Ritmurile cosmice – cilicitatea la nivel astral

0
260
cilicitatea la nivel astral

Se spune ca viata are un ciclu propriu, un ritm, un circuit care respecta anumite legi foarte bine fixate. Aceasta ciclicitate caracterizeaza intr-o foarte mare masura si evenimentele care se petrec la nivel astral, aceste evenimente care se repeta purtand numele de ritmuri cosmice.

Dupa cum am mentionat si anterior, ritmurile cosmice sunt guvernate de anumite legi. La baza ritmurilor cosmice se afla asa-numita Lege a Ritmului conform careia: “Totul se scurge inauntru sau in afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza si apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga, ritmul este constant.”

La nivel astrologic, ritmurile cosmice se manifesta, inainte de toate, prin ciclicitatea planetelor care parcurg toate semnele zodiacale intr-o anumita perioada de timp. Trecerea planetelor prin zodiac poarta numele de tranzit, iar tranzitul nu este intotdeauna fix, chiar daca este caracterizat prin ciclicitate. Tocmai din acest motiv, la nivel astral se intalnesc foarte multe combinatii intre elementele ceresti a caror activitate si al caror mod de interactionare va influenta activitatea de la nivel terestru.

In acest fel au luat nastere astrogramele care sunt absolut necesare pentru a putea interpreta evenimentele care au loc la nivel de teluri, in functie de ritmurile cosmice.

Citește și:  Cristale norocoase pentru zodia Pesti

Pe langa miscarea ciclica a planetelor, in categoria ritmurilor cosmice se poate incadra si ritmul zi-noapte care, de asemenea, influenteaza activitatea la nivel terestru, lucru care poate fi usor dedus de catre oricine. Din punct de vedere astronomic, ritmul cosmic zi-noapte marcheaza miscarea de rotatie a Pamantului, iar din punctul de vedere al astrologiei, aceasta miscare marcheaza traiectoria pe care Casele o urmeaza in cadrul zodiacului, Soarele fiind elementul central. Atunci cand rasare, Soarele se gaseste in cea de a XII-a Casa, pentru ca pana dupa miezul noptii sa ajunga in Casa I.

Ritmurile cosmice

Alaturi de ciclul zi-noapte, din categoria ritmurilor cosmice face parte si ciclul lunar care dureaza 28 de zile.

Influenta acestui ciclu este cunoscuta inca din timpuri stravechi si, alaturi de rimtul mentionat anterior, a stat la baza dezvoltarii astrologiei.

Ritmul anual si ciclicitatea anotimpurilor reprezinta un alt ritm cosmic, care corespunde la nivel astrologic cu parcurgerea celor 12 zodii de catre unul dintre cele mai importante elemente ale astrologiei – Soarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.