Saturn in semnele zodiacale

0
916
Saturn

Saturn in Berbec se afla in cadere, ceea ce inseamna ca atunci cand este in semnul martian (al planetei Marte) pozitia sa este foarte dificila. Aici inhiba pofta de a se afirma al nativului, cat si initiativele, tinde mereu sa puna piedici in demararea multor actiuni, doreste sa mentina toate starile si toate situatiile in foarte mare tensiune, cu o intensitate ce duce pana la explozie.

Saturn in zodia Berbec

Saturn in zodia Berbec

Nativii care s-au nascut sub semnul lui Saturn in Berbec trebuie sa faca tot posibilul sa isi exprime identitatea, sa se defineasca, insa aceste atitudini pot duce la agresivitate si duritate, conduse in asa fel incat ii pot rani pe cei din jur. Au insa si un rol pozitiv si anume acela ca prin faptul ca se opun atat de mult idealurilor sociale si tehnologiilor noi, incat chiar ei ajung in cele din urma sa le faca mai cunoscute. Astfel Saturn da aici o lectie adevarata de viata si anume faptul ca agresivitate proprie reprimata este parte din procesul de autoafirmare al omului.

Saturn in zodia Taur

Saturn in Taur se afla in trigonocratie, iar in acest semn de pamant, plin de pragmatism, planeta ia o forma de romantism si de emotie venusiana, pana in extrema in care nativii nascuti sub acest semn devin asi in exploatarea si organizarea resurselor materiale si sentimentale, cat si in administrarea pamantului ori in valorificarea naturii. Ei insa se concentreaza prea mult asupra propriilor averi sau bunuri si acest lucru le poate oferi o viziune limitata asupra aspectelor din viata materiala.

Pentru cei nascuti sub semnul Taurului ideile noi vor fi mereu o mare incercare si din pacate, tocmai din acest motiv ei se vor limita la ceea ce deja au si stiu. In momentul in care insa reusesc sa adere la o anumita idee acesti nativi ii vor oferi totusi o serie de aplicatii destul de eficiente si practice. Lectia lui Saturn in Taur arata ca o reorganizare a propriei scari de valori este necesara pentru a putea primi si valori mai abstracte precum cele artistice si intelectuale sau spirituale.

Saturn in zodia Gemeni

Saturn in zodia Gemeni

Saturn in Gemeni se afla in Trigonocratie iar aici se simte foarte bine, deoarece Gemenii sunt semn de aer, iar de aici Saturn incearca sa limiteze caile de comunicare pentru a concentra toata atentia asupra unor lucruri mai eficiente, precum metodele in sine de manevrare si de imprastiere a informatiilor. Cand Saturn este in Gemeni atunci foarte favorizate vor fi birocratiile, pozitia are rol de stimulare al circulatiei creative, a ideilor libere si noi, chiar daca la nivel general informatiile par sa aiba o circulatie foarte greoaie, insa realmente cine stie sa caute va gasi cele mai bune raspunsuri la intrebarile sale. Astfel lectia lui Saturn aici se concretizeaza in depasirea unor superficialitati si in aprofundare de cunostinte prin intermediul studiilor sistematice si perseverente.

Saturn in zodia Rac

Saturn in Rac este in exil iar aici aduce foarte multe limite in ceea ce priveste puterea de exprimare a unor sentimente foarte profunde, pe o perioada lunga de timp, mai ales pe cele care il marcheaza pe om in toata viata sa, deci legate de patrie, de familie, de traditii, de amintirile mai vechi.

Aceste lucruri au tendinta aici de a fi micsorate, oarecum minimalizate, mai ales pentru ca relatiile acestea vor fi deranjate si astfel se vor impune o serie de solutii ce inseamna iesirea in viata, in lume, apare dorinta de a cauta si gasi sensurile care pot duce la o viata reorganizata avand la baza mai putine sentimente, mai putine capricii, avand si o forma mai pragmatica. Aici lectia pe care Saturn o da este aceea ca propriile radacini ar trebui sa fie reconsiderate si trebuie sa se ia in calcul inceperea unei vieti cu totul noi fara a mai tine cont de origini.

Saturn in zodia Leu

Saturn in zodia Leu

Cand Saturn este in Leu, se afla in exil ceea ce inseamna ca vine cu o serie de limitari asupra creativitatii si asupra dorintei, astfel incat acesti naitivi devin chiar foarte usor de manipulat fata de cei din jur, insa partea buna este ca ei pot sa aiba in continuare dintre cele mai nobile ganduri si idei. Nativii care s-au nascut in acest context astral vor trebuie sa isi caute propria expresie si sa evite influentele straine, deoarece vor trai momente foarte delicate, avand in vedere ca respecta foarte mult deciziile altora, le servesc cu loialitate, ceea ce nu este deloc in natura Leilor.

Au ambitii profunde insa acestea vor fi limitate si ele de orgolii la fel de profunde, iar astfel trebuie sa isi depaseasca conditia, cautand o deschidere mult mai mare din punct de vedere sufletesc. Lectia pe care Saturn o da aici inseamna ca vointa proprie trebuie mereu manifestata si talentele trebuie folosite pentru atingerea celor mai inalte scopuri.

Saturn in zodia Fecioara

Saturn in Fecioara se afla in trigonocratie iar in acest semn de pamant, Saturn poate sa isi manifeste pragmatismul intr-un fel deosebit de critic ajungand pana la a exclude toate variantele care nu au propriile criterii de eficienta. De aici iese si un dur perfectionism in chestiunile de serviciu, cat si in cele practice, ori chiar atitudini de mare evaluator si judecator aspru asupra puterilor celor din jur si asupra roadelor lor.

Citește și:  Zodia Capricorn

Astfel se poate ajunge la eliminarea variantelor care nu aduc satisfactii si ulterior la sporirea randamentului practic. Nativii nascuti sub acest semn astral vor suferi foarte mult din cauza unei nemultumiri vesnice fata de sine ori fata de altii, de aceea, ori se pot schimba radical ori incearca in permanenta sa atinga perfectiunea. Lectia pe care Saturn o da aici se rezuma la eficienta practica, la ratiunea si la toleranta.

Saturn in zodia Balanta

Saturn in zodia Balanta

Saturn in Balanta se afla in exaltare, loc in care isi manifesta tot pragmatismul si toata rigoarea sa, tinand mai ales de domeniul unor relatii interumane si sociale, ajungand sa limiteze contactele care nu se pliaza pe standardele si normele ce implica convietuirea. Acesti nativi pot sa fie mediatori intelepti sau chiar magistrati reusind sa impiedice orice tip de razvratire asupra armoniei ce trebuie sa existe in societate. Lectia lui Saturn aici se rezuma la o interactiune intre oameni cat mai armonioasa si cat mai corecta.

Saturn in zodia Scorpion

Saturn in zodia Scorpion

Saturn in Scorpion se afla in peregrinaj iar aici restrictiile pe care le intampina se revarsa asupra unor sentimente cu tendinte mai oculte, ascunse, care vin din subconstient. Nativii nascuti sub acest semn astral au tendinta de a se concentra asupra energiilor cu o deosebita subtilitate, fie prin sublimare fie prin reprimare a celor mai extreme porniri. Misiunea acestora este cu atat mai dificila cu cat omul nu constietizeaza toate aceste puteri pe care le are in adancul sau. Acestia sunt insa oameni cu ganduri ascunse care vor sa dea o forma practica visurilor lor prin cai foarte putin cunoscute. Lectia lui Saturn aici inseamna ca trebuie sa ne folosim puterile oculte si sa ne controlam propriile dorinte pentru ca acestea sa nu ne distruga la un moment dat.

Saturn in zodia Sagetator

Saturn in zodia Sagetator

Saturn in Sagetator se afla in peregrinaj si are tendinte de limitare a inteligentei, a intelegerii, ducand insa la adoptarea viziunilor diferite, atat religioase cat si filozofice, pentru a evolua sau aprofunda starea spirituala dorita si adesea duc la inchidere mintala, la intoleranta fata de ceea ce ar mai putea exista ca si idee in jurul lor. Nativii din acest semn vor avea in general miscari inchise la nivelul spiritului, usurand in acelasi timp si o serie de obiective prin intermediul concentrarii asupra progresului. Lectia pe care Saturn o da aici se rezuma la toleranta religioasa cat si intelectuala, la viziuni largi pe care trebuie sa le avem asupra vietii, ca sa putem trai impacati, fara frustrari.

Saturn in zodia Capricorn

Saturn in zodia Capricorn

Saturn in Capricorn se afla in domiciliu iar aici va limita interesele financiare, materiale, ajungand incat sa permita si o concentrare asupra obiectivelor mai pragmatice sau economice. Nativii nascuti sub acest semn astral vor avea parte de sacrificii sau o serie de renuntari daca vor sa isi atinga scopurile, ei fiind insa genul de nativi care nu prea pun mare pret pe castigurile materiale sau pe exercitarea puterii, deoarece autoritatea aici inseamna sa indeplineasca scopuri sociale. Lectia lui Saturn se rezuma la influenta proprie ce trebuie folosita pentru abilitati organizatorice ca sa se poata conduce mai bine comunitatea sau intreprinderea in care sunt, ajungand la rezolvarea unor situatii publice.

Saturn in zodia Varsator

Saturn in zodia Varsator

Saturn in Varsator, se afla tot in domiciliu, insa in cel masculin, reusind sa concentreze energiile de natura cognitiva doar inspre o serie de arii de interes, mai ales pentru gasirea drumurilor noi de a sluji idealurile de tip revolutionar. Nativii vor fi astfel limitati, nu se vor mai putea exprima corespunzator, avand in vedere ca ei nu vad dincolo de obiectivele impuse, insa devin foarte in stare sa dea si altora interesul care inseamna cunoastere si dorinta ori chiar schimbare sociala. Lectia lui Saturn aici inseamna ca gandirea trebuie sa fie libera, cultivata in sensul gasirii idealurilor ce trebuie de la sine promovate si asta fara acceptarea unor limite ce sunt impuse de catre intentiile distructive din jur.

Saturn in zodia Pesti

Saturn in zodia Pesti

Saturn in Pesti se afla in peregrinaj si astfel apar tendinte dogmatice in spiritul religiei si credintelor nativilor. Aici apar si o serie de experiente foarte contradictorii care dau pana la urma impresia ca tot ce ii inconjoara este impus si astfel trebuie sa creada. Au experiente mistice prea putine insa foarte intense si indivizii raman adeseori cu impresia ca acestea sunt cele mai reale si valabile. Lectia pe care Saturn o da aici se rezuma la directiile pozitive ce trebuie vizate in viata si la caile diferite ce trebuie acceptate, chiar daca sunt in contradictie cu sinele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.