Activarea semnelor zodiacale in interpretarea astrogramei natale

0
218
Semne zodiacale

In cadrul unei astrograme vom observa cu siguranta inainte de toate sectoarele si emisferele, cat si casele, semnele zodiacale. In astrograma, alaturi de acestea, apar si planetele, in functie de asezarea lor in planul astral. Semnele zodiacului sunt in numar de 12, asa cum cu totii stim, vorbind de zodiacul occidental, fiind poate cele mai cunoscute si apreciate simboluri din cadrul astrologiei. Desigur ca activarea semnelor zodiacale are o importanta la fel de mare in interpretarea unei astrograme si in nici un caz nu trebuie sa ne bazam numai pe popularitatea lor, iar in cele din urma sa mizam numai pe simbolurile pe care le reprezinta.

In cadrul astrologiei nu avem nici un fel de ordine a semnelor zodiacale, chiar daca atunci cand citim o lista de horoscop cumva lista incepe mai mereu cu zodia Berbec. Ierarhia insa nu exista, ordinea poate sa fie aleatorie in citirea astrogramei, singura clasificare facandu-se in functie de luna in care este zodia respectiva. Totusi importanta unei zodii sau a unui simbol zodiacal este data mai mult de numarul de planete care ajuta la activarea sa, cat si de numarul aglomerarii de puncte care au o deosebita importanta si se afla in semnul cu pricina.

Activarea semnelor zodiacale tine totusi seama de calitate si in nici un caz de cantitate, combinatiile pot fi foarte multe si interpretarile intocmai perfecte nu prea exista. Cel mai probabil ca o astrograma natala a unui anume individ va putea sa fie facuta la un nivel mai facil cat si mai generalist. Chiar daca ne raportam la secunde in momentul realizarii unei harti astrale, avand in vedere diferenta de timp si relativitatea acestuia, exactitatea este un termen impropriu.

Se poate ca in astrograma cuiva sa avem atat semne fara nici o planeta, ceea ce inseamna ca zodia respectiva cat si caracteristicile sale vor fi prea putin importante in viata nativului, iar acolo unde un semn zodiacal este activat de o planeta sau de mai multe se va observa intreaga influenta a acestuia. Si asa cum vorbeam despre punctele importante in cadrul unei astrgrame, aici ne putem raporta la planete, care sunt in numar de zece, de la Pluto, Neptun, Marte, Venus, Luna, Mercur, Soarele, Uranus, Jupiter pana la Saturn, iar acestora li se alatura inca doua puncte de maxima importanta in interpretarea astrogramei, precum Mijlocul Cerului, deci axa descendentului si cea a Ascendentului.

Citește și:  Ascendent in Balanta

In cele din urma vom observa ca avem in astrograma natala a unui individ douasprezece puncte care vor conta foarte mult in interpretare. Combinatiile intre aceste puncte si semnele zodiacale sunt foarte complexe si variate asa cum am precizat, deci practic se pot face variatii de la 12 semne luate de cate 12 ori cu fiecare punct. Desigur ca o combinatie perfecta este aceea in care in fiecare semn zodiacal este asezat cate un punct deci cate o planeta, insa aceasta este ori foarte rara ori mai deloc intalnita.

Activarea semnelor zodiacale

Contrar acestei idei avem si varianta tuturor punctelor, deci a planetelor, aliniate intr-un singur semn zodiacal alaturi de Mijlocul Cerului sau alaturi de Ascendent. Desi combinatiile cele mai des intalnite in cadrul unei astrograme sunt cele in care fie o parte din semnele zodiacale nu sunt activate deloc, deci nu au nici o planeta, fie altele au mai multe planete.

In cele din urma putem mentiona ca activarea semnelor zodiacale in cadrul interpretarii unei astrograme natale se bazeaza pe prezenta planetelor in acele semne, iar acestea vor avea o anumita influenta in viata nativului. Chiar daca adesea tindem sa spunem despre o persoana ca este zodia Varsator, de exemplu, corect este sa spunem ca s-a nascut sub semnul constelatiei Varsatorului, deoarece toate planetele au ceva de spus in personalitatea sa, iar simbolurile zodiacului de asemenea. Nu trebuie sa uitam ca la construirea unei personalitati se pune in comun intreaga forta universala, cladind o individualitate proprie, care chiar daca se regaseste in mici particule de energie comuna cu cei din jur, are finalmente o particularitate aparte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.