Casele terestre în astrologie

0
284
Casele terestre in astrologie
Casele terestre in astrologie sursa: www.zodiacsigns-horoscope.com/astrology/astrological-houses/

Casele terestre în astrologie mai sunt numite și case ale zilei sau casele pământului. Ele sunt în număr de 12 și fiecare are un rol foarte important în ceea ce înseamnă interpretarea unei astrograme natale, definind viața fiecărui nativ într-un mod aparte, aducând semnificații cât și schimbări în funcție de planetele care le ocupă dar și de semnele zodiacale care le activează.

Casele terestre au o legătură profundă cu rădăcinile noastre, cu bazele pe care ne construim viața și cu modul în care ne proiectăm aspirațiile. Ele funcționează ca un ghid, ajutându-ne să ne înțelegem mai bine originea și să ne formulăm viziunea pentru viitor.

Nu trebuie totuși confundate cu Casele Cerului, acestea având denumirile chiar celor doisprezece zodii, deoarece casele terestre se referă strict la ceea ce poate să se întâmple pe pământ, ele fiind interpretabile după principii fixe, după coordonate bine stabilite, care sunt prezente pe Terra. Nu au deloc legătură cu constelațiile sau cu astrele.

Casele terestre sunt așezate la o distanță definită una față de cealaltă în cadrul astrogramei natale, iar ele sunt împărțite începând cu linia orizontului, ajungând de la primul sector astrologic, numerotat cu I, până la ultimul numerotat cu XII, deci o cifră romană.

Ca să fim mai expliciți, casele terestre sau Casele Pământului se referă exact la ceea ce se poate întâmpla în viața materială a omului, la relații, bani, loc de muncă, iubire, calități și multe altele, care țin strict de planul fizic și spiritual, fără nicio conotație abstractă sau absurdă. În continuare vom preciza casele terestre și desigur că vom arăta și cu ce se ocupă fiecare și ce sens au în viața omului.

Casa I

Casa I, mai este numită și casa Personalității, a Caracterului cât și a Vieții. Pentru a putea face o interpretare cât mai potrivită a astrogramei individuale natale, este bine să știm cum influențează această casă, ce aduce în viața noastră și ce așteptări putem avea în funcție de dispoziția planetelor și a zodiilor în casa cu pricina. Casa I se referă și la faptul că un nativ trebuie să se centreze pe un anumit domeniu din viața sa, atât pentru a se întregi cât și pentru a se cunoaște și împlini. Domeniul îl vom afla numai după ce vom vedea ce planete ocupă casa I.

Casa a II-a

Casa a II-a, numită și casa Resurselor, a Calităților și Valorilor, se referă exact la toate principiile, la toate bunurile, atât materiale cât și sentimentale, sufletești, trăsături de caracter pe care le poate avea un nativ. Aici vorbim și despre aptitudini artistice și în funcție de planetele care ocupă această casă vom vedea ce predilecții poate avea nativul respectiv și în ce domenii va putea excela cu trăsăturile pe care le are.

Casa a III-a

Casa a III-a mai este numită și casa Fraților, Casa Familiei sau a Comunicării. Aici ne putem raporta la relațiile dintre semeni, la educație în general, la toate informațiile pe care le primim sau le transmitem, la tot ceea ce înseamnă interacțiuni umane, cât și familie sau drumuri scurte în viață, fizice.

Casa a IV-a

Casa a IV-a este casa Sfârșitului cât și a Începutului, iar aici ne putem raporta la întreaga noastră existență, la tot ce înseamnă rădăcini, locul de proveniență, felul în care ne influențează acesta, ce sens avem în viață, încotro mergem cât și unde vom ajunge după ce nu vom mai exista în formă fizică. Aici ne putem raporta și la felul în care ne vom întemeia o familie, la copilăria noastră dar și la locul de proveniență luat la modul general.

Citește și:  Secretele planetei Venus – interpretare astrologică

Casa a V-a

Casa a V-a mai este numită și casa Iubirii sau casa Creației iar aceasta se referă atât la ce putem noi să facem cu mintea cât și cu trupul. Creația ține aici atât de iubire, deci implicit de felul omului de a perpetua specia, la copii, la rodul iubirii în sine, și ține și de preferințele artistice propriu-zise, de imaginație și geniu creator.

Casa a VI-a

Casa a VI-a reprezintă casa Sănătății și Casa Serviciului, însă nu neapărat a locului de muncă care implică o anumită obligativitate, ci la atribuțiile pe care ni le asumăm de bună voie și nesiliți de nimeni. Aici ne mai putem raporta și la pasiuni, la hobby-uri, fără însă să excludem munca plătită. De asemenea, vorbim tot în casa a VI-a despre sănătate și nivelul de îmbolnăviri, despre remedii și despre relațiile cu cei din jur.

Casa a VII-a

Casa a VII-a mai este numită și casa Asocierii și a Colaborării, iar aici cu siguranță vom vorbi atât de persoana iubită cu care trăim și cu care alegem să ne trăim restul vieții, cât și de persoanele din cadrul muncii, la prieteni, la șefi, la colegi, rude și familie.

Casa a VIII-a

Casa a VIII-a reprezintă Casa Regenerării cât și Casa Morții. Aici nu vorbim neapărat despre moarte sau despre finalul vieții noastre, deși implică și acestea în prim plan, ci se referă și la sexualitate, la puterea omului de a se reface după un anumit efort, la felul omului de a se compromite.

Casa a IX-a

Casa a IX-a se mai numește Casa Filosofiei și a Înțelepciunii. Aici vom integra cel mai mult informațiile fine, cele de natură superioară, nu cele de uz general sau comune. Vom pune în prim plan relațiile cu divinitatea cât și pasiunea pentru lucruri abstracte, dar și pentru taine sau mistere.

Casa a X-a

Casa a X-a se referă strict la realizările noastre materiale, fiind numită și casa Realizărilor. Însă tot aici vom vorbi și despre succesul pe care îl poate avea un nativ chiar dacă nu va avea o stare financiară atât de bună, vom vorbi și despre relațiile sale cu providența sau cu legea, cât și despre diplome, cursuri superioare etc.

Casa a XI-a

Casa a XI-a reprezintă casa Ideilor, a Prieteniei. Aici vom discuta mai ales despre principii, despre nivelul de trai, despre morală și tipologii de comportament, de gândire, de rationalizare și de activități în masă.

Casa a XII-a

Casa a XII-a se mai numește Casa Izolării sau Casa Sacrificiilor. Aici vom avea în discuție cel mai mult puterea de dăruire umană, de sacrificiu, de renunțare, greutățile care apar de-a lungul vieții, cât și etapele de melancolie sau de izolare față de semeni. În funcție de planetele care ocupă această casă vom putea vedea la ce anume va trebui să renunțe un nativ sau ce compromisuri trebuie să facă în viață pentru a avea ceva anume.

Așa cum am putut observa, casele terestre se referă strict la destinul omului, la tot ceea ce îl înconjoară pe pământ și la felul în care cauza aduce efectul, în funcție de alegerile pe care le face în viață și în funcție de oamenii cu care optează să se întovărășească.

Pe măsură ce ne conectăm cu energia caselor terestre, putem descoperi direcția pe care parcursul astral o sugerează pentru noi. Ele aduc claritate în ceea ce privește resursele noastre interioare și modul în care acestea pot fi utilizate pentru a naviga prin provocările vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.