Influența planetelor

0
310
Influenta planetelor

Fiecare zodie este guvernată de câte o planetă și influența este destul de mare deoarece fiecare persoană este unică și reacționează diferit la anumiți factori. Influența planetelor se răsfrânge diferit și datorită orei de naștere și a numărului de planete care se află în tema natală. Iar influențele nu se opresc numai aici, intervenind și la nivel fizic, întrucât anumite trăsături generale sunt întâlnite la două persoane guvernate de aceeași planetă, de exemplu.

În astrologie, au fost luate zece planete la analizat și li s-au dat caracteristici specifice pentru fiecare dintre cele douăsprezece zodii. Planetele analizate sunt: Marte și Venus, Soarele și Luna, Jupiter și Saturn, Uranus, Neptun și Pluto. Astrologii au dat planetelor o importanță mare, dacă se ia în calcul faptul că prin cunoașterea planetei care guvernează zodia în care o persoană este născută, se poate ajunge la o mai bună cunoaștere de sine, dar și la o interacțiune mai bună cu cei din jur și la îmbunătățirea relațiilor.

Și mai interesant este faptul că o persoană născută, să zicem, în zodiacul Berbec, va avea ca planetă guvernoare pe Marte, va primi trăsăturile specifice planetei, însă datorită ascendentului și a orei de naștere, dar și datorită mișcării planetelor, persoana din zodia Berbec va primi influențe și din partea celorlalte planete care se aflau în astrograma proprie la momentul nașterii.

Luând pe rând planetele, descoperim următoarele trăsături:

planete

Planeta Marte guvernează prima zodie din zodiac, dar mai guvernează și pe cei care sunt născuți în Scorpion. Aceștia sunt energici în primul rând, sunt persoane îndrăznețe, rapide la treabă și care nu renunță la nimic așa de ușor.

Planeta Venus, a doua de la Soare și cel mai strălucitor corp după Lună, guvernează alte două zodii: Balanța și Taurul, pe care îi caracterizează perfect cuvântul voluptate. Venus este stăpâna pe zodia artiștilor și a curtezanelor, care sunt oameni pasionali, care impresionează prin câte o trăsătură specifică. Venus reprezintă dragostea, plăcerea, iubirea și grijă față de celălalt, dar și bucuria de a trăi.

Urmează la rând, planeta Mercur, care guvernează Gemenii și Fecioarele. Contrastul de aici este de admirat. Gemenii sunt sociabili și au nevoie de oameni în jurul lor, pe când Fecioara este sceptică și realistă până în ultimul moment. Mercur reprezintă capacitatea de a comunica, de a învăța și de a gândi. Misteriosul Rac este guvernat de Luna, iar trăsătura specifică a lor este că se enervează prea ușor.

Ca planetă, Luna reprezintă emoțiile, reacțiile obișnuite și instinctele umane, dar și reacțiile subconștiente ale unei persoane. Ca defecte se numără lenea și egoismul, însă sunt și deosebit de protectori și iubitori. Luna mai semnifică și nevoia de stabilitate și de siguranță în relațiile de orice natură cu oamenii din jur.

Leul este guvernat de Soare, iar persoanele născute sub Soare au ca trăsături generale părul castaniu, bine făcut și fața ovală. Deși Soarele este o stea, în astrologie este luat ca și planetă și reprezintă vitalitatea vieții, esența existenței și personalitatea unei persoane. Soarele mai semnifică și felul cum suntem în fața celorlalți și ne prezintă realitatea în care suntem. Persoanele născute sub semnul Soarelui iubesc arta, literatura, sunt persoane iubitoare și au tendințe și de gelozie.

Citește și:  Cauza și efect în astrologie – cum ne influențează astrele?

Urmează planetele mari, Jupiter, Saturn și Uranus. Jupiter este a cincea planetă de la Soare și stăpânește zodia Săgetătorului, sau casa „Marelui Benefic”. Și este bine cunoscut faptul că Săgetătorul este norocosul zodiacului. Influena lui Jupiter reprezintă capacitatea de dezvoltare, de creștere și provocare, dar și de urmare a unui scop în viață. Prin călătorii, prin învățare, prin cunoaștere sau prin experiență, Jupiter ne arată capacitatea unui om de a-și depăși barierele psihice sau impuse de anumite norme pentru propria dezvoltare.

Saturn pe de altă parte, reprezintă casa „Marelui Învățător” și guvernează persoanele aflate în zodia Capricornului. Ca trăsături, el caracterizează nevoia de disciplină, de a învăța și de a se limita. Capricornul trăiește după regulile stabilite în societate, cu nevoia de a-și întemeia o familie și de a trăi după tradițiile familiale.

Spre deosebire de Jupiter, care impune din subconștient o nevoie de creștere și dezvoltare, Saturn impune reguli, rutină și scopuri ce oferă o stabilitate crescută. Scopurile unui Capricorn sau ale unei persoane care este influențată de Saturn sunt precise, sigure și pe termen lung și implică multă muncă și stabilitate. Următoarea planetă de dimensiune mare este Uranus, care are influența cea mai mare asupra Vărsătorului.

Uranus reprezintă planeta schimbărilor, chiar și a celor făcute în mod radical – schimbări la 180 de grade. Este o planetă extremă, care produce și stări schimbătoare persoanelor asupra cărora își întinde influența, iar schimbările uneori pot fi și violente și pot încălca orice regulă a societății. Influentele planetelor Jupiter, Saturn și Uranus arată că sunt în strânsă legătură; analizate puțin, ele se completează.

O persoană care se nimereste să aibă influențe de la toate cele trei zodii va putea jongla cu stări de orice natură, de la cele minore de a se dezvolta, oscilând și cu nevoia de stabilitate, și până la schimbări făcute în mod dramatic. Ultima zodie a horoscopului, Peștii, sunt guvernați de planeta Neptun, care reprezintă perfect latura spirituală și evazivă a unei persoane.

planetele si influenta lor

Persoanele influențate de Neptun sunt inventive, romantice, visătoare și atrase de a simți ceea ce este plin de mister și peste puterea de înțelegere a unui om mai cerebral. Peștii sunt acei oameni care cred că viața are un scop mai înalt decât lucrurile materiale și își vor îndeplini orice scop cu ajutorul credinței în ceva mai puternic decât ei.

Ultima planetă analizată de astrologi este Pluto. Misterioasa planetă pitică are niște influențe deosebit de puternice asupra tuturor zodiilor, fiind planeta care influențează atât partea pozitivă din noi, cât și cea negativă. Ne sapă atât de adânc în subconștient încât schimbările odată făcute rămân definitive.

Așadar, influențele planetelor sunt importante și ne influențează viața chiar și fără să vrem. În orice acțiune pe care o întreprindem suntem dominați mai mult sau mai puțin de trăsăturile zodiei și a planetei care ne guvernează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.