Saturn în semnele zodiacale

0
921
Saturn

Saturn în Berbec se află în cădere, ceea ce înseamnă că atunci când este în semnul marțian (al planetei Marte), poziția sa este foarte dificilă. Aici inhibă pofta de a se afirma a nativului, cât și inițiativele, tinde mereu să pună piedici în demararea multor acțiuni, dorește să mențină toate stările și toate situațiile în foarte mare tensiune, cu o intensitate ce duce până la explozie.

Saturn în zodia Berbec

Saturn in zodia Berbec

Nativii care s-au născut sub semnul lui Saturn în Berbec trebuie să facă tot posibilul să-și exprime identitatea, să se definească, însă aceste atitudini pot duce la agresivitate și duritate, conduse în așa fel încât îi pot răni pe cei din jur.

Au însă și un rol pozitiv și anume acela că prin faptul că se opun atât de mult idealurilor sociale și tehnologiilor noi, încât chiar ei ajung în cele din urmă să le facă mai cunoscute. Astfel, Saturn dă aici o lecție adevărată de viață și anume faptul că agresivitatea proprie reprimată este parte din procesul de autoafirmare al omului.

Saturn în zodia Taur

Saturn în Taur se află în trigonocrație, iar în acest semn de pământ, plin de pragmatism, planeta ia o formă de romantism și de emoție venusiană, până în extrema în care nativii născuți sub acest semn devin ași în exploatarea și organizarea resurselor materiale și sentimentale, cât și în administrarea pământului ori în valorificarea naturii. Ei însă se concentrează prea mult asupra propriilor averi sau bunuri și acest lucru le poate oferi o viziune limitată asupra aspectelor din viața materială.

Pentru cei născuți sub semnul Taurului, ideile noi vor fi mereu o mare încercare și din păcate, tocmai din acest motiv, ei se vor limita la ceea ce deja au și știu. În momentul în care însă reușesc să adere la o anumită idee, acești nativi le vor oferi totuși o serie de aplicații destul de eficiente și practice. Lecția lui Saturn în Taur arată că o reorganizare a propriei scări de valori este necesară pentru a putea primi și valori mai abstracte precum cele artistice și intelectuale sau spirituale.

Saturn în zodia Gemeni

Saturn in zodia Gemeni

Saturn în Gemeni se află în Trigonocratie iar aici se simte foarte bine, deoarece Gemenii sunt semn de aer, iar de aici Saturn încearcă să limiteze căile de comunicare pentru a concentra toată atenția asupra unor lucruri mai eficiente, precum metodele în sine de manevrare și de împrăștiere a informațiilor.

Când Saturn este în Gemeni, atunci foarte favorizate vor fi birocrațiile, poziția are rol de stimulare a circulației creative, a ideilor libere și noi, chiar dacă la nivel general informațiile par să aibă o circulație foarte greoaie, însă realmente cine știe să caute va găsi cele mai bune răspunsuri la întrebările sale. Astfel, lecția lui Saturn aici se concretizează în depășirea unor superficialități și în aprofundarea cunoștințelor prin intermediul studiilor sistematice și perseverente.

Saturn în zodia Rac

Saturn în Rac este în exil și aici aduce foarte multe limite în ceea ce privește puterea de exprimare a unor sentimente foarte profunde, pe o perioadă lungă de timp, mai ales pe cele care îl marchează pe om în toată viața sa, deci legate de patrie, de familie, de tradiții, de amintirile mai vechi.

Aceste lucruri au tendința aici de a fi micșorate, oarecum minimalizate, mai ales pentru că relațiile acestea vor fi deranjate și astfel se vor impune o serie de soluții care înseamnă ieșirea în viață, în lume, apare dorința de a căuta și găsi sensurile care pot duce la o viață reorganizată având la bază mai puține sentimente, mai puține capricii, având și o formă mai pragmatică.

Aici lecția pe care Saturn o dă este aceea că propriile rădăcini ar trebui să fie reconsiderate și trebuie să se ia în calcul începerea unei vieți cu totul noi fără a mai ține cont de origini.

Saturn în zodia Leu

Saturn in zodia Leu

Când Saturn este în Leu, se află în exil, ceea ce înseamnă că vine cu o serie de limitări asupra creativității și asupra dorinței, astfel încât acești nativi devin chiar foarte ușor de manipulat față de cei din jur, însă partea bună este că ei pot să aibă în continuare dintre cele mai nobile gânduri și idei.

Nativii care s-au născut în acest context astral vor trebui să-și caute propria expresie și să evite influențele străine, deoarece vor trăi momente foarte delicate, având în vedere că respectă foarte mult deciziile altora, le servesc cu loialitate, ceea ce nu este deloc în natura Leilor.

Au ambiții profunde, însă acestea vor fi limitate și ele de orgolii la fel de profunde, iar astfel trebuie să-și depășească condiția, căutând o deschidere mult mai mare din punct de vedere sufletesc. Lecția pe care Saturn o dă aici înseamnă că voința proprie trebuie mereu manifestată și talentele trebuie folosite pentru atingerea celor mai înalte scopuri.

Saturn în zodia Fecioară

Saturn în Fecioară se află în trigonocratie și în acest semn de pământ, Saturn poate să-și manifeste pragmatismul într-un fel deosebit de critic, ajungând până la a exclude toate variantele care nu au propriile criterii de eficiență. De aici iese și un dur perfectionism în chestiunile de serviciu, cât și în cele practice, ori chiar atitudini de mare evaluator și judecător aspru asupra puterilor celor din jur și asupra roade lor.

Citește și:  Compatibilitate zodiacală pentru ultimele șase zodii europene

Astfel se poate ajunge la eliminarea variantelor care nu aduc satisfacții și ulterior la sporirea randamentului practic. Nativii născuți sub acest semn astral vor suferi foarte mult din cauza unei nemulțumiri veșnice față de sine ori față de alții, de aceea, ori se pot schimba radical ori încearcă în permanență să atingă perfecțiunea. Lecția pe care Saturn o dă aici se rezumă la eficiența practică, la rațiune și la toleranță.

Saturn în zodia Balanță

Saturn in zodia Balanta

Saturn în Balanță se află în exaltare, loc în care își manifestă tot pragmatismul și toată rigoarea sa, ținând mai ales de domeniul unor relații interumane și sociale, ajungând să limiteze contactele care nu se pliază pe standardele și normele ce implică conviețuirea.

Acești nativi pot să fie mediatori înțelepți sau chiar magistrați, reușind să împiedice orice tip de răzvrătire asupra armoniei ce trebuie să existe în societate. Lecția lui Saturn aici se rezumă la o interacțiune între oameni cât mai armonioasă și cât mai corectă.

Saturn în zodia Scorpion

Saturn in zodia Scorpion

Saturn în Scorpion se află în peregrinaj, iar aici restricțiile pe care le întâmpină se revarsă asupra unor sentimente cu tendințe mai oculte, ascunse, care vin din subconștient. Nativii născuți sub acest semn astral au tendința de a se concentra asupra energiilor cu o deosebită subtilitate, fie prin sublimare, fie prin reprimare a celor mai extreme porniri.

Misiunea acestora este cu atât mai dificilă cu cât omul nu conștientizează toate aceste puteri pe care le are în adâncul său. Aceștia sunt însă oameni cu gânduri ascunse care vor să dea o formă practică visurilor lor prin căi foarte puțin cunoscute. Lecția lui Saturn aici înseamnă că trebuie să ne folosim puterile oculte și să ne controlăm propriile dorințe pentru ca acestea să nu ne distrugă la un moment dat.

Saturn în zodia Săgetător

Saturn in zodia Sagetator

Saturn în Săgetător se află în peregrinaj și are tendințe de limitare a inteligenței, a înțelegerii, ducând însă la adoptarea viziunilor diferite, atât religioase, cât și filozofice, pentru a evolua sau aprofunda starea spirituală dorită și adesea duc la închidere mentală, la intoleranță față de ceea ce ar mai putea exista ca idei în jurul lor.

Nativii din acest semn vor avea în general mișcări închise la nivelul spiritului, ușurând în același timp și o serie de obiective prin concentrarea asupra progresului. Lecția pe care Saturn o dă aici se rezumă la toleranța religioasă și intelectuală, la viziuni largi pe care trebuie să le avem asupra vieții, pentru a putea trăi împăcați, fără frustrări.

Saturn în zodia Capricorn

Saturn in zodia Capricorn

Saturn în Capricorn se află în domiciliu și aici va limita interesele financiare, materiale, ajungând încât să permită și o concentrare asupra obiectivelor mai pragmatice sau economice.

Nativii născuți sub acest semn astral vor avea parte de sacrificii sau o serie de renunțări dacă vor să-și atingă scopurile, ei fiind însă genul de nativi care nu prea pun mare preț pe câștigurile materiale sau pe exercitarea puterii, deoarece autoritatea aici înseamnă să îndeplinească scopuri sociale.

Lecția lui Saturn se rezumă la influența proprie ce trebuie folosită pentru abilități organizatorice ca să se poată conduce mai bine comunitatea sau întreprinderea în care sunt, ajungând la rezolvarea unor situații publice.

Saturn în zodia Vărsător

Saturn in zodia Varsator

Saturn în Vărsător, se află tot în domiciliu, însă în cel masculin, reușind să concentreze energiile de natură cognitivă doar înspre o serie de arii de interes, mai ales pentru găsirea drumurilor noi de a sluji idealurile de tip revoluționar.

Nativii vor fi astfel limitați, nu se vor mai putea exprima corespunzător, având în vedere că ei nu văd dincolo de obiectivele impuse, însă devin foarte în stare să dea și altora interesul care înseamnă cunoaștere și dorința ori chiar schimbare socială.

Lecția lui Saturn aici înseamnă că gândirea trebuie să fie liberă, cultivată în sensul găsirii idealurilor ce trebuie de la sine promovate și asta fără acceptarea unor limite ce sunt impuse de către intențiile distructive din jur.

Saturn în zodia Pești

Saturn in zodia Pesti

Saturn în Pești se află în peregrinaj și astfel apar tendințe dogmatice în spiritul religiei și credințelor nativilor. Aici apar și o serie de experiențe foarte contradictorii care dau până la urmă impresia că tot ce îi înconjoară este impus și astfel trebuie să creadă.

Au experiențe mistice prea puține, însă foarte intense, și indivizii rămân adeseori cu impresia că acestea sunt cele mai reale și valabile. Lecția pe care Saturn o dă aici se rezumă la direcțiile pozitive ce trebuie vizate în viață și la căile diferite ce trebuie acceptate, chiar dacă sunt în contradicție cu sinele.

Saturn este cunoscut în astrologie ca fiind Marele Profesor. Această planetă nu ne aduce doar provocări și obstacole, ci și oportunitatea de a învăța, de a crește și de a ne maturiza. În funcție de semnul în care se află, Saturn ne oferă lecții specifice care ne ajută să ne înțelegem limitele, responsabilitățile și potențialul nostru real.

Pe măsură ce călătorim prin influența lui Saturn în fiecare zodie, vom descoperi nu doar cum ne afectează pe noi înșine, dar și cum ne influențează relațiile, aspirațiile și viziunea asupra vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.