Planete retrograde si echilibru sufletesc

0
413
Planete retrograde si echilibru sufletesc

Deși astrologia nu este considerată o știință, posibilitatea de a prezice viitorul în funcție de poziția și mișcarea astrelor și a constelațiilor reprezintă un interes deosebit pentru foarte mulți dintre noi, influențându-ne pozitiv și ajutându-ne să aducem un alt sens evenimentelor din viața noastră. Astfel, astrologia nu este doar o modalitate de a prezice viitorul, ci și o modalitate prin care putem percepe în profunzime realitatea, într-o manieră constructivă pentru viețile noastre.

Termenul “retrograd” este foarte des întâlnit în astrologie, în special atunci când căutăm informații referitoare la horoscopul personal, lovindu-ne mereu de planetele retrograde, care ne ghidează viața. Se consideră că o planetă are o mișcare retrogradă atunci când aceasta se mișcă aparent în sens invers.

planete retrograde

Această mișcare este, bineînțeles, o iluzie optică, datorată atât mișcării de revoluție a Pământului în jurul Soarelui, cât și vitezei de revoluție diferite pe care o au celelalte planete față de Pământ. Mișcarea retrogradă o întâlnim doar la planete, Luna și Soarele nu sunt considerate retrograde, deoarece acestea au o mișcare directă, opusă mișcării retrograde.

Rolul acestor planete este unul extrem de important, deoarece ne arată greșelile comise în existențele trecute și ne ajută să le îndreptăm, prin oferirea unor situații prielnice realizării acestui lucru. Astfel, prin aceste planete se leagă o punte între viața actuală și existențele trecute, care ne ajută să comunicăm cu trecutul nostru, să ne cunoaștem pe noi înșine, fiind apreciate ca niște lecții de viață, importante pentru formarea noastră.

Fiecare planetă retrogradă (notată cu Rx) are anumite semnificații și ne arată că în trecut nu am folosit corect caracteristicile planetei respective, pentru a duce la o evoluție spirituală corespunzătoare. De exemplu, planeta Mercur indică dificultăți de comunicare cu cei din jur, putând arăta și o comunicare incorectă în viața trecută.

Aceasta se datorează faptului că nativul nu a utilizat în mod corespunzător caracteristicile planetei Mercur, și anume: mentalul concret, rațiunea, logica, comunicarea verbală sau scrisă, etc. Datorită faptului că Mercur are cel mai rapid mers dintre toate planetele, aceste probleme pot dispărea, în cel mai rar caz putând avea o durată de 22-24 de ani. Printre persoanele cu Mercur retrograd se numără numeroși scriitori, care au reușit să învețe lecțiile lui Mercur, deținând, după aceea, toate calitățile acestei planete.

Venus Rx indică probleme emoționale din viața trecută, nativii fiind persoane care, într-o altă viață, fie nu au oferit suficientă iubire, fie nu au fost iubiți așa cum și-au dorit. Ei au nevoie să se simtă iubiți și vor certitudini prin care să li se garanteze iubirea. Aceste probleme sentimentale se pot rezolva prin răbdare, prin iubirea dezinteresată, fără a aștepta ceva în schimb, și bineînțeles, prin înțelegerea iubirii, care, înainte de toate, înseamnă să oferi, să te dedici și să creezi.

Marte Rx arată că persoanele în cauză și-au folosit greșit energia fizică, realizând într-o altă viață acțiuni violente, prin care au profitat de superioritatea fizică, ajungând, în cele mai grave situații, să comită crime sau violuri. Este foarte important pentru persoanele cu Marte Rx să învețe să-și stăpânească pornirile violente și sentimentele de furie, ele fiind predispuse la acte violente și impulsive.

Citește și:  Aspecte și semne în interpretarea unei hărți astrologice

O altă planetă retrogradă, Jupiter, are ca atribute credința, bogăția și puterea. Folosirea greșită a acestora într-o viață anterioară duce la nevoia puternică a nativilor de a avea o viață corectă, punând mare preț pe moralitate și pe respectul celor din jur. Evoluția spirituală joacă un rol foarte important pentru ei, alături de o conștiință curată și de dorința de a atinge idealuri înalte.

De regulă, pentru a plăti datoriile karmice ale unei planete, nativul se confruntă în viața următoare cu îndreptarea erorilor spirituale săvârșite, însă, dacă nativul a repetat erorile spirituale, atunci datoria karmică îi apare sub forma tranzitului saturnian, Saturn Rx fiind singura planetă care presupune repetarea unor greșeli de mai multe ori la rând. Astfel, Saturn va repeta de mai multe ori de-a lungul vieții aceleași probleme, până când persoanele în cauză vor învăța din propriile greșeli.

Următoarea planetă, Uranus Rx, indică o importanță deosebită a spiritualității. Nativii cu Uranus Rx se află într-un continuu proces de evoluție, ei vor reintâlni de-a lungul vieții persoane apropiate, din viețile anterioare. Pe lângă acest lucru, ei se pot bucura și de înclinațiile avute în celelalte vieți, înclinații care îi ajută să evolueze, continuând astfel evoluția începută în existențele lor anterioare. Dorința lor cea mai mare este aceea de a fi liberi și de a-și putea împlini destinul fără sentimentul de constrângere sau obligație.

planete retrograde

Pentru persoanele cu Neptun Rx este dificil să accepte realitatea, ei preferă visele și cred în idealuri greu de atins, ajungând în anumite situații să apeleze la alcool și la droguri, pentru a se ascunde de viața reală. Pentru aceste persoane este recomandat să accepte viața așa cum este și să se adapteze societății în care trăiesc și să aprecieze oamenii și viața, cu toate aspectele ei, reușind astfel să-și îndrepte greșelile spirituale săvârșite într-o altă existență.

Ultima planetă retrogradă, Pluton, este deosebită prin faptul că aduce multe probleme și momente dificile nativilor, (cum ar fi dispariția unei persoane dragi), însă oferă acestora puterea pentru a depăși aceste greutăți, persoana în cauză evoluează în felul acesta spiritual, devenind mult mai puternică și mai înțeleaptă. Momentel grele prin care aceștia trec vor fi trecute în totalitate, nu va rămâne niciodată impotmolit într-o anumită situație, toate acestea ajutând la formarea lui deplină.

În consecință, în funcție de planeta care a mers retrograd la nașterea noastră, putem înțelege mult mai bine evenimentele din viața noastră, putem fi mult mai înțelepți și poate reușim să atingem echilibrul spiritual de care avem nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.