Zodiac tropic si zodiac sideral

0
8
Zodiac tropic si zodiac sideral Sursa: cerculdestele.blogspot.com

Zodiacul tropic si zodiacul sideral reprezinta doua zodiace total diferite care stau la baza astrologiei. Desi exista diferente importante intre zodiacul tropic si cel sideral, foarte multe persoane le confunda. Dezbaterea pe aceasta tema dateaza inca din vremuri indepartate, insa in ultimii aproximativ 50 de ani, cele mai importante carti de astrologie au incercat sa contureze cat mai clar diferentele dintre aceste doua zodiace. Tropic si sideral reprezinta doi termeni folositi in astrologie pentru a oferi doua definitii pentru anul astrologic.

Zodiac tropic si zodiac sideral Sursa: cerculdestele.blogspot.com
Zodiac tropic si zodiac sideral
Sursa: cerculdestele.blogspot.com

De asemenea, acesti doi termeni sunt folositi pentru denumirea coordonatelor ecliptice. Ambele impart ecliptica intr-un sir de semne zodiacale a caror denumire este inspirata de constelatii, de unde provine si confuzia, deoarece multe persoane nu cunosc sau ignora faptul ca sistemul sideral defineste numarul astrelor, fiind bazat pe pozitia fixa a astrelor, zodiacul sideral fiind considerat un zodiac al constelatiilor.

Pe de alta parte, sistemul tropic nu este unul fix si reprezinta, de fapt, sistemul zodiilor astrologice in sine, fiind bazat pe punctul vernal (punct de intersectie al ecuatorului ceresc cu ecliptica). Avand in vedere aceste caracteristici, cele doua sisteme, tropic si sideral, nu raman fixe deci nu pot fi confundate. Este adevarat ca, dupa cum am mentionat si anterior, numele semnelor zodiacale si cel al constelatiilor sunt identice si tocmai din acest motiv se creeaza aceasta confuzie intre zodiacul tropic si cel sideral. Insa, constelatiile au o pozitie fixa in functie de pozitia astrelor care le alcatuiesc, iar zodiile au in comun cu aceste constelatii doar numele si ordinea.

Astfel, zodiacul constelatiilor poarta numele de zodiac sideral, pe cand zodiacul astrologic, al zodiilor propriu-zise, poarta numele de zodiac tropic. Inca de la inceputul secolului XX astrologii au acordat o mai mare importanta celor doua tipuri de zodiace, incercand sa stabileasca toate diferentele dintre acestea. Unul dintre cei mai importanti astrologi ai tuturor timpurilor, Cyril Fagan, este de parere ca zodiacul sideral isi are originile in jurul anului 786 i.Hr, luand in considerare faptul ca Echinoctiul de primavara a avut loc undeva la mijlocul constelatiei Berbec. Cei mai multi dintre astrologii care au studiat zodiacul sideral au impartit ecliptica in 12 constelatii zodiacale.

In acelasi timp, acest sistem corespunde intr-o oarecare masura zodiacului tropic, celor 12 zodii care corespund unor perioade egale de timp in care Soarele le parcurge de la un echinoctiu de primavara la altul. Asadar, legatura dintre zodiacul tropic si cel sideral nu este una fizica, ci mai degraba vibrationala, chiar daca la un interval de aproximativ 26 000 de ani cele doua cercuri se suprapun. Cum este acest lucru posibil? Punctul vernal, adica punctul in care se afla Soarele in zodiacul sideral in momentul echinoctiului de primavara, strabate toate constelatiile intr-un decurs de aproximativ 26 000.

Deoarece ofera o interepretare mult mai plauzibila si mai usor de realizat, cei mai multi astrologi pun accentul pe zodiacul tropic, avand in vedere ca acesta se raporteaza la evenimentele care se petrec la nivel terestru, mai exact la ciclicitatea anotimpurilor, punctele de referinta fiind echinoctiile si solstitiile. Pe scurt, astrologii sunt de parere ca zodiacul tropic este reprezentarea la nivel terestru a zodiacului sideral. Desi cele doua zodiace sunt asemanatoare si in acelasi timp diferite, este indicat ca astrologii care doresc sa ofere o interpretare corecta a evenimentelor astrale si a influentei acestora la nivel teluric, este importanta studierea amanuntita a ambelor sisteme zodiacale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here