Ritmurile cosmice – cilicitatea la nivel astral

0
263
cilicitatea la nivel astral

Se spune că viața are un ciclu propriu, un ritm, un circuit care respectă anumite legi foarte bine fixate. Această ciclicitate caracterizează într-o foarte mare măsură și evenimentele care se petrec la nivel astral, aceste evenimente care se repetă purtând numele de ritmuri cosmice.

După cum am menționat și anterior, ritmurile cosmice sunt guvernate de anumite legi. La baza ritmurilor cosmice se află așa-numita Lege a Ritmului conform căreia: „Totul se scurge înăuntru sau în afară, orice lucru are durata sa, totul evoluează și apoi degenerează, balansul pendulei se manifestă în toate și măsura oscilației sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilației sale la stânga, ritmul este constant.”

La nivel astrologic, ritmurile cosmice se manifestă, înainte de toate, prin ciclicitatea planetelor care parcurg toate semnele zodiacale într-o anumită perioadă de timp.

Trecerea planetelor prin zodiac poartă numele de tranzit, iar tranzitul nu este întotdeauna fix, chiar dacă este caracterizat prin ciclicitate. Tocmai din acest motiv, la nivel astral se întâlnesc foarte multe combinații între elementele cerești a căror activitate și al căror mod de interacțiune vor influența activitatea de la nivel terestru.

În acest fel au luat naștere astrogramele care sunt absolut necesare pentru a putea interpreta evenimentele care au loc la nivel de teluri, în funcție de ritmurile cosmice.

Pe lângă mișcarea ciclică a planetelor, în categoria ritmurilor cosmice se poate încadra și ritmul zi-noapte care, de asemenea, influențează activitatea la nivel terestru, lucru care poate fi ușor dedus de către oricine.

Citește și:  Trăsăturile fizice ale zodiei Leu

Ritmurile cosmice

Din punct de vedere astronomic, ritmul cosmic zi-noapte marchează mișcarea de rotație a Pământului, iar din punctul de vedere al astrologiei, această mișcare marchează traiectoria pe care Casele o urmează în cadrul zodiacului, Soarele fiind elementul central. Atunci când răsare, Soarele se găsește în cea de a XII-a Casă, pentru ca până după miezul nopții să ajungă în Casa I.

Alături de ciclul zi-noapte, din categoria ritmurilor cosmice face parte și ciclul lunar care durează 28 de zile.

Influența acestui ciclu este cunoscută încă din timpuri străvechi și, alături de ritmul menționat anterior, a stat la baza dezvoltării astrologiei.

Ritmul anual și ciclicitatea anotimpurilor reprezintă un alt ritm cosmic, care corespunde la nivel astrologic cu parcurgerea celor 12 zodii de către unul dintre cele mai importante elemente ale astrologiei – Soarele.

Ritmurile cosmice, adesea neglijate de majoritatea oamenilor, au un impact subtil dar semnificativ asupra modului în care ne simțim, acționăm și luăm decizii. Fie că este vorba de ciclul lunar, de mișcările retrograde ale planetelor sau de tranzitele semnificative, toate acestea aduc o serie de schimbări energetice.

Înțelegerea acestor ritmuri ne permite să ne aliniem mai bine cu fluxul universal, oferindu-ne o perspectivă mai clară asupra evoluției personale și colective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.