Interpretare vis in care apare un acoperis.

0
21040
Interpretare vis in care apare un acoperis.

Interpretarea viselor in care apare un acoperis. Acoperisul ne duce cu gandul la protectie, el fiind cel care nu lasa sa ploua, sa ninga, in casa, ajutand si la incalzire, fiind in cele din urma partea finala care se construieste din corpul de casa.

De aici putem deriva foarte multe simboluri, mai ales daca ne gandim ca de fapt casa reprezinta trupul uman in simbolistica lucrurilor, iar acoperisul este echivalentul partii superioare, deci a capului.

Atunci cand visezi un acoperis proeminent care se ridica, se inalta foarte tare, simbolul este unul negativ, e posibil sa ai parte de dezamagiri, de necazuri, avand in vedere ca tintesti sus si vrei sa ajungi ceva important insa ramai doar cu tinta, deoarece destinul nu iti este favorabil. In cazul in care acoperisul este al unei case inseamna ca cei din jur te vor respecta foarte mult si te vor vedea ca pe un om onorabil.

Atunci cand visezi ca smulgi o bucata dintr-un acoperis inseamna ca vei avea mai mult noroc la bani, poate ti se mareste salariul, pe de alta parte daca visezi ca te urci pe acoperis inseamna ca legaturile cu cei apropiati mai ales cu cei din familie, cu amicii, vor fi excelente.

Alte simboluri ale acestui vis mai sunt si: siguranta din partea unei cunostinte, un acoperis alunecos inseamna necazuri si pericole, deziluzii, e posibil ca ceva pe care te bazai sa nu se implineasc deoarece era prea subred, un acoperis in flacari inseamna ca vei avea parte de o perioada mai proasta la locul de munca, e posibil sa primesti sarcini in plus si sa fii platit mai putin, iar atunci cand cazi de pe un acoperis inseamna ca vei fi pus intr-o situatie grea, vei avea parte de un ghinion pe care nu il poti ocoli in viata.

acoperis vechi

Acoperisul de casa, asa cum am precizat la inceput, reprezinta respect, apreciere de la cei din jur, iar daca acoperisul este din paie inseamna ca vei avea sau ai legatura buna si armonioasa cu persoana iubita, daca este foarte inalt, creeaza deziluzii, iar daca este in flacari mai inseamna si ca suferi de o boala mentala care e posibil sa se agraveze, daca este inclinat inseamna te afli in impas in fata unei situatii, iar daca pare in stare buna inseamna ca destinul iti este favorabil iar norocul va fi de partea ta.

Citește și:  Interpretare vis in care apare baldachin

Daca te visezi stand refugiat sub un acoperis inseamna ca vei avea parte de dispute acasa, fie cu sotia/sotul, fie cu copii iar daca te afli sus pe el, inseamna ca cei dragi te vor dezamagi, ori prietenii tai nu sunt tocmai sinceri cu tine.

Alte interpretari ale acestui vis sunt de parere ca un acoperis simbolizeaza doar starea reala a celui care viseaza si astfel ne putem pozitiona intr-o atmosfera de calm, de stabilitate si siguranta, de satisfactie vizavi de propriile realizari, de protectie, mai ales pe plan financiar, ideea de baza fiind aceea ca suntem de neatins, mai ales pentru ca suntem undeva sus. In aceeasi ordine de idei, acoperisul din vis reprezinta si o stare reala de incredere in propriile forte, de comoditate, ori faptul ca vom reusi sa obtinem ajutor din partea unei persoane atunci cand il solicitam.

In cazul in care visam un acoperis spart, foarte stricat, intro stare deplorabila, simbolul este exact opusul si anume frica fata de ceea ce se poate intampla in viata noastra, nesiguranta, neincredere in propriile forte si teama fata de esec, dispute in camin sau in relatia conjugala.

De regula, cei care viseaza un acoperis inseamna ca trec prin viata, prin momente destul de incerte, nu prea stiu pe ce drum sa o apuce, iar subconstientul lor este agitat, motiv pentru care creeaza aceasta iluzie, plina de griji, insa visul este cu atat mai important daca apare la cei mici.

Unii talmacitori de vise sunt de parere ca acoperisul din vis reprezinta un bine general, mai ales pe plan financiar iar altii sunt de parere ca atunci cand visezi un acoperis inseamna ca vei sfarsi o perioada din viata ta, vei finaliza un plan, o idee, iti vei atinge un scop, avand in vedere ca acoperisul este ultima parte dintr-o casa, care se construieste, insa vine si cu nevoia de a proteja, de a indruma o persoana, avand in vedere propriile realizari.

Pe de alta parte, un acoperis poate sa reprezinta si o perioada prolifica ce urmeaza in viata celui care viseaza, insa si un avertisment ca nu trebuie sa se lase pe o ureche, deoarece acea perioada va fi destul de scurta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.