Interpretare vis în care apare dinte

0
29690
mouth and teeth close up

Atunci când visați un dinte sau o durere de dinți, aceasta poate prevesti un deces în familie, însă trebuie să consultați și simbolul cuvântului „măsea”, ori se mai poate face referire și la un „dentist” (consultați de asemenea și acest cuvânt) sau la un „cabinet stomatologic”.

Dacă dinte din vis este alb înseamnă că veți avea parte de onoare, de succes, de frumusețe, multă vanitate, iar dacă un dinte alb vă cade în vis, înseamnă că aveți o sănătate fragilă și trebuie să vă îngrijiți mai mult. Un dinte alb și frumos mai înseamnă și că veți avea copii sănătoși, iar dacă acesta cade înseamnă că vă păștește o mare nenorocire, puteți auzi de moartea cuiva, poate chiar apropiat.

Visul în care apare un dinte poate fi extrem de puternic și semnificativ. Dintele reprezintă de multe ori aspecte legate de sănătate, încredere sau transformări majore în viață. E posibil să te trezești întrebându-te: ‘De ce am visat acest lucru? Ce înseamnă pentru mine?’. Nu ești singurul.

Mulți oameni relatează vise similare, mai ales când trec prin perioade de schimbare sau de auto-descoperire. O ramură specifică a acestor vise se referă la stomatologie. Dacă ai avut un vis în care stomatologul îți scoate un dinte, s-ar putea să descoperi interpretări diferite și mai profunde.

Atunci când visați că vă scoateți un dinte sau mai mulți înseamnă că aveți parte de lene multă, de neîngrijire, nu prea vă pasă de propria persoană, sunteți delăsător, iar dacă visați că scoateți dinții cuiva înseamnă că vă pandește o mare supărare, poate chiar propria moarte.

dinti

Când visați că puneți dinți cuiva, mai ales dacă în realitate nu sunteți dentist, visul simbolizează nefericire, întristare, iar un dinte cariat se spune că simbolizează petreceri, chefuri mari, frivolitate.

Atunci când visați că vă cad mulți dinți, aceștia înseamnă calamități în familie, nenorociri grave, întristări, moartea unui prieten, doliu între rude.

Dacă visați că vă cade un dinte și apoi îl aveți iar sau vă crește înseamnă că veți avea parte de un câștig constant, prelungit, nu veți duce lipsă de nimic, iar dacă visați că vă crește un dinte înseamnă că veți primi o nouă sarcină la locul de muncă, ori poate chiar că veți avea o sarcină/copil sau că soția este gravidă ori altcineva din familie.

Când visați că vă crește un dinte înseamnă că veți obosi prea mult pentru cei din jur, iar dacă visați dinți de argint înseamnă că veți avea parte de cinste multă.

Un dinte de aur reprezintă onoare, bogăție, iar un dinte de sticlă înseamnă că veți avea parte de boală și posibil moarte.

Când visați că vă doare un dinte înseamnă și că veți fi ispitit să intrați în afaceri dubioase, iar dacă visați o durere mare, înseamnă o neplăcere la fel de mare.

Dinți găunoși în vis înseamnă că ai prieteni răi, care nu îți sunt fideli și stau prin preajma ta numai pentru că știu că au de unde profita, iar o gură fără dinți în vis înseamnă că va trebui să depuneți eforturi mai mari pentru a stăpâni o anumită situație. Dinții lungi din vis simbolizează tristețe, ghinion în afaceri, iar dinții foarte lungi mai pot simboliza și amărăciune.

Citește și:  Interpretare vis in care apare un buric

Dacă visați o greblă fără dinți înseamnă că veți pierde definitiv dragostea celui apropiat, iar dinții frumoși din vis reprezintă sănătate, bani, nu veți duce lipsă de nimic.

Atunci când visați că luați și puneți dinți la loc înseamnă că veți reuși să reparați o mare pagubă, iar dacă visați că aveți dinți negri înseamnă că o nenorocire vă pândește.

Când visați că vă plombați un dinte înseamnă că aveți parte de plăceri, iar dacă visați că vă puneți un dinte înseamnă că aveți parte de neplăceri.

Visul în care apar dinți scoși poate simboliza afaceri dubioase, iar dacă îi scoateți și nu vă doare înseamnă multă ispită, lene, ori mai poate însemna vizita unui prieten foarte plictisitor.

dinti

Dacă visați că aveți dinții scurți înseamnă că veți avea sau aveți o soție vicioasă, ori mai poate reprezenta și o întâlnire cu prietenii, iar dacă visați dinți foarte stricați aceștia simbolizează de fapt voie bună, chefuri.

Dinții strâmbi înseamnă prieteni răi, iar dacă visați dinți de care trageți înseamnă că veți avea parte de moartea unui amic sau a unei rude, pierdeți pe cineva drag, poate în favoarea morții sau poate că pleacă departe, pentru o perioadă mai lungă de timp și nu-l veți mai vedea.

De regulă, dinții simbolizează o schimbare într-un fel sau altul. Trebuie să ne gândim și la faptul că dinții reprezintă partea cu care mestecăm, deci ei sunt intermediari ai actului de umplere/incărcare cu energie, metaforic vorbind. Totuși, la baza acestei imagini se află elemente agresive, ceea ce mai poate însemna că, dacă vă pierdeți dinții în vis, în realitate veți pierde o cantitate foarte mare de energie, vă veți suprasolicita la locul de muncă, fără a avea prea multe rezultate sau prea multe beneficii.

În unele cazuri, poate simboliza chiar și pierderea potenței, deci dinții mai pot fi tălmăciți și din punct de vedere sexual. De pildă, mușcăturile cu dinții din vis pot reprezenta faptul că în realitate vreți să vă mușcați, să vă mâncați partenerul de atâta dragoste ce i-o purtați, să fiți violenți, având pasiuni mai sălbatice.

Pentru fetele tinere, visul în care își pierd dinții mai poate prevesti și pierderea virginității sau faptul că vor avea probleme în relațiile interumane, însă un alt simbol al acestora mai poate fi și acela că în realitate avem sentimente de vină, care ne macină în relațiile de iubire.

Unele cercetări americane mai arată și faptul că atunci când un vis în care este implicată căderea dinților se repetă în mod regulat, acesta poate prevesti și menopauza femeilor sau perioada critică din viața bărbaților, însă aceasta este o concepție mai modernă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.