Ascendent în Capricorn

0
299
Ascendent in Capricorn

Nativii cu ascendent în Capricorn au o foarte mare problemă și anume nu prea se descurcă cu ei înșiși, mai exact, uneori au prea multă încredere în propriile forțe, fiind în stare să pornească o avalanșă, iar alteori nici măcar nu sunt în stare să-și facă propriile cumpărături.

De cele mai multe ori, acești nativi sunt stabili și siguri pe ei într-o serie de domenii, adesea în domeniul profesional, dar la fel de nesiguri și rezervați în alte circumstanțe precum în relațiile cu semenii.

Astfel, nativii cu ascendent în Capricorn nu prea își conștientizează calitățile și cu atât mai mult nici măcar când alții îi laudă nu-i iau în seamă și își subestimează constant valoarea. În relațiile cu cei din jur sunt foarte sensibili, chiar pe plan sentimental, însă pot deveni foarte critici din dorința de a-și manifesta spiritul protector.

Acesti indivizi sunt predispuși la probleme cauzate de stres, mai ales la stomac și de multe ori pot fi găsiți într-o stare de depresie, deoarece potențialul lor de pesimiști este adesea la cote maxime, în ciuda faptului că sunt pragmatici și cerebrali.

Ar trebui să încerce să acorde puțin mai multă atenție vieții spirituale, poate așa vor mai câștiga puțin optimism.

Capricorn in ascendent

De regulă, nativii cu ascendent în Capricorn sunt firile tăcute, serioase, gânditoare, au o atitudine contemplativă, și, contrar nesiguranței lor, au uneori atât de mult respect față de propria persoană și atâta demnitate încât le-ar fi imposibil să nu-și urmărească în mod eficient scopul în viață. Alte trăsături definitorii sunt prudența, precauția, simțul practic, fiind foarte chibzuiți și reușesc să acționeze numai după ce au meditat îndelung.

Ei sunt nativi perseverenți, pot depune eforturi de durată și au o mare ambiție, făcând multe fără a se descuraja de cele mai multe ori, fiind în stare să îndure mult dacă este în propriul lor interes, mai ales pe plan economic.

O altă caracteristică a nativilor cu ascendent în Capricorn este aceea că sunt mereu serioși, chiar și când fac o glumă, ei nu se pot detașa de această atitudine, în ciuda faptului că simțul umorului este foarte dezvoltat la acești nativi, însă totul se leagă de o amplă planificare. Chiar și faptul că niciodată nu râd înainte de a termina o poantă face tot hazul.

Nativii cu ascendent în Capricorn intră mereu în competență și îi fac și pe cei din jur să interacționeze, degajând nevoia de competiție. Țin însă foarte mult la propria imagine, iar hainele pe care le îmbracă și felul de a se purta devin preocupări principale uneori, reușind să pară persoane cu mult succes.

Ei devin în cele mai multe cazuri foarte puternic influențați de situația familială, fiind considerați responsabili, au mereu simțul organizării și sunt printre membrii de nădejde și de încredere din familie, cei pe care lumea se bazează, deoarece sunt responsabili.

Citește și:  Secretele planetei Saturn - interpretare astrologică

Tocmai din acest motiv, ei adoptă un simț puternic al tradiției, fiind responsabili încă de mici, părând foarte muncitori și extrem de competenți la locul de muncă, pentru că mereu se întreabă dacă fac suficient, dacă merită ceea ce primesc, dacă pot îmbunătăți ceva, fiind într-o permanență preocupare față de viitor.

Chiar dacă par la suprafață reci, distanți, ei au o lume interioară bogată și adesea par că au obținut tot ceea ce au cu ușurință, dar nu este deloc așa, deoarece ei luptă mult, mai ales cu propria ființă, trăind în negare. Reușesc să nu fie frivoli, cel puțin să nu pară, dar, în ciuda acestui fapt, cheltuiesc banii pe ce vor, lucruri de calitate, desigur, ieșind mereu în evidență fără să vrea, motiv pentru care finalul lor este mereu încununat de succes.

Capricorn ascendent

Poate că au avut o tinerețe sau chiar o copilărie grea, ținând seama de faptul că încă de mici le-a plăcut să fie organizați și responsabili, motiv pentru care nu au reușit să guste din tot ceea ce viața poate oferi la anumite vârste și doar atunci, însă planeta care guvernează această zodie, și anume Saturn, îi învață cu timpul să se relaxeze, ajungând la bătrânețe să trăiască mai armonios.

Trăsăturile generale ale acestor nativi cu ascendent în Capricorn se rezumă la: impulsivitate, omenie, sinceritate, veselie, amabilitate, prietenie, activitate, înțelegere, dreptate, milă, fiind drepți, temperați, întreprinzători și pot ajunge să exceleze în meserii precum justiție, religie sau medicină. Nu le-ar strica însă să călătorească mai des și să facă mai multe ieșiri în aer liber.

Ei respectă și iubesc religia, fiind dispuși să cerceteze teologia, analizând minuțios orice informație, însă în activitățile pe care le demarează pot fi limitați de sănătatea lor deficitară. Aspectul fizic al nativilor cu ascendent în Capricorn constă într-o statură bine făcută, sunt înalți și subțiri, însă au predispoziție către garbovire, fața lor este de regulă ovală sau lungă, au fruntea rotundă, ochii căprui sau albaștri.

Capricornul, guvernat de planeta Saturn, este adesea asociat cu structura, disciplina și responsabilitatea. Persoanele cu Ascendent în Capricorn au o abordare practică și structurată a vieții, punând adesea cariera și ambițiile pe primul loc.

Își asumă responsabilitățile cu seriozitate și sunt determinate să atingă succesul, indiferent de obstacole. Abordarea lor pragmatică și viziunea realistă a lumii îi ajută să navigheze prin viață cu o încredere de neclintit. Dacă ești interesat să afli mai multe despre energia și influența specifică a Capricornului în horoscop, click aici pentru a descoperi profunzimile zodiei Capricorn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.