Aspecte dinamice ale zodiei tale

0
545
Aspecte dinamice ale zodiei tale

Aspectele dinamice ale unei zodii se referă, de regulă, la faptul că orice semn se află într-o continuă schimbare și are la bază, înainte de toate, mișcarea a două astre mai puternice care îl guvernează.

În astrologie, aspectele dinamice reprezintă relațiile speciale dintre planete și modul în care acestea interacționează într-o hartă natală. Aceste relații sunt esențiale pentru a înțelege nuanțele și complexitățile personalității tale astrologice.

Totuși, nu trebuie să înțelegem greșit, mai ales atunci când ne referim la planetele dintr-o singură casă, dacă acestea sunt prezente numai acolo, ci trebuie să luăm mișcările astrelor per ansamblu.

Interpretarea unei astrograme devine astfel mai complexă dacă utilizăm aspectele dinamice ale zodiilor, putem trata planurile vieții în profunzime și desigur putem trasa mai multe coordonate în viața unui nativ.

Dinamica are la bază mișcarea și trebuie să ținem seama că viața este într-o continuă mișcare, asemenea astrelor care ne guvernează existența. Aspectul dinamic mai ține cont și de faptul că două planete dintr-un semn au foarte rar sau chiar niciodată aceeași mișcare, ele nu se vor deplasa cu viteze asemănătoare, deoarece în majoritatea cazurilor una dintre planete trebuie să fie mai lentă decât cealaltă. Astfel, planeta care se deplasează mai încet poate să devină pentru cealaltă un ghid, un punct față de care ea este calculată.

În cele din urmă, putem menționa că aspectele dinamice ale unei zodii se referă la evoluție, la învățare, la creație, la reproducere, cât și la transformare. În cadrul acestor aspecte, un rol foarte important îl joacă și casele astrologice, având în vedere că ele pot fi interpretate împreună asemenea unui tot unitar, și mai ales pentru că oricare două planete luate împreună vor avea întotdeauna faze fixe, sau cel puțin faze care să se ghideze după anumite coordonate. Acestea sunt:

În momentul în care cele două astre luate ca atare intră în ceea ce numim limita sau limitele de orbura atunci ele se vor activa iar toată influența pe care o pot manifesta asupra unor semne, indivizi, case, se va simți cu atât mai mult cu cât sunt mai aglomerate.

Citește și:  Planetele în astrologie

Aspecte dinamice ale zodiei

A doua coordonată comună a planetelor în momentul în care formează aspecte dinamice este atunci când planetele se apropie ca și viteză, dar și ca mișcare. Ele nu vor avea poate decât pentru o secundă sau nici atât viteze egale și puncte de congruență comune, însă cert este că vor tinde una către cealaltă. Astfel se creează ceea ce noi numim aspect de apropiere.

Urmează apoi momentul în care planetele încep să se manifeste ca atare iar aici se va produce ceea ce numim aspect exact. După acesta va avea loc separarea planetelor, iar astfel aspectele dinamice capată esența, deoarece se creează o destrămare, acțiune ce poartă chiar denumirea de aspect de departare sau de separare.

În acest moment planetele își vor arăta mai bine influențele, ele vor reuși să își arunce vibrațiile asupra hărților astrale create. Și în final se mai produce în cadrul aspectelor dintre două planete și distanțarea totală sau destrămarea. Aici planetele încep să funcționeze din nou separat.

De cele mai multe ori putem spune că aspectele dinamice ale unei zodii sunt folosite atunci când se vrea calcularea exactă și aprofundată a unei astrograme și se dorește o explicație cât mai completă. Acest mod de interpretare este specific cel mai mult astrologiei orare, care se ocupă exact cu studiul influenței planetelor în funcție de poziționarea lor în fiecare oră, minut și secundă.

Un aspect poate fi armonios, provocând o energie pozitivă și stimulativă, sau tensionat, ducând la provocări și obstacole. Recunoașterea și înțelegerea acestor aspecte poate oferi o perspectivă profundă asupra propriului tău parcurs de viață și a lecțiilor pe care le ai de învățat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.