Elementele in astrologie

0
52
Elementele in astrologie

Elementele in astrologie au la baza exact starile zodiilor cat si calitatile lor, avand in vedere ca acestea se pot clasifica dupa felul in care se afla materia in natura la un moment dat. Asa cum am discutat si despre alte elemente sau cum am explicat in cadrul articolului „Semnele zodiacale vazute ca si atomii astrologiei”, fiecare simbol are o conotatie aparte si trebuie luata ca atara deoarece semnificatia lui este esentiala in interpretarea unei astrograme natale. Astfel ne putem referi la elementele din astrologie ca fiind urmatoarele: Pamant, Foc, Apa si Aer.

Desigur, cum am discutat si pe parcursul altor articole am putut observa ca fiecarui element ii corespund cate trei zodii iar acestea sunt dispuse in felul urmator: pentru elementul Pamant avem zodiile Capricorn, Fecioara si Taur, pentru elementul Apa avem zodiile Pesti, Rac si Scorpion, pentru elementul Aer avem zodiile Varsator, Gemeni si Balanta iar pentru elementul Foc avem zodiile Sagetator, Leu si Berbec. Asa cum si numele lor o spune, elemente sugereaza starea naturala, deci Pamantul rerezinta starea solida, apa reprezinta starea lichida, aerul reprezinta starea gazosa iar focul reprezinta starea de plasma.

astrologie

Totusi simbolurile sunt mult mai adanci deoarece aici avem numeroase straturi care pot da in cele din urma adevarate calitati nativilor si sa nu uitam nici de toate combinatiile, care alcatuiesc in cele din urma vibratiile cosmice si plinul universal. Pamantul este in acest sens asociat cu nivelul terestru, fizic, cu tot ceea ce inseamna material, palbabil, tangibil, apa este asociata cu starile psihice, emotionale, reprezentand un nivel mult mai ascuns, deci cel al spiritului, al interiorului nostru, aerul este asociat aici cu nivelul rational, cu mintea, gandirea si capacitatea omului de a lua decizii, de a realiza lucruri si in cele din rma focul este asociat cu fiinta umana, cu spiritul si cu cauzele omenirii.

Zodiile care apartin aceluiasi semn sau aceluiasi element au relatii in general foarte bune, ei se vor intelege bine deoarece au calitati comune, placeri comune, lucruri care le displac asemanatoare, acelasi stil de viata si de a gandi sau actiona.

Citește și:  Zodia Balanta

Semnele zodiacale care apartin elementului Foc, deci Sagetator, Berbec si Leu au ca si caracteristica principala comuna putere de a lua decizii, de a intra in actiune, de a a face ceva, de a-i motiva pe altii si de a se pune in centrul atentiei prin felul lor de a gandi, mereu plini de entuziasm si plini de energie, de viata. In plus acesti nativi reusesc mereu ceea ce isi propun deoarece au foarte multa perseverenta.

Semnele zodiacale care apartin elementului Pamant, implicit Fecioara, Capricornul si taurul au deasemene calitati si trasaturi comune, ei se vor deosebi de ceilalti printr-o educatie foarte buna, dau mereu dovada de bun simt, sunt persoane critice, care insa doresc multa comoditate de la viata insa pentru a o obtine si muncesc din greu si dau tot ce pot pentru a-si atinge scopurile.

astrolog

Semnele zodiacale care apartin elementului Aer, deci Varsatorul, Gemenii si Balanta, se or manifesta mereu cu curiozitate pentru noi informatii, vor fi extrem de prietenosi chiar si cu cei straini, se vor adapta foarte repede la orice mediu de viata, sau la orice mediu social si vor avea o creativitate deosebita deoarece cuvantul care ii defineste cel mai bine este cu siguranta imaginatia intelectuala, sunt capabili de creatii geniale. Insa sunt si persoane altruiste, idealiste, dau mereu dovada de bunatate, chiar daca adesea pot fi radicale si cu idei fixe.

Semnele zodiacale care apartin elementului Apa sunt cele mai sensibile fiinte ale zodiacului, ei se vor manifesta mereu prin emotii exacerbate, vor fi buni cu cei din jur, avand si o influenta benefica in mai toate cazurile. Mai au in plus si o trasatura comuna care se refera la faptul ca nu au stabilitate, pot fi usor influentati chiar daca au o intuitie incredibila. Acestea fiind spuse, vom intra pe parcursul altor articole de astrologie atat in esenta elementelor astrologice cat si in cea a semneleor zodiacale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.