Ascendentul și influențele sale

0
585
Ascendentul si influentele sale

Ascendentul, prescurtat în literatura de specialitate ASC, este primul element din prima casă astrologică a hărții cerului. Este un semn zodiacal care se află în partea estică la nașterea unei persoane. Este prima zodie a unei persoane pentru că ea răsare practic pe cer la naștere. Și, deși nu e zodia propriu-zisă, este foarte importantă în realizarea unei astrograme.

Iar dacă cineva se naște în zorii zilei, la răsărit, zodia sa va fi aceeași cu ascendentul, iar dacă se va naște la apusul soarelui, zodiile sunt pe hartă opuse una față de cealaltă, dar acestea sunt cazurile mai rar întâlnite de astrologi. Pentru calculul ascendentului, foarte importantă este ora nașterii pentru că ASC se calculează în funcție de câte ore au trecut între răsărit și momentul propriu-zis al nașterii.

Ascendentul este unul dintre cei mai importanți factori în astrologie, oferindu-ne o perspectivă unică asupra modului în care ne prezentăm lumii și a primelor impresii pe care le lăsăm celorlalți.

Este, de fapt, poarta noastră de intrare în lume și modul în care interacționăm cu aceasta. Dacă dorești să înțelegi mai profund modul în care fiecare semn zodiacal își manifestă influența când se află în poziția ascendentului, te invit să explorezi ascendentul în semne.

influentele si ascendentul

Este un semn zodiacal foarte important în viața unui om, întrucât ascendentul arată primele reacții ale oamenilor când se confruntă cu o nouă situație, ne arată reacțiile defensive pe care le avem în fața situațiilor de zi de zi.

Deși oamenii nu își dau seama, zodia ascendentă spune foarte multe despre ei, pe această zodie aplicându-se foarte bine principiul, prima vedere contează. În fața oamenilor cu care un om interacționează, arată primele reacții ale lui, cum este el și ce trăsături de caracter are. Iar aici este influența dată de ascendentul persoanei. Abia după ce interacțiunea cu un om devine mai profundă, se poate vorbi despre trăsăturile care se datorează zodiei primare.

Dacă analizăm pe rând fiecare ascendent în parte, putem regăsi o multitudine de trăsături specifice. Să le luăm pe rând pentru a vedea ce trăsături are o persoane cu un anumit ascendent:

Ascendent în Berbec: Persoanele cu ascendentul în Berbec sunt persoane energice, mai puțin diplomate și au în ei dorința specifică Berbecilor de a fi învingători. Ei au forța, însă trebuie să lucreze foarte mult la autocontrol, întrucât nu își pot ține în frâu foarte bine excesele, agresivitatea și impulsivitatea.

Ascendent în Taur: Ca și cei născuți în zodia Taur, cei cu zodia secundară în Taur prezintă caracteristicile specifice: nevoia de liniște, de siguranță și stabilitate materială. Sunt persoane calme, muncitoare și care au mereu nevoie de dovezi palpabile pentru tot ceea ce întreprind.

Ascendent în Gemeni: Ca și zodia, aceștia sunt capricioși, joviali și schimbători, însă spre deosebire de persoanele născute în zodia Gemeni, cei cu ascendentul în ea reușesc să se mențină destul de realiști.

Ascendent în Rac: Familisti convinși, trăsăturile acestei zodii se păstrează mult și în ascendent. Sunt persoane foarte iubitoare și protective și pot ajunge până la o posesivitate extremă din grijă pentru partener.

Citește și:  Alfabetul astrologiei

Ascendent în Leu: Ca și zodia, persoanele cu ascendentul în Leu, au nevoie să fie apreciate. Pe ei nu îi interesează faima, dacă ei ca și caracter nu sunt apreciați. Sunt persoane foarte ordonate și își organizează timpul și viața în așa măsură încât uneori devin aroganți deoarece se cred peste ceilalți.

Ascendent în Fecioară: Tipică, critică și exigentă. Cele trei caracteristici specifice zodiei nu dispar nici măcar atunci când o persoană are doar ascendentul în ea. Aceste persoane sunt foarte bune în arta comunicării, însă din cauza criticismului de cele mai multe ori sunt percepute ca persoane acre. Ar fi zodia ideală dacă și-ar folosi primele trei calități în mod corect, însă de cele mai multe ori și le îndreaptă către propria persoană sau către cei de lângă ea.

Ascendent în Balanță: Sociali și vesnic îndrăgostiți. Persoanele cu un astfel de ascendent sunt oameni optimiști și amabili, iar principala caracteristică este nevoia de prieteni, care uneori poate fi și un defect, căci o Balanță își leagă prieteniile pe negândite, dând astfel de oameni de tot felul.

Ascendent în Scorpion: Zodia în care trăsăturile primare domină mai mult în ascendent. Este un conducător înscut, organizat și calculat, care iartă, dar nu uită atunci când cineva îl calcă pe bătături. Sunt persoane energice, care își asumă responsabilitățile și își recunosc și defectele. O zodie foarte sigură pe ea, prezintă totuși semne de slăbiciune, atunci când își conștientizează defectele și poate căpăta o urmă de neîncredere în propriile forțe.

Ascendent în Săgetător: La fel ca și zodia, persoanele cu ascendentul în Săgetător sunt persoane vesele, care luptă pentru propriile idei, sunt echilibrate și lipsite de prejudecăți. Sunt și buni organizatori, întrucât atunci când își propun să realizeze ceva, pot să mobilizeze pe toată lumea din jur pentru îndeplinirea planurilor.

influente si ascendentul

Ascendent în Capricorn: Fluctuațiile de stări. Acești oameni, fie au încredere în ei, fie nu au. Sunt persoane sceptice și pragmatice și nu prea iau în calcul și partea emoțională și spirituală a vieții. La ei ori există și este dovedit că există… ori nu există deloc!

Ascendent în Vărsător: Timid, superficial, curios și misterios. Principalele caracteristici ale Vărsătorului se transpun și la o persoană născută cu ascendent în Vărsător. Sunt persoane sociabile și vesele, le plac ieșirile și să fie înconjurați de oameni, însă pot impune doar prin atitudine respect în fața celorlalți.

Ascendent în Pești: Misteriosul și sensibilul zodiacului. Sunt persoane naive, care pot fi ușor dominate. Persoanele născute sau cu ascendentul în Pești mai sunt denumite și artiștii zodiacului, întrucât au o imaginație extrem de bogată.

Indiferent în ce ascendent se află o persoană, cel mai important este să se accepte pe sine, să își recunoască calitățile și defectele și să învețe să își corecteze lucrurile care îl/o trag în jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.