Aspecte dinamice ale zodiei tale

0
530
Aspecte dinamice ale zodiei tale

Aspectele dinamice ale unei zodii se refera de regula la faptul ca orice semn se afla intr-o continua schimbare si are la baza inainte de toate, miscarea a doua astre mai puternice care il guverneaza. Totusi nu trebuie sa intelegem gresit, mai ales atunci cand ne referim la planetele dintr-o singura casa, daca acestea sunt prezente numai acolo, ci trebuie sa luam miscarile astrelor per ansamblu. Interpretarea unei astrograme devine astfel mai complexa daca utilizam aspectele dinamice ale zodiilor, putem trata planurile vietii in profunzime si desigur putem trasa mai multe coordonate in viata unui nativ.

Aspecte dinamice ale zodiei

Dinamica are la baza miscarea si trebuie sa tinem seama ca viata este intr-o continua miscare, asemeni astrelor care ne guverneaza existenta. Aspectul dinamic mai tine cont si de faptul ca doua planete dintr-un semn au foarte rar sau chiar niciodata aceeasi miscare, ele nu se vor deplasa cu viteze asemanatoare, deoarece in majoritatea cazurilor una dintre planete trebuie sa fie mai inceata decat cealalta. Astfel ca planeta care se deplaseaza mai incet poate sa devina pentru cealalta un ghid, un punct fata de care ea este calculata.

In cele din urma putem mentiona ca aspectele dinamice ale unei zodii se refera la evolutie, la invatare, la creare, la reproducere, cat si la transformare. In cadrul acestor aspecte, un rol foarte important il joaca si casele astrologice, avand in vedere ca ele pot fi interpretate impreuna asemeni unui tot unitar, si mai ales pentru ca oricare doua planete luate impreuna vor avea intotdeauna faze fixe, sau cel putin faze care sa se ghideze dupa anumite coordonate. Acestea sunt:

In momentul in care cele doua astre luate ca atare intra in ceea ce numim limita sau limitele de orbura atunci ele se vor activa iar toata influenta pe care o pot manifesta asupra unor semne, indivizi, case, se va simti cat mai mult cu cat sunt mai aglomerate.

Citește și:  Planetele in casa I-a

O a doua coordonata comuna a planetelor in momentul in care formeaza aspecte dinamice este atunci cand planetele se apropie ca si viteza cat si ca miscare. Ele nu vor avea poate decat pentru o secunda sau nici atat viteze egale si puncte de congruenta comune insa cert este ca vor tinde una catre cealalta. Astfel se creeaza ceea ce noi numim aspect de apropiere.

Urmeaza apoi momentul in care planetele incep sa se manifeste ca atare iar aici se va produce ceea ce numim aspect exact. Dupa acesta va avea loc separarea planetelor, iar astfel aspectele dinamice capata esenta, deoarece se creeza o destramare, actiune ce poarta chiar denumirea de aspect de departare sau de separare. In acest moment planetele isi vor arata mai bine influentele, ele vor reusi sa isi arunce vibratiile asupra hartilor astrale create. Si finalmente se mai produce in cadrul aspectelor dintre doua planete si distantarea totala sau destramarea. Aici planetele incep sa functioneze din nou separat.

De cele mai multe ori putem spune ca aspectele dinamice ale unei zodii sunt folosite atunci cand se vrea calcularea exacta si aprofundata a unei astrograme si se doreste o explicatie cat mai completa. Acest mod de interpretare este specific cel mai mult astrologiei orare, care se ocupa exact cu studiul influentei planetelor in functie de pozitionarea lor in fiecare ora, minut si secunda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.