Planetele în semnele zodiacale

0
313
Planetele in semnele zodiacale

Atunci când vorbim despre planetele din semnele zodiacale ne referim mai ales la nivelul lor de influență în fiecare zodie, cât și la faptul că se produc anumite modificări la adresa nativilor, ei nu mai sunt reprezentanți puri ai semnelor sub care s-au născut ci devin astfel adevărate entități individuale. Astrele au calități aparte, moduri diverse de a acționa și în funcție de pozițiile lor putem să facem cele mai multe interpretări.

Fiecare planetă aduce cu ea o energie distinctă care, atunci când se combină cu vibrațiile semnelor zodiacale, crează nuanțe unice de personalitate și comportament. De exemplu, Marte în Berbec va fi diferit de Marte în Balanță, deoarece energia planetelor se manifestă diferit în fiecare semn.

Desigur, combinațiile sunt extrem de diverse și le puteți găsi în categoria de astrologie, la articole precum Soarele în semnele zodiacale sau Jupiter în semnele zodiacale. Aici, desigur, vom încerca să reliefăm importanța astrelor în momentul în care se activează în anumite zodii și să vedem de ce trebuie să le luăm în calcul atunci când dorim să interpretăm o hartă astrală cât mai bine.

Planetele, incluzând și Luna și Soarele, guvernează pe rând câte o zodie. Există însă planete care au câte două zodii, iar aici amintim planeta Venus și planeta Mercur. Venus are în patronaj zodia Taur și zodia Balanța, iar Mercur are zodia Fecioara și zodia Gemeni. Soarele este cel care guvernează viața, spiritul, el oferă energie, entuziasm și guvernează zodia Leu. Soarele este și simbolul masculinului, al puterii de decizie, al dominării, al bunătății, al învingătorului și al optimismului.

Pe de altă parte, Luna, situată fiind la polul opus, se așază ca și astrul sensibilității, fiind simbolul femininului, al gingășiei, rafinamentului. Luna este astrul care guvernează zodia Rac, ea este simbolul nopții, al maternității, al misterelor feminine, de vreme ce Soarele este un puternic simbol diurn, al muncii bine definite.

Citește și:  Compatibilitățile pe toate planurile pentru zodia Gemeni

semnele zodiacale

Nu este doar soarele care definește personalitatea noastră în astrologie. Planetele, în combinație cu semnele zodiacale, aduc profunzime și complexitate interpretărilor noastre. De aceea, este esențial să înțelegem aceste influențe pentru a avea o perspectivă completă asupra hărții noastre astrale.

O altă relație similară celei ce se leagă între Soare și Luna este cea dintre Marte și Venus. Desigur că în mitologiile vechi cei doi zei erau văzuți ca și cuplul ideal, Marte fiind zeul războiului, cel care are putere, inițiativă, stâlpul de rezistență al casei, care luptă pentru dreptate și dă dovadă de devotament pentru rasă, pentru semeni. Venus era văzută ca și zeița frumuseții, a rafinamentului, situată fiind astfel la polul opus, născută din spuma mării, cum spun unele legende.

Totuși acest lucru contează mult prea puțin, deoarece relevant este faptul că Venus guvernează zodiile Taur și Balanța, le oferă armonie, eleganță și iubire, frumusețe atât fizică, cât și spirituală, sufletească. Marte guvernează zodia Berbec, tipul masculin demn de onoare și de luptă.

Mercur, după cum am precizat, guvernează zodiile Fecioara și Gemeni. Uranus este planeta care l-a detronat pe Saturn și acum guvernează zodia Vărsător. Capricorn este guvernat în prezent de planeta Saturn, Jupiter guvernează zodia Săgetător, zodia Pești este guvernată de Neptun, și să nu uităm de misteriosul Pluto, puternic în ciuda mărimii sale, care guvernează zodia Scorpion.

Pozițiile planetelor în semnele zodiacale sunt foarte importante atunci când ne referim la o hartă astrală, mai ales pentru că, în cele din urmă, trăsăturile se transferă și influențele exercitate pot schimba incredibil de mult destinul, cât și întreaga viață a unui nativ, felul de a gândi și de a acționa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.