Etapele interpretarii astrogramei

0
246
Etapele interpretarii astrogramei

Interpretarea corecta a astrogramei reprezinta cel mai important pas pe care trebuie sa il stapaneasca un astrolog pentru ca doar in acest sens evenimentele care au loc la nivel astral pot fi corelate cu cele care au loc la nivel terestru. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta care sunt etapele interpretarii astrogramei.

Chiar si astrologii incepatori, cand privesc pentru intaia oara o astrograma se pot simti coplesiti de multitudinea de elemente prezente si mai ales de pozitia acestora, interpretarea hartii devenind un pas dificil de realizat. Interpretarea astrogramei se poate face prin metode diferite la baza carora stau niste principii clare. De aceea, la inceput, astrologii vor realiza interpretari mult mai slabe ale hartilor natale, urmand ca dupa foarte mult exercitiu si intelegerea pe deplin a evenimentelor care se petrec la nivel ceresc intepretarile astrogramelor sa capete profunzime.

Inainte de a realiza intepretarea unei astrograme este important de stiut ca:
– Elementele astrogramei indica tipurile de energie care se reflecta asupra vietii unui individ
– Planetele sunt cele care indica tipul evenimentelor care vor caracteriza existenta individului
– Semnele zodiacale indica de fiecare data calitatea evenimentelor
– Casele indica sectoarele in care anumite evenimente vor avea loc sau, in termeni astrologici, locul in care Planetele si Semnele zodiacale interactioneaza

– Aspectele astrologice prezente intr-o astrograma indica modul in care diferitele experiente influenteaza evolutia individului.
Indiferent de nivelul la care se afla un astrolog este foarte important ca interpretarea astrogramei sa se realizeze intr-o anumita ordine. In acest fel, cele mai importante etape ale intepretarii unei astrograme sunt:
1. Interpretarea pozitiei fiecarei planete in zodiac, incepand cu cele mai importante, Soarele si Luna, si continuand cu planetele aflate in Domiciliu sau Exaltare.
2. Interpretarea in functie de pozitia Caselor, cel mai important fiind Ascendentul si continuand cu pozitia planetelor in Case.
3. Interpretarea aspectelor interplanetare reprezinta o alta etapa importanta a interpretarii unei astrograme.

Mai pe larg, este foarte important ca, pentru inceput, astrologul sa cunoasca foarte bine astrograma in intregul ei, adica harta va trebui analizata inainte de toate in totalitate, punandu-se accentul pe forma, pe sectoarele si pe semnele zodiacale, astfel incat sa se observe daca astrograma este echilibrata sau nu, iar in cazul in care nu exista echilibru sa se observe care sunt factorii si elementele care au dus catre acesta.

Citește și:  Secretele planetei Neptun, interpretare astrologica

Modul in care planetele sunt dispuse in Case si Semne zodiacale indica cele mai importante sectoare din viata individului si care sunt evenimentele cele mai importante care ii vor brazda existenta.

Dupa cum am mentionat si anterior, intepretarea planetelor, a pozitiei si influentei acestora, se va face in functie de importanta lor, dupa cum urmeaza: Soarele, Luna, Mercur, Venus si Marte iar interpretarea corecta a ascendentului este, de asemenea, o etapa foarte importanta. Dupa aceasta etapa se va analiza influenta pe care o exercita planetele exterioare – Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto.

Retineti ca numarul mai mare de planete intr-o anumita Casa, cu atat aceasta devine mai importanta pentru viata unui anumit individ. Cu toate acestea, si planetele izolate prezinta o mare importanta deoarece ele isi exercita direct energia, fara a fi influentate de alti factori.

Dupa privirea astrogramei in ansamblu, astrologul va decide care sunt energiile de baza ale persoanei in cauza. Elementele prezente in astrograma ofera astrologului indicatii clare despre personalitatea individului. De exemplu, daca o astrograma este dominata de elemente de Foc, fara ca cele de Apa sa existe, adica fara ca echilibrul sa existe, persoana in caza este una extrovertita, impulsiva, dinamica si idealista. Pe de alta parte, daca elementele de Pamant domina si cele de Aer nu isi fac simtita prezenta, persoana in cauza este una foarte realista, de incredere insa nu foarte maleabila.

Analiza ascendentului reprezinta, de asemenea, un pas foarte important. Ascendentul reprezinta “haina” pe care fiecare dintre noi o poarta, in foarte multe dintre cazuri Ascendentul fiind cel care ofera o interpretare mult mai concreta a personalitatii decat Semnul zodiacal in sine.

Asadar, etapele interpretarii astrogramei sunt foarte complexe si vor fi intotdeauna respectate tinand cont de imaginea de ansamblu a astrogramei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.