Planetele in astrologie

0
185
Planetele in astrologie

Planetele in astrologie reprezinta cele mai importante elemente ale acestei frumoase si interesante stiinte, avand in vedere ca astrologia este bazata inainte de toate pe studiul astrelor sau al planetelor – “astre ratacitoare” asa cum ele erau denumite in timpurile stravechi. In vremurile antice, planetele reprezentau corpurile ceresti care se deplasau. Dintre acestea, Soarele nu a fost considerat o planeta, insa Luna da. In acest fel, originile astrologiei au avut la baza studierea miscarii acestor astre in jurul Terrei.

In prezent, atunci cand se discuta despre planete in astrologie, se face referire atat la Soare si la Luna, cat si la restul planetelor din Sistemul Solar: Mercur, Marte, Venus, Saturn, Jupiter, Uranus, Pluto si Neptun, spre deosebire de perioada antica in care se foloseau doar 7 planete in astrologie, acestea oferind in prezent denumirea zilelor saptamanii in cele mai multe dintre culturi.

De ce sunt plantele atat de importante in astrologie?

De ce sunt plantele atat de importante in astrologie

In momentul nasterii unui anumit individ, fiecare planeta ocupa o pozitie care influenteaza intr-o mai mica sau mai mare masura evolutia acestuia, dar si caracteristicile fizice, psihologice si comportamentale, precum si relatiile cu cei din jur. Mai mult decat atat, in functie de pozitia planetelor si de modul in care acestea se deplaseaza sau interactioneaza, se poate analiza situatia unui anumit grup de indivizi la un anumit dat, sau se pot face anumite previziuni in conformitate cu regulile astrologiei previzionale.

Dupa cum am mentionat, fiecare planeta influenteaza intr-un mod diferit activitatea la nivel terestru, deoarece fiecare planeta are o vibratie unica ce se concretizeaza intr-un mod individual la nivel pamantesc. Mai mult decat atat, in astrologie, fiecare planeta are un domiciliu intr-un anumit semn zodiacal, iar in alte situatii acestea se caracterizeaza prin demnitati si detrimente.

De asemenea, relatia dintre doua sau mai multe planete este foarte importanta si reprezinta un element de baza al astrologiei.

Clasificarea planetelor reprezinta un pas foarte important, mai ales din punctul de vedere al criteriilor masculin si feminin, doua alte criterii importante pentru astrologie. In acest fel exista planetele feminine: Venus, Saturn, Neptun si Luna, planete masculine: Marte, Jupiter, Uranus, Pluto si Soarele, dar si planete neutre: Mercur. Este adevarat ca numarul planetelor masculine este mai mare decat al celor feminine, insa se pare ca puternica simbolistica masculina intalnita la nivel global, in sensul ca de-a lungul timpului societatile patriarhale au fost cele mai importante, a influentat intr-o foarte masura si interpretarea atribuita astrelor.

Citește și:  Luna in relatie cu Marte

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, fiecare planeta are caracteristicile sale, acestea fiind atribuite semnelor zodiacale intr-o mai mica sau mai mare masura, in functie de cat de intensa este influenta lor. Ati ramane surprinsi sa aflati ca lucruri obisnuite care ne inconjoara in viata de zi cu zi sunt corelate cu simbolistica planetelor.

Cum afecteaza planetele viata la nivel terestru?

Este cu siguranta o intrebare pe care foarte multi dintre dumneavoastra o au in minte. Ei bine, influenta planetelor este uneori mai mare decat va puteti imagina. Astrologii sunt de parere ca Soarele si Luna influenteaza intr-o foarte mare masura viata pe Terra datorita luminii si tocmai din acest motiv aceste doua planete poarta si numele de “luminarii”. Insa alumina acestor planete nu trebuie privita doar din punct de vedere fizic, ci si din punctul de vedere al impactului energetic pe care planetele respective il au asupra planului teluric.

In afara de Luna si Soare, planetele care se afla foarte aproape de Terra, Venus, Marte si Mercur sunt cele care influenteaza viata fiecaruia dintre dumneavoastra in special din punctul de vedere al evenimentelor neprevazute. Asadar, astrologii vor putea interpreta anumite evenimente in functie de pozitia acestor trei planete in momentul nasterii unui individ.

Saturn si Jupiter sunt cele care influenteaza viata sociala si pe cea profesionala, dar si relatiile cu cei din jur.
Pluto, Uranus si Neptun influenteaza si ele evolutia unui individ din mai multe puncte de vedere.

Tratarea importantei planetelor in astrologie reprezinta un subiect foarte complex, am putea spune chiar delicat, insa reprezinta punctul de plecare pentru fiecare astrolog care doreste sa patrunda in tainele acestei stiinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.