Planetele, interpretare astrologica

0
462
Planetele, interpretare astrologica

Cum putem înscrie personalitățile oamenilor în tipare care să ne ajute să ne cunoaștem mai bine atât pe noi cât și pe cei din jur cu ajutorul interpretării astrologice? Astrologia vede genul uman ca pe rezultatul mai multor factori, cei ereditari și mediul în care acesta s-a dezvoltat și, cel mai important, rezultatul influențelor universului, în special, stadiul în care se află Sistemul Solar în momentul nașterii noastre.

Planetele au jucat dintotdeauna un rol esențial în arta astrologică. Ele sunt considerate transmițătoare ale energiilor și vibrațiilor universului, influențând fiecare aspect al vieții noastre.

În funcție de poziția și tranzitul lor, planetele pot aduce schimbări majore sau pot accentua anumite trăsături ale personalității. Fie că ești pasionat de astrologie sau doar curios, te invit să aprofundezi subiectul și să descoperi mai multe despre cum sunt interpretate planetele în astrologie.

„Zodiac” este un cuvânt grecesc care înseamnă „circul animalelor”. Astrologii Antichității au observat că Soarele își schimbă poziția lună de lună, emanând o energie care pare să afecteze viața pe Pământ. De aceea, ei au încercat să asemene această energie cu diferite animale, feluri de persoane, obiecte, pentru a-și aduce aminte de efectul Soarelui în anumite perioade, astfel dându-se naștere interpretării astrologice.

Planetele, interpretare astrologica

În afara de data nașterii, care ne arată semnul sub care ne-am născut, la fel de important este și ascendentul, care se calculează în funcție de ora la care am fost aduși pe lume. Ascendentul semnifică felul în care o persoană interacționează cu ceilalți, felul în care acționează în exterior. Semnificația ascendentului se combină cu semnificația zodiei de bază și cu toate celelalte caracteristici ale hărții natale.

Astfel, putem numi planetele – baza existenței noastre, forța activă care ne împinge să avem o anumită înclinație sau să luăm o anumită decizie. Conturul personalității fiecăruia dintre noi se distinge datorită poziției pe care planetele o au în semnul nostru zodiacal, în raport cu alte planete sau în raport cu casele astrologice.

Interpretând rolul acestor jucători (planetele) și al calităților lor (elementele, semnele și casele) și creând o sinteză, astrologia este capabilă să prezinte un portret detaliat al unei persoane, dar mai ales al potențialului acesteia, bazat pe semnificația planetelor.

În continuare, să rezumăm interpretarea astrologică a planetelor:

Soarele ne dezvăluie miezul unei persoane, conștiința sa, conceptul central pe care se bazează dezvoltarea sa. De asemenea, ne arată vitalitatea și abilitatea cuiva de a se afirma, descrie tonul general care colorează restul acțiunilor sale. Deși Soarele este, de fapt, un astru, în zodiac el ocupă același loc ca celelalte planete, important fiind de fapt în ce constelație se află Soarele în momentul nașterii persoanei respective. Semn echivalent – Leu.

Citește și:  Casele terestre în astrologie

Luna reprezintă emoțiile și sentimentele noastre, receptivitatea, imaginația și tonul de bază al emotivității unei persoane. Interpretarea astrologică a lunii include un sens al timpului și al ritmului, influențând adaptabilitatea noastră la schimbare, mobilitatea și versatilitatea noastră. Deși Luna este, de fapt, un satelit și nu o planetă în sine, în zodiac ea ocupă același loc ca celelalte planete, important fiind de fapt în ce constelație se află Luna în momentul nașterii persoanei respective. Semn echivalent – Rac.

Mercur reprezintă gândirea, bunul simț, tot ceea ce este rațional. Reprezintă cuvântul, atât scris cât și spus, ordinea, evaluarea, cântărirea, procesul învățării și aptitudinile. Semne echivalente – Gemeni și Fecioara.

Venus armonizează, descrie capacitatea de a ne bucura de plăcerile vieții, simțul estetic, sociabilitatea, plăcerea în relații și erotismul. Semne echivalente – Balanța și Taurul.

Marte reprezintă energia și forța unei persoane, curajul, determinarea, libertatea impulsurilor spontane. Descrie de asemenea și puterea de a începe o acțiune, direcția în care cineva acționează, precum și agresiunea. Semn echivalent – Berbecul.

Jupiter – reprezintă căutarea înțelesului individual și a scopului, optimismul, speranța și simțul justiției. De asemenea, este în strânsă legătură cu credința, filosofia de bază a vieții, lupta pentru creștere și expansiune spirituală. Semn echivalent – Săgetător.

Saturn arată modul în care percepem realitatea, în care ne descoperim propriile limite. Reprezintă conștiința și convingerile morale, legile și regulile pe care ni le autoimpunem. De asemenea, ne dezvăluie lucruri despre puterea noastră de a îndura și abilitatea de a ne concentra, de a fi prudenți, serioși și reticenți. Semn echivalent – Capricorn.

Planete

Uranus pledează pentru intuiție, transmite inspirație spontană și luminări interioare. Încurajează deschiderea spre tot ceea ce este nou, necunoscut, neobișnuit. Se spune că este caracteristic astrologiei, este contrarul a ceea ce considerăm normal. Semn echivalent – Vărsător.

Neptun simbolizează suprasenzorialitatea, deschide ușile experiențelor mistice și transcendentale. La acest nivel este greu să discernem unde percepția se transformă în deceptie, iluzie și aparențe false, deci Neptun este asociat cu toate acestea, cu drogurile și cu toate tipurile de pseudorealitate. Semn echivalent – Pești.

Pluto descrie felul în care ne descurcăm cu puterea, personală și non-personală, cât putem suporta presiunea altora asupra noastră dar și felul în care o experimentăm asupra noastră. Definește felul în care cunoaștem demonicul și magicul, puterea noastră regeneratoare și capacitatea de schimbare radicală și renaștere. Interpretarea astrologică a lui Pluto reprezintă ciclul morții și transformării. Semn echivalent – Scorpion.

În afara de aceste „clasice” ale astrologiei a căror importanță este recunoscută de toți practicanții acestei științe, unii astrologi consideră semnificativă poziția lui Chiron, sau chiar a asteroizilor enormi – Ceres, Pallas, Juno și Vesta, aceștia fiind factori ai interpretării astrologice de asemenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.