Triada Soare-Lună-Ascendent

0
1495
Triada Soare-Luna-Ascendent

Soarele, Luna și Ascendentul reprezintă cele mai importante elemente ale unei astrograme, ele formând o triadă. De aceea, în rândurile care urmează, pasionații de astrologie vor afla lucruri importante despre triada Soare-Luna-Ascendent.

Triada Soare-Lună-Ascendent oferă o perspectivă tridimensională asupra personalității unei persoane în astrologie. În timp ce Soarele reprezintă esența noastră și modul în care ne exprimăm în lume, Luna reflectă emoțiile, instinctele și răspunsurile noastre interioare.

Ascendentul, pe de altă parte, reprezintă masca pe care o purtăm, modul în care suntem percepuți de lume și prima impresie pe care o facem. Împreună, aceste trei elemente formează baza auto-cunoașterii în astrologie, ajutându-ne să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți.

Încă din cele mai vechi timpuri, cele mai importante elemente ale unui horoscop au fost Soarele și Luna, însă, cu timpul, s-a demonstrat că ascendentul este, de asemenea, unul dintre elementele de bază ale horoscopului, aceste trei elemente oferind așa-numita „personalitate de bază” a unui individ.

Interpretarea oricărei astrograme trebuie să înceapă cu analizarea foarte atentă a acestor trei elemente, aspectele cele mai importante fiind: poziția Soarelui într-un anumit semn zodiacal, casa în care se află Soarele, poziția Lunii într-un anumit semn zodiacal, casa în care se află Luna și Ascendentul în care se află semnul zodiacal.

Deși influența acestor trei elemente pare a fi identică, funcțiile lor sunt foarte diferite. În cele mai multe dintre situații, aceste trei elemente se îmbină armonios, mai ales dacă semnele zodiacale implicate sunt asemănătoare (semne de apă sau semne de foc, semne masculine sau semne feminine), însă există și situații în care triada nu este chiar atât de echilibrată și pot exista anumite probleme.

Triada Soare-Luna

Având în vedere faptul că există 12 semne zodiacale și avem de-a face cu 3 elemente care își pot exercita în moduri diferite influența în fiecare dintre acestea, combinațiile posibile sunt 1728. Dacă funcțiile celor trei elemente sunt analizate separat, se poate observa că indivizii care au același ascendent sau Soarele și Luna exercită o influență aparte asupra lor și pot avea un comportament diferit.

Soarele reprezintă elementul a cărui influență se răsfrânge cel mai puternic asupra sinelui, asupra dezvoltării personale și asupra creșterii respectului de sine. Soarele oferă fiecărui individ, bineînțeles în funcție de poziția sa în astrogramă, o „definiție” precisă a identității persoanei în cauză. Într-un cuvânt, Soarele este responsabil pentru ceea ce suntem și pentru ceea ce suntem capabili să facem.

De asemenea, Soarele este elementul reprezentativ pentru ceea ce înseamnă masculin în astrologie, iar Luna este elementul reprezentativ pentru ceea ce înseamnă feminin. Spre deosebire de Soare, care ne arată cine suntem, Luna ne ajută să ne dezvoltăm încă de la vârsta la care nimeni nu este conștient de propria persoană. Luna este elementul care imprima unui individ starea de confort și siguranță, făcându-l să se simtă cu adevărat protejat.

Citește și:  Compatibilitățile zodiei Taur cu toate zodiile

De asemenea, atât Soarele și Luna, cât și Ascendentul, vor imprima anumite caracteristici. Relația dintre Luna și Ascendent este una foarte puternică, deoarece ambele elemente influențează un anumit stadiu de dezvoltare al individului. Spre deosebire de Ascendent, care își spune cuvântul în dezvoltarea mai avansată a individului, sau mai bine spus, la o vârstă mai înaintată, Soarele și Luna influențează dezvoltarea primară.

Dacă Soarele și Luna sunt complementare, individul va fi mai puțin vulnerabil și se va simți protejat. În cazul în care între Soare și Luna nu există această complementaritate, Ascendentul are rolul de a adăuga anumite aspecte. Am menționat anterior că Soarele este responsabil pentru conturarea sinelui.

În momentul în care Soarele și Ascendentul se află în deplină armonie, Ascendentul adaugă un plus respectului și stimei de sine, iar în cazul în care între aceste două elemente există un dezechilibru, persoana în cauză va întâmpina probleme în privința imaginii de sine.

Soare-Luna-Ascendent

Dacă Soarele și Luna se află în armonie, aceste două elemente se vor completa reciproc, personalitatea individului fiind una echilibrată, deoarece Luna va veni mereu în completarea Soarelui și invers. Pe de altă parte, dacă aceste două elemente nu se află în armonie, va exista un puternic dezechilibru emoțional. Dacă analizarea perechilor de câte două elemente pare simplă, analizarea triadei Soare-Luna-Ascendent este puțin mai complicată.

Este important ca un astrolog care dorește să interpreteze corect o astrogramă să privească această triadă ca pe un grup foarte important care are caracteristici proprii, însă în același timp este important să privească atât caracteristicile individuale ale fiecărui element în parte. Este foarte important să se observe legăturile armonioase precum și cele mai puțin armonioase dintre aceste trei elemente.

Atunci când Luna și Ascendentul se află în armonie, însă Soarele rămâne pe dinafară, dezvoltarea individuală poate deveni complicată. Pe de altă parte, dacă Soarele și Ascendentul se află în armonie, iar Luna nu se află în dezechilibru, în privința dezvoltării personalității nu vor exista probleme, însă acestea nu vor întârzia să apară în privința dezvoltării din punct de vedere emoțional. Așadar, triada Soare – Luna – Ascendent reprezintă cel mai important pas pentru interpretarea corectă a oricărei astrograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.