Zodiacul indian

0
312
Sursa: godwallapers.blogspot.com

Zodiacul indian sau zodiacul hindus cuprinde o multitudine de zodii în număr de 36. Acest număr mare de zodii se datorează împărțirii anului în decade. Fiecare zodie are 10 zile calendaristice. Așadar, o zodie din zodiacul european corespunde pentru trei zodii din zodiacul indian.

Zodiacul indian, cunoscut și sub numele de Jyotish Shastra, este un amestec fascinant de astronomie, matematică și arta interpretării. În timp ce multe dintre conceptele sale pot părea străine pentru cei obișnuiți cu astrologia occidentală, esența sa rămâne la fel: oferirea unor perspectivă asupra personalității și destinului individual.

Semnele zodiacale indiene, sau Rashis, sunt bazate pe poziția Lunii și sunt esențiale în determinarea horoscopului unei persoane. În plus, Nakshatras, sau constelațiile, adaugă un strat suplimentar de înțelegere și detaliu în astrologia indiană, făcând-o unică și profundă.

Vom enumera mai jos caracteristicile principale pentru fiecare dintre cele 36 de zodii împreună cu perioada de timp ce le corespunde.

Primul semn corespunde persoanelor născute în decada 21.03 – 31.03 și se numește toporișca. Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt persoane sociabile, extrem de deschise la nou, care își iubesc nespus de mult partenerii de viață. Iubesc discuțiile de dragul discuțiilor și ar petrece ore întregi în compania unei persoane cu care se pot contrazice non-stop.

Decada 01.04 – 10.04 corespunde în zodiacul indian calului. Persoanele născute în această zodie sunt persoane care nu acceptă părerea majorității ca pe una de necontestat. Au propriile idei, își conduc viața după ele și nu se abat de la ele sub nici o formă.

zodiacul inian

Birjarul reprezintă perioada 11.04 – 20.04. Birjarul reprezintă o persoană foarte receptivă la nou, cercetătorii sunt în general născuți în această perioadă. Domeniul de activitate este într-o continuă schimbare, nu vor avea doar o meserie, ci o vor schimba frecvent.

Cei născuți în perioada 12.04 – 30.04 sunt născuți sub zodia focului. Sunt firi extrem de deschise, sunt firi artistice cu un simț estetic foarte dezvoltat. În relația cu partenerul vor fi mereu loiali.

A cincea zodie din zodiacul indian este reprezentată de capră și pentru a fi născuți sub acest semn trebuie ca data dvs. de naștere să fie în perioada 01.05 – 10.05. Dacă v-ați născut în această zodie sunteți o persoană optimistă, inteligentă, dar și temperamentală. Partenerul de viață vi-l alegeți cu grijă, nu vă grăbiți când o faceți, iar când reușiți să alegeți persoana potrivită îi sunteți extrem de loiali.

Elefantul în zodiacul indian aparține decadei 11.05 – 20.05 și reprezintă persoane blânde, răbdătoare și inteligente. Foarte important pentru dvs. este să urmați o meserie care vă face plăcere.

Firul aparține decadei 21.05 – 31.05. Meseria cea mai potrivită pentru această zodie este cea de avocat sau orator. Nativii din această zodie stăpânesc foarte bine arta comunicării și reușesc să îi cucerească prin intermediul acesteia pe cei din jurul lor.

Dacă v-ați născut în perioada 01.06 – 10.06 atunci aparțineți zodiei phoenix. Sunteți o persoană care este agreata de majoritatea oamenilor, sunteți un bun ascultător, dar și un bun sfătuitor.

Pentru perioada 11.06 – 20.06 zodiacul indian a rezervat loc diamantului. Nativii născuți sub semnul diamantului adoră să fie măguliți și sunt adesea manipulați de măgulitori.

Vierul îi reprezintă pe cei născuți în perioada 21.06 – 30.06. Este un excelent manipulator și folosește oamenii pentru a-i duce la sfârșit propriile sarcini, pentru că munca nu îl caracterizează.

Sarpele în zodiacul indian îi reprezintă pe cei născuți în perioada 01.07 – 10.07. Aceștia sunt firi aventuriere, instabile, pentru care nu există ziua de mâine. Tot ce au este câștigat spontan și poate dispărea la fel de spontan.

Zodia țestoasă aparține decadei 11.07 – 21.07. Nativii din această zodie sunt firi extrem de sensibile, care își găsesc siguranța într-o persoană din anturaj, ajungând în final să depindă de aceasta.

Citește și:  Interpretarea astrologică a planetelor

Câinele deține decada 22.07 – 01.08. Ca și animalul care îi reprezintă, persoanele din această zodie sunt loiale și cinstite, dar au și un simț special atunci când cineva încearcă să îi înșele.

Decada 02.08 – 12.08 aparține vânătorului. Acești oameni sunt extrem de temperamentali și inteligenți. Cea mai potrivită carieră pentru ei este cea de politician.

Ursul îi patronează pe cei născuți în decada 13.08 – 23.08. Nativii preferă o viață liniștită, sunt foarte buni prieteni și își ajută de cele mai multe ori prietenii dezinteresat.

Fecioara îi reprezintă pe cei născuți între 24.08 și 02.09. Persoanele născute în acest semn zodiacal sunt persoane extrem de exigente, atât cu ei cât și cu cei din jur. Nu au pic de diplomatie și critică orice consideră că merită criticat.

Zodia până își are ca și corespondent perioada 03.09 – 12.09 și reprezintă persoane care se exprimă extrem de bine atât în scris, cât și în susținerea discursurilor lor.

Rândunica urmează zodia până având ca decada 13.09 – 23.09. Persoanele din această zodie nu își doresc nimic mai mult decât o viață tihnită, înconjurată de familie și de prieteni.

Cei născuți în perioada 24.09 – 03.10 aparțin zodiei Balanța. Cea mai potrivită meserie pentru cei din această zodie este cea de preot, ei fiind persoane extrem de religioase.

Ulcul are ca decada perioada 04.10 – 13.10 și reprezintă persoane detașate, cu o doză mare de pragmatism.

Perioada imediat următoare ulcului aparține maimuței pentru decada 14.10 – 23.10. Persoanele din acest semn zodiacal sunt persoane superficiale în relațiile amoroase, urzind planuri ascunse și punându-le în același timp în practică.

Delfinul din zodiacul indian îi reprezintă pe cei născuți în decada 24.10 – 02.11. Sunteți o persoană vicioasă, amatoare de senzații tari și extrem de cheltuitoare.

Turnul corespunde decadei 03.11 – 12.11 și reprezintă persoane liniștite, tăcute și extrem de posesive.

Leul îi reprezintă pe cei născuți în perioada 13.11 – 22.11, care sunt persoane inteligente ce îi ironizează pe cei din jur, în modul cel mai acid posibil.

Pustnicul (23.11 – 02.12) este o persoană retrasă, care se autoizolează și care nu se va căsători cu cineva care nu îi împărtășește preocupările.

Scoica (03.12 – 12.12) reprezintă o persoană care ascultă problemele celorlalți fără a dezvălui ceva despre sine. Nativii din această zodie sunt persoane înțelepte care învață din greșelile din viață.

Zodia Metal din zodiacul indian (13.12 – 21.12) este reprezentată de o persoană rece, care ia decizii finale și drastice, imposibil de combătut.

zodiac indian

Zodia Funie (22.12 – 31.12) are drept calități generozitatea, inteligența și abilitatea.

Lotusul (01.10 – 10.01) îi reprezintă pe cei care adoră să fie în centrul atenției, care țin foarte mult la libertatea personală și care nu acceptă constrângerile.

Arcasul (11.01 – 20.01) este o persoană visătoare, care își clădește o lume a lui și care trăiește în ea.

Vulturul (21.01 – 30.01) reprezintă persoanele puternice și hotărâte.

Căleasca (31.01 – 09.02) este reprezentată de oamenii mereu în mișcare, de adevărații deschizători de drumuri.

Zodia Apa (10.02 – 19.02) are în componenta ei persoane orgolioase și încăpățânate, care nu se lasă până nu își ating scopul.

Perla (20.02 – 01.03) îi reprezintă pe oamenii care se ascund sub o înfățișare puternică, dar care în esență au nevoie de tandrețe și ocrotire.

Dacă v-ați născut în perioada 02.03 – 10.03 atunci aparțineți zodiei corabie. Sunteți o persoană lipsită de scrupule pe ajutorul căreia nu se poate baza nimeni.

Ultima zodie din zodiacul indian este zodia yoghin (11.03 – 20.03) și reprezintă o persoană cu aspirații spirituale, care urăște materialismul lumii în care trăiește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.