importante elemente ale unui horoscop au fost Soarele si Luna insa, cu timpul, s-a demonstrat ca ascendentul este, de asemenea, unul dintre elementele de baza ale horoscopului, aceste trei elemente oferind asa-numita “personalitate de baza” unui individ. Interpretarea oricarei astrograme trebuie sa inceapa cu analizarea foarte atenta a acestor trei elemente, aspectele cele mai importante fiind: pozitia Soarelui intr-un anumit semn zodiacal, casa in care se afla Soarele, pozitia Lunii intr-un anumit semn zodiacal, casa in care se afla Luna si Ascendentul in care se afla semnul zodiacal.

Desi influenta acestor trei elemente pare a fi identica, functiile lor sunt foarte diferite. In cele mai multe dintre situatii, aceste trei elemente se imbina armonios, mai ales daca semnele zodiacale implicate sunt asemanatoare (semne de apa sau semne de foc, semne masculine sau semne feminine), insa exista si situatii in care triada nu este chiar atat de echilibrata si pot exista anumite probleme.

Triada Soare-Luna

Avand in vedere faptul ca exista 12 semne zodiacale si avem de-a face cu 3 elemente care isi pot exercita in moduri diferite influenta in fiecare dintre acestea, combinatii posibile sunt 1728. Daca functiile celor trei elemente sunt analizate separat, se poate observa ca indivizii care au acelasi ascendent, sau Soarele si Luna exercita o influenta aparte asupra lor, pot avea un comportament diferit.

Soarele reprezinta elementul a carui influenta se rasfrange cel mai puternic asupra sinelui, asupra dezvoltarii personale, asupra cresterii respectului de sine, Soarele oferind fiecarui individ, bineinteles in functie de pozitia sa in astrograma, o “definitie” precisa a identitatii persoanei in cauza. Intr-un cuvant, Soarele este responsabil pentru ceea ce suntem si pentru ceea ce suntem capabili sa facem.

De asemenea, Soarele este elementul reprezentativ pentru ceea ce inseamna masculin in astrologie, iar Luna este elementul reprezentativ pentru ceea ce inseamna feminin. Spre deosebire de Soare care ne arata cine suntem, Luna ne ajuta sa ne dezvoltam inca de la varsta la care nimeni nu este constient de propria persoana. Luna este elementul care imprima unui individ starea de confort si siguranta, facandu-l sa se simta cu adevarat protejat.

Citește și:  Astrologia orara

De asemenea, atat Soarele si Luna, cat si Ascendentul, vor imprima anumite caracteristici. Relatia dintre Luna si Ascendent este una foarte puternica deoarece ambele elemente influenteaza un anumit stadiu de dezvoltare al individului. Spre deosebire de Ascendent, care isi spune cuvantul in dezvoltarea mai avansata a individului, sau mai bine la o varsta mai inaintata, Soarele si Luna influenteaza dezvoltarea primara.

Daca Soarele si Luna sunt complementare, individul va fi mai putin vulnerabil si se va simti protejat. In cazul in care intre Soare si Luna nu exista aceasta complementaritate, Ascendentul are rolul de a adauga anumite aspecte. Am mentionat anterior ca Soarele este responsabil pentru conturarea sinelui. In momentul in care Soarele si Ascendentul se afla in deplina armonie, Ascendentul adauga un plus respectului si stimei de sine, iar in cazul in care intre aceste doua elemente exista un dezechilibru, persoana in cauza va intampina probleme in privinta imaginii de sine.

Soare-Luna-Ascendent

Daca Soarele si Luna se afla in armonie, aceste doua elemente se vor completa reciproc, personalitatea individului fiind una echilibrata, deoarece Luna va veni mereu in completarea Soarelui si invers. Pe de alta parte, daca aceste doua elemente nu se afla in armonie, va exista un puternic dezechilibru emotional. Daca analizarea perechilor de cate doua elemente pare simpla, analizarea triadei Soare-Luna-Ascendent este putin mai complicata.

Este important ca un astrolog care doreste sa interpreteze corect o astrograma sa priveasca acesta triada ca pe un grup foarte important care are caracteristici proprii, insa in acelasi timp este important sa priveasca atat caracteristicile individuale ale fiecarui element in parte. Este foarte important sa se observe legaturile armonioase precum si cele mai putin armonioase dintre aceste trei elemente.

Atunci cand Luna si Ascendentul se afla in armonie, insa Soarele ramane pe afara, dezvoltarea individuala poate deveni complicata. Pe de alta parte, daca Soarele si Ascendentul se afla in armonie, iar Luna nu se afla in dezechilibru, in privinta dezvoltarii personalitatii nu vor exista probleme insa acestea nu vor intarzia sa apara in privinta dezvoltarii din punct de vedere emotional. Asadar, triada Soare – Luna – Ascendent reprezinta cel mai important pas pentru interpretarea corecta a oricarei astrograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.