Semnele zodiacale vazute asemeni atomi ai astrologiei

0
745
Semnele zodiacale vazute asemeni atomi ai astrologiei

Poate ca pana acum am vorbit in cadrul sectiei de astrologie despre semnele zodiacale vazute ca si litere importante din alfabetul acesta complex insa la nivel putin mai abstract le putem numi chiar atomi ai astrologiei, avand in vedere importanta lor cat si influenta majora pe care o pot exercita in cazul fiecarui nativ in parte. Legile universului creeaza in jurul nostru ecuatii complexe, pline de expresii mai mult sau mai putin intelese de cei mai multi dintre noi, insa ce avem in toate cazurile este uimirea in fata infinutului cosmos, care in cele din urma, chiar daca multi nu cred, ne indruma nespus de mult si ne formeaza destinul intr-o anumita masura, dandu-ne sansa sa experimentam cat mai mult si pe cat mai diverse planuri.

Si daca tot vorbim despre atomii astrologiei ca fiind semnele zodiacale, cu siguranta cei mai multi dintre noi se raporteaza la ceea ce inseamna zodiacul occidental, cel care cuprinde 12 zodii, asa cum sunt urmatoarele: Berbec, zodie care poarta inainte de toate denumirea latineasca Aries, Taur, zodie numita de latini Taurus, Gemeni, zodie ce poarta si ea numele din latina de Gemini, Racul, numit si Cancer in limba latina, asa cum este numit si in astrologia populara romaneasca, zodia Leu care poarta numele de Leo, Zodia fecioara care poarta numele in latina de Virgo, cu referire la virginitate si puritate, zodia Balanta care poarta denumirea de Libra in latina, zodia Scorpion care poarta numele latinesc de Scorpio, Sagetator, o zodie agila si plina de pasiune care poarta numele latinesc de Sagittarius, Capricorn, care are aceeasi denumire in limba latina, Varsator, o zodie a progresului care a fost denumita de catre latini Aquarius, cu referire la viata vesnica pe care acesta o varsa pe pamant si finalmente zodia Pesti, zodia care poarta denumirea de Pisces in limba latina. Cele 12 zodii au fiecare ceva unic, insa aceaats aunicitate nu poate sa fie pusa in valoare in lumea noastra decat de cel care este purtatorul semnului zofdiacal si spunem acest lucru deoarece nu exista o zodie negativa sau pozitiva, in adevaratul sens al cuvantului, fiecare are parti bune cat si rele sau mai bine spus intunecate.

Totusi vom face o serie de clasificari pentru a ne putea raporta mai bine la ceea ce inseamna atomii astrologiei. O clasificare dupa care putem integra cele 12 semne zodiacale este cea care aduce in discutie semnele feminine si cele masculine. Situatia este echitabila si perfect balantata deoarece in zodiac avem exact sase zodii de natura feminina si exact 6 zodii de natura masculina si desigur trebuie sa punctam si faptul ca acestea alterneaza pe parcursul zodiacului, realizand o armonie molipsitoare pentru univers.

Cele de natura feminina sunt: Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti, iar cele de natura masculina sunt: Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator, Varsator. Ceea ce face ca toate aceste semne zodiacale sa se completeze atat de bine este si faptul ca semnele feminine sunt cele care aduc sensibilitate universului, sentimente frumoase, vulnerabilitate cat si blandete, iar cele masculine aduc actiune, putere, cat si agilitate. O alta clasificare dupa care putem integra semnele zodiacale este cea calitativa.

Citește și:  Cum se roaga la Dumnezeu si ce Il roaga nativii din zodia ta

Insa calitatea unei zodii se refera la felul zodiei respective si in acest caz nu pune accentul pe suma calitatilor fizice pe care le poate avea. Aici avem zodii Cardinale, dintre care enumeram zodia Berbec, Balanta, Rac, Capricorn, zodii fixe, iar aici avem Varsator, Taur, Leu, Scorpion, cat si zodii sau semne mutabile, numite si comune sau mobile iar aici avem zodia Pesti, Gemeni, Fecioara si  Sagetator.

Si aici vom observa o alternanta a semnelor, avand in vedere ca ele se repeta insa avem in felul urmator: un semn cardinal, un semn fix si un semn mutabil. Aceasta alternanta nu este deloc aleatorie deoarece ea sugereaza exact felul in care decurge existenta umana si anume: faza incipitala, in care fiinta umana se initiaza, deci semnele cardinale, ce cuprind un moment de incepere a actiunilor, de decizie, de antrenare, faza de sigurata, de acumulare, de stablizare, care reprezinta semnele fixe, si in cele din urma semnele mutabile care se refera la puterea de schimbare a omului, capacitatea de a se adapta la diverse medii.

atomi ai astrologiei

O ultima clasificare foarte importanta este cea dupa elemente. Cu siguranta de multe ori ati auzit vorbindu-se despre semne de foc sau de aer, iar aici trebuie sa mentionam ca acestea sunt esentiale, deoarece echilibreaza toate calitatile si ofera punctele forte ale fiecarui individ. Conform acestor elemente definite cu ajutorul naturii avem urmatoarele: semnele de foc: Berbec, Leu, Sagetator, semnele de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn, semnele de aer Varsator, Gemeni, Balanta si semnele de apa: Pesti, Rac si Scorpion. Acestea arata exact principalele trasaturi ale fiecarei zodii in parte avand in ca ne putem raporta si la felul in care ele apartin clasificarii calitative. De exemplu zodia Fecioara este un semn mutabil si de pamant.

Acest lucru poate sa sugereze ca este intr-o continua schimbare, desi stabilitatea de baza si-o conserva, insa zodia in sine are capacitatea de a se adapta si de a o lua mereu de la capat sau de a depasi momente dificile. Trebuie insa sa facem si o mica observatie si anume faptul ca zodiile de aer si cele de foc sunt chiar zodiile masculine ale zodiacului, iar semnele de pamant si cele de apa sunt semnele feminine ale zodiacului.

Chiar daca clasificarile atomilor astrologiei, deci a semnelor zodiacale sunt foarte multe, cele mai sus mentionate sunt cele mai importante, cele mai sugestive si cele mai complexe. Ele pot spune foarte multe despre un individ si ne vor ajuta foarte mult in realizarea unei interpretari aproape exacte a astrogramei natale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.