Activarea semnelor zodiacale în interpretarea astrogramei natale

0
459
Semne zodiacale

În cadrul unei astrograme, vom observa cu siguranță înainte de toate sectoarele și emisferele, cât și casele, semnele zodiacale. În astrograma, alături de acestea, apar și planetele, în funcție de așezarea lor în planul astral.

Activarea semnelor zodiacale în interpretarea astrogramei natale este esențială pentru a înțelege amprenta cosmică pe care universul o lasă asupra noastră la naștere. Fiecare semn zodiacal are o energie și o esență proprie, care, odată activate, pot aduce la lumină trăsături specifice personalității și indicații despre drumul vieții.

Semnele zodiacului sunt în număr de 12, așa cum cu toții știm, vorbind de zodiacul occidental, fiind poate cele mai cunoscute și apreciate simboluri din cadrul astrologiei. Desigur că activarea semnelor zodiacale are o importanță la fel de mare în interpretarea unei astrograme și în niciun caz nu trebuie să ne bazăm numai pe popularitatea lor, iar în cele din urmă să mizăm numai pe simbolurile pe care le reprezintă.

În cadrul astrologiei nu avem niciun fel de ordine a semnelor zodiacale, chiar dacă atunci când citim o listă de horoscop, cumva lista începe mai mereu cu zodia Berbec. Ierarhia însă nu există, ordinea poate să fie aleatorie în citirea astrogramei, singura clasificare făcându-se în funcție de luna în care este zodia respectivă.

Totuși, importanța unei zodii sau a unui simbol zodiacal este dată mai mult de numărul de planete care ajută la activarea sa, cât și de numărul aglomerării de puncte care au o deosebită importanță și se află în semnul cu pricina.

Activarea semnelor zodiacale ține totuși seamă de calitate și în niciun caz de cantitate, combinațiile pot fi foarte multe și interpretările întocmai perfecte nu prea există. Cel mai probabil, o astrogramă natală a unui anume individ va putea să fie făcută la un nivel mai facil și mai generalist. Chiar dacă ne raportăm la secunde în momentul realizării unei hărți astrale, având în vedere diferența de timp și relativitatea acestuia, exactitatea este un termen impropriu.

Se poate ca în astrograma cuiva să avem atât semne fără nicio planetă, ceea ce înseamnă că zodia respectivă, cât și caracteristicile sale, vor fi prea puțin importante în viața nativului, iar acolo unde un semn zodiacal este activat de o planetă sau de mai multe, se va observa întreaga influență a acestuia.

Citește și:  Casele cerului în astrologie

Activarea semnelor zodiacale

Și așa cum vorbeam despre punctele importante în cadrul unei astrograme, aici ne putem raporta la planete, care sunt în număr de zece, de la Pluto, Neptun, Marte, Venus, Luna, Mercur, Soarele, Uranus, Jupiter, până la Saturn, iar acestora li se alătură încă două puncte de maximă importanță în interpretarea astrogramei, precum Mijlocul Cerului și axa Descendentului și cea a Ascendentului.

În cele din urmă, vom observa că avem în astrograma natală a unui individ douăsprezece puncte care vor conta foarte mult în interpretare. Combinatiile între aceste puncte și semnele zodiacale sunt foarte complexe și variate, așa cum am precizat, deci practic se pot face variații de la 12 semne luate de câte 12 ori cu fiecare punct. Desigur că o combinație perfectă este aceea în care în fiecare semn zodiacal este așezat câte un punct, deci câte o planetă, însă aceasta este ori foarte rară ori mai deloc întâlnită.

Contrar acestei idei, avem și varianta tuturor punctelor, deci a planetelor, aliniate într-un singur semn zodiacal alături de Mijlocul Cerului sau alături de Ascendent. Deși combinațiile cele mai des întâlnite în cadrul unei astrograme sunt cele în care fie o parte din semnele zodiacale nu sunt activate deloc, deci nu au nicio planetă, fie altele au mai multe planete.

În cele din urmă, putem menționa că activarea semnelor zodiacale în cadrul interpretării unei astrograme natale se bazează pe prezența planetelor în acele semne, iar acestea vor avea o anumită influență în viața nativului. Chiar dacă adesea tindem să spunem despre o persoană că este zodia Vărsător, de exemplu, corect este să spunem că s-a născut sub semnul constelației Vărsătorului, deoarece toate planetele au ceva de spus în personalitatea sa, iar simbolurile zodiacului de asemenea.

Nu trebuie să uităm că la construirea unei personalități se pune în comun întreaga forță universală, clădind o individualitate proprie, care chiar dacă se regăsește în mici particule de energie comune cu cei din jur, are în final o particularitate aparte.

Semnele zodiacale sunt mai mult decât simple simboluri. Ele reprezintă forțe puternice ale universului care, odată activate în astrograma natală, pot oferi informații prețioase despre talente, provocări și direcții de viață. Interpretarea corectă a acestora poate deschide uși către autocunoaștere și creștere personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.