Interpretare vis în care apare un acoperiș

0
22071
Interpretare vis in care apare un acoperis.

Acoperișul ne duce cu gândul la protecție, el fiind cel care nu lasă să plouă, să ningă, în casă, ajutând și la încălzire, fiind în cele din urmă partea finală care se construiește din corpul de casă.

De aici putem deriva foarte multe simboluri, mai ales dacă ne gândim că de fapt casa reprezintă trupul uman în simbolistica lucrurilor, iar acoperișul este echivalentul părții superioare, deci a capului.

Atunci când visezi un acoperiș proeminent care se ridică, se înalță foarte tare, simbolul este unul negativ, e posibil să ai parte de dezamăgiri, de necazuri, având în vedere că țintești sus și vrei să ajungi ceva important, însă rămâi doar cu ținta, deoarece destinul nu îți este favorabil.

În cazul în care acoperișul este al unei case înseamnă că cei din jur te vor respecta foarte mult și te vor vedea ca pe un om onorabil.

Atunci când visezi că smulgi o bucata dintr-un acoperiș înseamnă că vei avea mai mult noroc la bani, poate ți se mărește salariul; pe de altă parte, dacă visezi că te urci pe acoperiș înseamnă că legăturile cu cei apropiați, mai ales cu cei din familie și cu prietenii, vor fi excelente.

acoperis

Alte simboluri ale acestui vis mai sunt și: siguranța din partea unei cunoștințe, un acoperiș alunecos înseamnă necazuri și pericole, deziluzii, e posibil ca ceva pe care te bazai să nu se împlinească deoarece era prea subred; un acoperiș în flăcări înseamnă că vei avea parte de o perioadă mai proastă la locul de muncă, e posibil să primești sarcini în plus și să fii plătit mai puțin, iar atunci când cazi de pe un acoperiș înseamnă că vei fi pus într-o situație grea, vei avea parte de un ghinion pe care nu îl poți ocoli în viață.

Acoperișul de casă, așa cum am precizat la început, reprezintă respect, apreciere de la cei din jur, iar dacă acoperișul este din paie înseamnă că vei avea sau ai legătură bună și armonioasă cu persoana iubită, dacă este foarte înalt, creează deziluzii, iar dacă este în flăcări mai înseamnă și că suferi de o boală mentală care e posibil să se agraveze, dacă este înclinat înseamnă că te afli în impas în fața unei situații, iar dacă pare în stare bună înseamnă că destinul îți este favorabil iar norocul va fi de partea ta.

Dacă te visezi stând refugiat sub un acoperiș înseamnă că vei avea parte de dispute acasă, fie cu soția/soțul, fie cu copiii, iar dacă te afli sus pe el, înseamnă că cei dragi te vor dezamăgi, ori prietenii tăi nu sunt tocmai sinceri cu tine.

Alte interpretări ale acestui vis sunt de părere că un acoperiș simbolizează doar starea reală a celui care visează și astfel ne putem poziționa într-o atmosferă de calm, de stabilitate și siguranță, de satisfacție vizavi de propriile realizări, de protecție, mai ales pe plan financiar, ideea de bază fiind aceea că suntem de neatinși, mai ales pentru că suntem undeva sus.

Citește și:  Interpretare vis în care apar gene

În aceeași ordine de idei, acoperișul din vis reprezintă și o stare reală de încredere în propriile forțe, de comoditate, ori faptul că vom reuși să obținem ajutor din partea unei persoane atunci când îl solicităm.

În cazul în care visăm un acoperiș spart, foarte stricat, într-o stare deplorabilă, simbolul este exact opusul și anume frica față de ceea ce se poate întâmpla în viața noastră, nesiguranța, neîncredere în propriile forțe și teama față de eșec, dispute în cămin sau în relația conjugală.

De regulă, cei care visează un acoperiș înseamnă că trec prin viață, prin momente destul de incerte, nu prea știu pe ce drum să o apuce, iar subconștientul lor este agitat, motiv pentru care creează această iluzie, plină de griji, însă visul este cu atât mai important dacă apare la cei mici.

acoperisuri

Unii tălmăcitori de vise sunt de părere că acoperișul din vis reprezintă un bine general, mai ales pe plan financiar, iar alții sunt de părere că atunci când visezi un acoperiș înseamnă că vei sfârși o perioadă din viața ta, vei finaliza un plan, o idee, îți vei atinge un scop, având în vedere că acoperișul este ultima parte dintr-o casă, care se construiește, însă vine și cu nevoia de a proteja, de a îndruma o persoană, având în vedere propriile realizări.

Pe de altă parte, un acoperiș poate să reprezinte și o perioadă prolifică ce urmează în viața celui care visează, însă și un avertisment că nu trebuie să se lase pe o ureche, deoarece acea perioadă va fi destul de scurtă.

Un alt aspect de luat în considerare când vine vorba de vise cu acoperiș este legătura cu spațiul personal și securitatea. Acoperișul într-un vis poate fi, de asemenea, un simbol pentru aspirațiile și obiectivele tale, reprezentând „plafonul” la care aspiți sau teama de a nu ajunge prea sus.

Dacă te gândești la simbolismul casei în general, poate fi util să explorezi și ce semnifică acoperișul în acest context. Pentru mai multe informații despre interpretarea casei în vise, te invităm să citești articolul nostru dedicat acestui subiect.

În plus, este important să ții cont de starea acoperișului în vis. Dacă este deteriorat sau instabil, poate indica insecurități sau îngrijorări legate de stabilitatea ta emoțională sau financiară. Dacă acoperișul este solid și robust, ar putea fi un semn bun, indicând un sentiment de securitate și stabilitate în viața ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.